Friday, July 15, 2022

Κινέζικο κοτόπουλο με άρωμα και γεύση λεμονιού

Τις προηγούμενες μέρες, το κοριτσάκι μου μας μαγείρεψε κινέζικο. Ήταν θεονόστιμο. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε! 



Κινέζικο κοτόπουλο με άρωμα και γεύση λεμονιού

Υλικά για 2

μισό κιλό κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες ή κυβάκια (χρησιμοποίησα μπούτι κοτόπουλο σε λωρίδες)

κορν φλάουρ

λάδι (προτίμησα ηλιέλαιο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)

αλατοπίπερο

για τη σάλτσα

1 κ. σ. ζάχαρη καστανή

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη

χυμό ενός μέτριου λεμονιού

ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι

2 κ. σ. σάλτσα σόγιας

1 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών


Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπωλ και την αφήνουμε στην άκρη.

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με κορν φλάουρ, έτσι ώστε να πάει παντού. 

Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει. 

Προσθέτουμε λίγο από το κοτόπουλο. Προτιμήστε να το κάνετε σε 2 δόσεις. Μη γεμίσετε όλο το τηγάνι με κοτόπουλο, γιατί αντί να τηγανιστεί και να γίνει τραγανό, θα βράσει. Το κοτόπουλο θα πρέπει να γίνει τραγανό και να μην κολλήσουν τα κομμάτια μεταξύ τους.

Τηγανίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά. 2-4 λεπτά η κάθε πλευρά αρκεί. Θα το δείτε. Πρέπει να κάνει μια ωραία χρυσή κρούστα.

Αποσύρουμε την πρώτη δόση σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.

Αποσύρουμε και τη 2η δόση στο πιάτο.

Στο τηγάνι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και το αφήνουμε κι αυτό να πάρει μια βράση. 

Ανακατεύουμε προσεχτικά. 

Η σάλτσα θα πήξει ελαφρώς από το κορν φλάουρ που έχει το κοτόπουλο. Αν δεν πήξει ή τη θέλετε πιο πηχτή, μπορείτε να πασπαλίστε με λίγο κορν φλάουρ.

Σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Η δόση που κάναμε εμείς ήταν διπλάσια, για 4 άτομα. Γενικά μπορείτε να παίξετε με τις ποσότητες. Προσθαφαιρείτε ό,τι σας αρέσει περισσότερο στη σάλτσα.

No comments:

Post a Comment