Monday, September 21, 2020

Παγωτό φυστικοβούτυρο

 Είπα ότι πριν αρχίσουν οι βροχές, να γράψω επιτέλους το παγωτό που έφτιαξα το καλοκαίρι. Άλλωστε, ακόμα είναι καλοκαίρι. Τι; Δεν είναι; Μην ακούσω κανένα καλό χειμώνα από τώρα, σας έφαγα. Σαν παγωτό! Χαχα 😂 

(Τον πρόλογο τον έγραψα προ τυφώνα Ιανού, που όχι μόνο έβρεξε, αλλά μας πήρε και μας σήκωσε)


Η καλοκαιρία επανήρθε, άρα και η επιθυμία για παγωτό.

Το παγωτό φυστικοβούτυρο το έφτιαξα στις αρχές του καλοκαιριού, όταν αγόρασα το σατανά...εεεε...την παγωτομηχανη ήθελα να πω. Έκτοτε το έφτιαξα αρκετές φορές, γιατί ήταν πάρα πολυ νόστιμο. Αν είστε λάτρεις του φυστικοβούτρου, θα το λατρέψετε κι εσείς. 



Παγωτό φυστικοβούτυρο 

Υλικά για 1 λίτρο παγωτό περίπου

2 αυγά 

150 γρ. ζάχαρη 

100 γρ. φυστικοβούτυρο απλό ή με κομματάκια 

1 κούπα γάλα *

2 κούπες κρέμα 35% λιπαρά *



Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά

Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα (γιατί πιτσιλάει).

Προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε να ενωθούν όλα για λίγο. 

Βάζουμε το υλικό σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. 

Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Μετά από μία ώρα, ανακατεύουμε και την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή. Σε μισή ώρα είναι έτοιμο.

Εδώ να πω ότι το έχω κάνει με πλήρη λιπαρά, αλλά το έχω κάνει και με light κρέμα και γάλα. Η υφή μπορεί να σας φανεί λίγο διαφορετική, αλλά γλυτώνεις λιπαρά. 

Όσοι αγαπάτε το φυστικοβούτυρο, θα το ερωτευτείτε!


Τα γατόν έμειναν απογοητευμένα όπως βλέπετε γιατί ΔΕΝ έφαγαν χαχα!

Μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας, ξηροκάρπια κλπ.

Υγ. Μισώ τον νέο blogger. Γκρρρρ!

No comments:

Post a Comment