Ουφ! Ξεβιθώθηκα το σκ! Πίσω στο νησί. Πλυντήρια, τακτοποίηση, σήκωμα 2 παντελονιών του σύζυξ, ψώνια στο σμ, άρχισα πάλι χορό (επιτέλους μπας και χάσω κανα γραμμάριο), φωτογράφηση σε μερικές συνταγές, γενέθλια φίλης, όλα καλά! Και μια και ξεβιθώθηκα στο χορό, θυμήθηκα ένα φαγητό με βίδες και πράσα που μου είχε στείλει ο φίλος μου ο Νίκος.
Βίδες με πράσα
Υλικά για μεγάλο ταψί:
1 κιλό ζυμαρικά βίδες
1 κιλό πράσα
100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
200 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
λίγο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (3-4 κ. σ.)
1 κρέμα γάλακτος των 250 γρ. (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά)
αλάτι
μαύρο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα πράσα σε μέτριες ροδέλες.
Σωτάρουμε τα πράσα με λίγο λάδι και μόλις γίνουν διάφανα, βάζουμε μια κούπα νερό μαζί με λίγη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και μαύρο πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πιουν το νερό.
Όταν τελειώσει το νερό ανακατεύουμε τα πράσα με τα μακαρόνια,
τα βάζουμε σε ταψί, ρίχνουμε τη φέτα και το κασέρι από πάνω, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος την οποία έχουμε αραιώσει με μισό ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι.
Βάζουμε το ταψί σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.
Αφού φάτε τις βιδούλες, μετά...ξεβιδωθείτε στο χορό για να κάψετε τις θερμίδες που πήρατε! :-)))
Καλή εβδομάδα!
Kικι πολυ ωραια η συνταγη σου!!!Τα τυρια με το πρασο θα δενουν πολυ ωραια(γλυκο-αλμυρο).Αντε και καλη ξεκουραση σου ευχομαι.Καληνυχτα
ReplyDeleteΜε ξελίγωσες νυχτιάτικα!!!
ReplyDeleteΜπαίνει στα πάρα πολύ προσεχώς, μη σου πω και αύριο...
Καληνύχτα σας κυρία μου!
Πέρσυ αρχίσαμε να τρώμε πράσα. Όλες οι συνταγές καλοδεχούμενες :-)
ReplyDeleteΠολύ ωραία μακαρονάδα!!!!
ReplyDeleteΦιλιάααααααααα
Καλή εβδομάδα
μια εναλακτική μακαρονάδα! ενδιαφέρον! :-)
ReplyDeleteΣιγά καλέ τα κιλά σου!!!
ReplyDeleteΤην Τετάρτη αγοράζω πράσα και δοκιμάζω.
Καλή εβδομάδα.
Ax!! τι ωραία μακαρονάδα και τι ωραίος ο χορός επίσης.
ReplyDeleteΕγώ συνεχίζω τους κρητικούς φέτος, τρελαίνομαι για χορούς.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σκεφτόμενη τι να μαγειρέψω αύριο, βρήκα τη λύση και θα κάνω κι εγώ βιδες, μόνο που δεν θα βάλω φέτα!
ReplyDeleteΚαλημερα...πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο κι επειδη λατρευω τα πρασσα ...προσεχως φυσικα θα το κανω!!!!
ReplyDeleteΘελω να κανω μια ερωτηση...μια και ειναι νεα εδω και δε γνωριζω.
Ξερει καποιος να μου πει αν υπαρχει τροπος τις συνταγες που ξεχωριζω να μπορω καπως να τις αποθηκευω ξεχωριστα???
Ευχαριστωωωωωω...
Καλημέρα Κική, με συγκίνησε με την προηγούμενη ανάρτηση. Καλή φοιτητική ζωή στην κορούλα σου. Αγαπάω πολύ το πράσο, άρα θα το φτιάξω.Καλό καφέ... Φιλάκια
ReplyDeleteΠολύ πρωτότυπη συνταγή! Θα τη φτιάξω γιατί μας αρέσουν τα πράσσα! Καλή εβδομάδα Κικίτσα! Χόρεψε και για μένα γιατί εγώ κουράζομαι:))
ReplyDeleteΜετά από τα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΆ μπισκότα της φοιτήτριας (αν είχες ανοιχτά τα σχόλια, θα είχε "γκρεμιστεί" η σελίδα!!!) μια συνταγή απλή και υπέροχη μαζί(κάτι σαν αγχολυτικό)!!
ReplyDeleteΣτα προσεχώς (άμεσα όμως)!!
Φιλιά
Καλό απόγευμα & καλή εβδομάδα Κική
Ενδιαφέρουσα πρόταση και πολύ καλό το πέρασμα από το χορό στη συνταγή, χαχα
ReplyDeleteΜ αρέσει κι εμένα να τα φτιάχνω τα πράσα με ζυμαρικό, (εκτός δηλαδή από πρασόπιτα), έχουν τέλεια γεύση!Γούστα είναι αυτά φυσικά! Όσο για το χορό καλά κάνεις! Εκεί στέλνω κι εγώ τη μαμά μου να ξεδίνει!!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!
Μπράβο σου!
ReplyDeleteΟι εμπνεύσεις συνεχίζονται και με πεντανόστιμα πράσα..
Έτσι και ..ξεμείνεις από συνταγές, ξέρεις τι δουλειά θα κάνεις: Μυθιστορήματα αλλά Αγκάθα Κρίστι!
Φοβερή είσαι! Το λέω κι από εδώ!
Αφού φόρτωσε ..εξώγαμα τέκνα τη Χαρά από δίπλα, και δεν είναι πλέον αγνώστου πατρός (βλέπε Χριστόφορος, ο ..ανύποπτος!) είσαι η καλύτερη ..Μις Μαρπλ που γνώρισα..!
Απίστευτη!
Νάντια, τα πράσα είναι τέλεια με τη γλύκα τους!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
Έφη, είναι σίγουρη ότι θα σ' αρέσει!
Σοφία γιατί πέρυσι; Δεν είχες φάει μέχρι τότε;
Αστέρι ευχαριστώ! Επίσης! :-*
Λιβύα, και πεντανόστιμη!
ReplyDeleteΞανθή, όλο παίρνω και μόνο παίρνω! Άστα! Φτιάξε τα και πες μου αν σας άρεσαν!
Μαρία κι εσύ του χορού είσαι; Τέλεια!
Ιωάννα, δοκίμασε να κοπιάρεις με σύρσιμο του ποντικιού από την αρχή μέχρι το τέλος της συνταγής.
Μένια, δοκίμασε χωρίς και πες μου (αν και ταιριάζει απόλυτα η φέτα, αλλά αφού δεν την τρως...:-))
ReplyDeleteΜανουσίνα, ευχαριστώ για όλα! :-)))
υγ. Εμημερωμένη σε βρίσκω! χαχα!
big mama, χορεύω και για τις δύοοοοο! Χαχα!
Γιώργο μου, ειπα να μην το γκρεμισω το μαγαζί! χαχα!
Σοβαρά τώρα. Τα σχόλια, θα με φόρτιζαν περισσότερο...Γι' αυτό :-)
Ευχαριστώ πολύ για όλα! Περιμένω εντυπώσεις!
Ανεράιδα, πρώτα βιδώνεσαι που τις τρως και μετά ξεβιδώνεσαι να τις χάσεις! χαχα!
ReplyDeleteΑθηνά, τα πράσα τα λατρεύω. Αφού έχεις το βιβλίο μου και σου αρέσουν τα πράσα, δοκίμασε το ψωμί με πράσα! θα σου αρέσει!
Ρεγγίνα dear, είδες πώς τα έφερα τα πράγματα; Χαχα! Θα με σκοτώσει η Χαρά. Δεν θα γλυτώσω! Χαχα! Όσο για το Χριστόφορο που ούτε που τον ξέρω τον άνθρωπο, θα πει ότι εβουρλίστηκα τέλεια! Χαχα!
Ωραιότατη η μακαρονάδα σου!!
ReplyDeleteΚαλή βδομάδα Κικίτσα!!!
καλά... άμα σου πω τι διάβασα στην αρχή... "ξεβιδώθηκα στο σκι..." !!!
ReplyDeleteτι να πω... άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! :))
υπέροχες οι βίδες, είπαμε στα ζυμαρικά δεν κάνουμε ποτέ νάζια!
Πολύ γλυκιές βίδες είναι αυτές.
ReplyDeleteΑχ αυτά τα μακαρονικά! Με χίλιους τρόπους...
ReplyDeleteαχ αυτά τα πράσα! Με εκατό τρόπους!
Ωραίος συνδυασμός
Μις Μαρπλ τση συφοράς
ReplyDelete1) ο σύζυξ όσο έλειπες μπήκε και του κόντυνες τα παντελόνια μόλιες ήρθες;
2) σου πανε οτι μου λείπανε τα παιδιά και μου φόρτωσες ξώγαμα;
να φίλη να μάλαμα!
Φαντάσου να μην με είχες καλέσει και για φαί, απο τη μύτη θα μου το βγάλεις...αχ Χριστόφορε τι σου μελε να πάθεις!!!(καλύτερα να τον είχαν αποκάμει τα εγγόνια του το χριστιανό)
Tα πράσα ειναι αλήθεια, δεν με τρελαίνουν, αλλα βρέ Κική , τι τέλεια μακαρονάδα εφτιαξες πάλι?
ReplyDeleteΑντε πάλι , ολο σε πειρασμούς με βάζης, και σε διαβεβαιώ ο ..χορός δέν με βοηθά.(φαντάζεσαι ανά 10 μπουκιές να σηκώνομαι απο το τραπέζι και να χορεύω το ζειμπεκικο της Ευδοκίας???
φΙΛΆΚΙΑ
Κική πολύ ωραία η πρόταση σου!!!
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα!!!
Φιλιά
Φοβερή ιδέα Κικη αυτη η μακαροναδα. Το πράσσο το λατρευω
ReplyDeleteΚική μεγαλουργείς! Και όχι μόνον στην κουζίνα..
ReplyDeleteΓίνεται πάρτυ για πάρτη σου!
Έλενα ευχαριστώ!
ReplyDeleteΜπέττυ! χαχα! Το έχει πάθει κι άλλη, μην ανησυχείς!
Κατερίνα, είναι πρασόβιδες, γι΄αυτό! χαχα!
Vita άσε...Ατέλειωτα και πεντανόστιμα!
Χαράαααααααααα! χαχαχα! Μαρή πήρε καινούρια παντελόνια ο άνθρωπος και του τα κόντυνα! Άκου κόντυνε όσο έλειπα! Χαχα!
ReplyDeleteΌσο για τα ξώγαμα, εγώ φταίω; Ιστορία δε θέλατε; Πάρτε τη τώρα! Χαχα!
Ριρή, με ζεϊμπέκικο σίγουρα δεν θα χάσεις, Αλλά με ένα πεντοζάλη, είναι σίγουρο!!!
Νατάσα ευχαριστώ! Φιλάκια!
Εφη κι εγώ! Θενκς!
Ρεγγίνα, αμέρικαν μπαρ το κάναμε το στόρυ! χαχα!
Ένα θα σου πω..... ξεκίνησα δίαιτα μπας και χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης!!! Φιλάκια πολλά!
ReplyDeleteΚαλημέρα ...Κική.
ReplyDeleteΟ γιός μου έφυγε σήμερα για το ΤΕΞΑΣ της Αμερικής...δεν μπόρεσα να του πω ούτε μία συμβουλή, δεν μου επέτρεψε, παιδιά είναι αυτά;
ΠΩΣ ΝΑ ΠΈΣΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΏ!!!
Με ζυμαρικά δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ τα πράσα, αλλά γιατί όχι?
ReplyDeleteΑπό γεύση θα είναι σίγουρα μια χαρά, όλα τα υλικά μου αρέσουν.
Χμμ, μου φαίνεται όμως ότι είναι πολλά τα υγρά για το φαγητό, εφόσον αραιώνουμε και την κρέμα γάλακτος με νερό και τα πράσα βγάζουν και πολλά υγρά από μόνα τους. Δεν υπάρχει κίνδυνος να λασπώσουν τα μακαρόνια? Το λέω γιατί εμένα μου αρέσει και να "κρατάνε" λίγο.
μόνο εγώ τελικά δεν αγαπώ το πράσο και το βάζουμε παντού,ακόμα και στα λουκάνικα!
ReplyDeleteφιλιά
κικι
ReplyDeleteμην σταναχωριεσαι θα σε παρακολουθώ κι ας πήρε τέτοια τροπή η ιστορία. χαχαχα Περασα να σου πω πως ήσουν υπέροχη, λάτρεψα το χιούμορ σου και αγαπάω πάρα πολύ την Ζάκυνθο.
να μην χαθούμε
καλή σου νύχτα
Κική κι από εδώ θέλω να σου πω ότι είσαι καταπληκτική!
ReplyDeleteΈγραψες ιστορία μέσα στην ιστορία κι άφησες ιστορία! (κι ένα ..πτώμα αλλά δεν πειράζει..!)
Πολυ χλιδατες οι βιδες ετσι που τις εφτιαξες Κικη.
ReplyDeleteΠλεκτό εγκώμιο μπράβο! Κι εγώ μαζί! Συμπαράσταση!
ReplyDeleteΔήμητρα, τι να κάνουμε; Εσένα είναι και μεγάλα και δεν δέχονται εύκολα συμβουλές...Καλά να πάει το παιδί και καλά να περάσει!
Dark chef δεν λασπώνουν. Τα πράσα μαγειρεύονται πριν μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Έτσι κια λλιώς, δεν τα παραβράζουμε τα ζυμαρικά όταν είναι να μπουν και στο φούρνο με υγρά.
Και λιπόν, μάλλον! χαχα!
Βασιλική, να υποθέσω ότι είσαι η Βασιλική που μου γράφεις καιρό τώρα; Η Κόρη της Χαράς! χαχα! Βρε τι πάθαμε!!! Ναι ναι. Μην επηρεάζεσαι απο τις δολοπλοκίες. Εξαλλου, όπως είδες, φρόντισα να αποκαταστήσω το όνομά μου! χαχα!
ReplyDeleteΡεγγινα, ααααα όλα κι όλα! Το πτώμα δεν ήταν δική μου υπαιτιότητα! Ο Σωλομάντζαρος έφταιγε! χαχα! Ευχαριστώ πολύ! Πέρασα υπέροχα!
Δημιουργία, χαχα! Καραχλιδάτες!
Την έφτιαξα σήμερα τη συνταγή, έγινε πολύ ωραία! Γενικά τα πράσα δεν μας αρέσουν γευστικά και μέχρι πρόσφατα τα αποφεύγαμε, αλλά κάπου διάβασα ότι κάνουν καλό σε κάτι (δεν θυμάμαι τι) και αρχίσαμε να τα τρώμε επί τούτου. Συνήθως τα βάζουμε σε σούπες, αλλά και με τα μακαρόνια ήταν πολύ ωραία. Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω έτσι. Ευχαριστώ για τη συνταγή!
ReplyDeleteΣοφια εμένα με τρελαίνει η γλυκιά τους γεύση! Κι εγώ ευχαριστώ!
ReplyDelete