Στο μπλογκ, εδώ και χρόνια υπάρχει συνταγή για φατζ (μαλακά σοκολατακια) σκούρας σοκολάτας, τα οποία λατρεύουν όλοι όσοι τα δοκιμάζουν. Τα δοκίμασε ο φίλος μου ο Σωκράτης και μου έδωσε την ιδέα να φτιάξω και με γεύση καραμέλα. Η συνταγή είναι παραλλαγή από εδώ
Fudge με γεύση καραμέλα
Υλικά
110 γρ. βούτυρο
15 γρ φυστικοβούτυρο
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
220 γρ. καστανή ζάχαρη
70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε μικρά κομμάτια (εγώ έβαλα λευκή γάλακτος)
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι μακρόστενο 28x18 βάζουμε λαδοκολλα. Θέλουμε να καλύψουμε τον πάτο και τα πλαϊνά.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το φυστικοβουτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα και σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύουμε για ένα δεκάλεπτο, να λιώσουν, να ομογενοποιηθουν και να πήξει λίγο το υλικό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς.
Βάζουμε το υλικό στο ταψάκι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλη τη νύχτα.
Εδώ να πω ότι το καλοκαίρι που το έφτιαξα, ήθελε περισσότερες ώρες για να σκληρύνει. Δυσκολεύτηκα να το κόψω την ίδια μέρα και λόγω ζέστης, αλλά την επόμενη κοβόταν άνετα με μαχαίρι. Την ίδια μέρα, μπορείς, αντί να τα κόψεις σε κομμάτια, να τα πλάσεις σε μπαλάκια.
Πλάθουμε ή κόβουμε και τοποθετούμε σε καραμελοχαρτα. Η γεύση τους είναι θεϊκή!
Tip: αν θέλετε να είναι πιο σκληρά τα σοκολατακια σας, προσθέστε περισσότερη σοκολάτα.
No comments:
Post a Comment