Οι παρασκευές με κολοκύθα συνεχίζονται. Ένα τέλειο ορεκτικό αλλά και σαλατικό έφτιαξα. Η γλύκα και η γεύση της κολοκύθας ταιριάζει τόσο τέλεια με το κύμινο! Το δοκίμασα πρώτη φορά στην κολοκυθόπιτα μετά από προτροπή της κόρης μου. Η δική μου μαγειρική, μπορώ να πω ότι είναι σχετικά φτωχή σε μπαχαρικά, αλλά η κόρη μου του δίνει και καταλαβαίνει. Αποτέλεσμα είναι τα φαγητά της να είναι....ω ναι...πιο νόστιμα φυσικά!
Ψητή κολοκύθα στο γκριλ
Εκτέλεση
Οπότε, λίγο κύμινο εδώ και λίγο αλατάκι, ήταν αρκετά για να κάνουν την κολοκύθα ακόμα πιο νόστιμη! Τρία υλικά όλα όλα για να έχετε ένα απόλυτα λάιτ και υγιεινό συνοδευτικό!
Ψητή κολοκύθα στο γκριλ
τι χρειαζόμαστε
Κολοκύθα κομμένη σε φέτες 1-1,5 εκατοστού
κύμινο
αλάτι
φρέσκο δεντρολίβανο
φρέσκο δεντρολίβανο
λάδι και μπαλσάμικο προαιρετικά για μετά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε δυνατό γκριλ, ανεβάζοντας ψηλά τη σχάρα.
Σε ταψί. βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας επάνω.
Πασπαλίζουμε με κύμινο (το αλάτι αν θέλουμε το προσθέτουμε μετά. Ακόμα και το κύμινο μπορούμε να το προσθέσουμε μετά).
Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για δέκα λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να τρυπιέται.
Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο αν έχουμε.
Μπορούμε να την αλατίσουμε και να βάλουμε επίσης μπαλσάμικο και λάδι. Εγώ την προτίμησα σκέτη.
Πασπαλίζουμε με κύμινο (το αλάτι αν θέλουμε το προσθέτουμε μετά. Ακόμα και το κύμινο μπορούμε να το προσθέσουμε μετά).
Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για δέκα λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να τρυπιέται.
Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο αν έχουμε.
Μπορούμε να την αλατίσουμε και να βάλουμε επίσης μπαλσάμικο και λάδι. Εγώ την προτίμησα σκέτη.
Τι ωραία! Τα αρωματικά σίγουρα θα δίνουν νοστιμιά!!
ReplyDeleteΜπράβο στην κόρη σας!!!Όντως τα μπαχαρικά απογειώνουν όλα τα πιάτα. όταν βρω κολοκύθα θα τη δοκιμάσω σίγουρα όπως μας προτείνετε σήμερα!
ReplyDelete