Monday, November 23, 2015

Μαλακά μπισκότα βρώμης, με σοκολάτα και καρύδια


Αν είστε από εκείνους που αγαπούν τα μαλακά μπισκότα, αυτά εδώ θα τα λατρέψετε! Παρόλο που έχουν μέσα βρώμη και κάποιοι μπορεί να είστε επιφυλακτικοί, σας συνιστώ να τα δοκιμάσετε. Είναι από τα πιο ωραία μαλακά μπισκότα που έχω φάει ποτέ! Δεν είναι τυχαίο, ότι δύσκολα μένουν για περισσότερο από 2 μέρες.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συνταγή είναι για πάρα πολλά μπισκότα. Εγώ έκανα τη μισή και πάλι ήταν αρκετά. Αν δεν σας αρέσουν τα καρύδια, αγνοήστε τα. Την πρώτη φορά που με κέρασαν, είχαν καρύδια. Όταν τα έφτιαξα εγώ, τα απέφυγα.

Τη συνταγή μου έδωσαν πρώην μαθητές μου (αμέ!). Η Αναστασία μας κέρασε για τη γιορτή της πέρυσι και τα είχε φτιάξει ο αδερφός της που ακολουθεί το δρόμο της μαγειρικής :-) Προέρχεται από αλβανικό βιβλίο μαγειρικής αλλά δεν έχω περισσότερα στοιχεία. Παιδιά μου ευχαριστώ!

Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!

Μαλακά μπισκότα βρώμης, με σοκολάτα και καρύδια
Υλικά για πολλάααααα μπισκότα 
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
90 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
100 γρ. καρυδόψιχα ψημμένη και χοντροκομμένη
1 κ. σ. μαγιά σε κόκκους (ναι, καλά διαβάσατε)
1 κ. σ. μαγειρική σόδα
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη λευκή
200 γρ. ζάχαρη καστανή
2 μεγάλα αυγά
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
375 γρ. νιφάδες βρώμης
λίγο αλάτι
ΠΡΟΣΟΧΗ: με αυτή τη δόση βγαίνουν πάρα πολλά μπισκότα. Εγώ έκανα τη μισή!

Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομματάκια τη σοκολάτα.


Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τη σόδα μαζί με το αλάτι σε ένα μπωλ.
Σε ένα μεγαλύτερο χτυπάμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης σε δυνατή ταχύτηα, να ασπρίσει και να γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα με λίγο από το αλεύρι και χτυπάμε απαλά και λίγο.
Με τα χτυπητήρια για ζύμη πια, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βρώμη σε χαμηλή ταχύτητα.
Μετά, προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα και ενσωματώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.


Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα τοποθετούμε στο ταψί, μακριά το ένα από το άλλο , γιατί απλώνουν.


Τα ψήνουμε για 10 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Προσοχή! Συγκρατηθείτε! Είναι εθιστικά!
Καλή εβδομάδα!

8 comments:

  1. Φαίνονται τέλεια!! Μου αρέσει πάρα πολύ η βρώμη και έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές, φυσικά δεν θα μου ξεφύγει κι αυτή σίγουρα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Θα δοκιμαστούν παραυτα!

    ReplyDelete
  3. Καλημερα!
    Φαινινται φανταστικά!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  4. Τι ωραία! Μου αρέσουν πολύ τα μαλακά μπισκότα!

    ReplyDelete
  5. Τα εκανα παιδια ειναι φανταστικά.ΕΦαγε όλη η γειτονιά και οι μαμάδες με ζητούσαν την συνταγή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και για μένα είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει!

      Delete
  6. Τα έφτιαξα, η γεύση τους ήταν πολύ καλή αλλά έγιναν πολύ σκληρά!!
    Φάνηκε από την ζύμη ότι κάτι δεν πάει καλά, το μόνο που
    έκανα διαφορετικό ήταν οτι δεν έβαλα μαγιά σερ κόκκους αλλά σε σκόνη...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κάτι πήγε λάθος αλλά δεν ξέρω τι. Μαγιά σε σκόνη και κόκους είναι το ίδιο. Μήπως τα παραέψησες; Ίσως έπρεπε να κρατήσεις λίγο αλεύρι αφού είδες ότι η ζύμη ήταν σφιχτή. Το χειμώνα, οι συνταγές μπορούν να πάρουν λιγότερο αλεύρι, λόγω κρύου.

      Delete