Friday, March 24, 2017

Κουμ κουάτ γεμιστά με γκανάς

Οκ. Το παραδέχομαι ότι αυτά τα άτιμα φρουτάκια, γεμισμένα με σοκολάτα είναι άκρως εθιστικά. Παραδέχομαι επίσης ότι όταν έβγαλα όσες φωτογραφίες έβγαλα, έφαγα όλα όσα ήταν στο πιατάκι, ένα προς ένα. Κάθε ένα και λίγες τύψεις παραπάνω, οι οποίες ουδόλως με εμπόδισαν να τα φάω. Ήρθαν μετά οι άτιμες. Ήταν όμως τόσο νόστιμα! Αυτή η ωραία αψιά γεύση της φλούδας του κουμ κουάτ, σε κάποια μαζί με λίγη ξινάδα και από πάνω η γκανάς σοκολάτα. Αυτά τα τρία, συναντιόντουσαν στον ουρανίσκο μου και οι σιελογόνοι αδένες μου είχαν πάρει φωτιά! Σχήμα οξύμωρο, αλλά είναι αλήθεια!


Το γλυκάκι είναι πάρα πολύ εύκολο. Αρκεί να έχεις κουμ κουάτ, τα οποία φέτος όλο και μου χαρίζουν!


Για να φτιάξετε γκανάς, χρειάζεστε κρέμα γάλακτος και σοκολάτα κουβερτούρα σε ίσα μέρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος 30 ή 22 % λιπαρά. Η μία, θα είναι λίγο πιο μαλακή στην υφή από την άλλη (αυτή με τα χαμηλά λιπαρά).


Ποσότητες ακριβείς δεν δίνω, αφού εξαρτάται από το πόσα θα φτιάξετε. Εμένα μου είχε μείνει λίγη γκανάς και γέμισα καμιά 20αριά. Καλύτερα, γιατί κι άλλα να είχα θα τα εξαφάνιζα.

Οπότε...

Κουμ κουάτ γεμιστά με γκανάς 
χρειαζόμαστε
κουμ κουάτ γερά και ώριμα (όχι λιωμένα)
γκανάς

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κουμ κουάτ και τα κόβουμε κατά μήκος.
Εδώ, έχουμε 2 επιλογές: είτε  βγάζουμε μόνο τα κουκούτσια και τα αφήνουμε με τη σάρκα τους, είτε τα αδειάζουμε εντελώς. Στην πρώτη επιλογή, είναι αρκετά ξινά ενημερώνω. Νομίζω ότι η πιο νόστιμη εκδοχή, είναι να τα αδειάσουμε εντελώς. Αδειάζουν εύκολα με ένα μαχαιράκι.
Φτιάχνουμε γκανάς με ίση ποσότητας σοοκολάτας κουβερτούρας και κρέμα γάλακτος.
Πχ. 50 γρ. σοκολάτα και 50 γρ. κρέμα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (να μη βράσει, αλλά να κάψει).
Βγάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και βάζουμε μέσα την κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια. Εναλλακτικά, βάλτε και τα 2 υλικά σε φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά.
Ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς.
Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι που να στέκεται. Αν παγώσει εντελώς δεν θα μπορείτε να τη βγάλετε από κορνέ. Ομοίως αν είναι ακόμα ρευστή, γιατί δεν θα αφήνει σχεδιάκια.
Βάζουμε σε κορνέ τη σοκολάτα και διακοσμούμε τα κουμ κουάτ. Τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν και απολαμβάνουμε!
Προσοχή! Είναι εθιστικά! ;)


Καλό Σαββατοκύριακο!

1 comment:

  1. Φοβερές και πεντανόστιμες μπουκίτσες. Σε νιώθω, δε γίνεται ν αντισταθείς!

    ReplyDelete