Friday, December 21, 2018

Γερμανικά αστεράκια κανέλλας


Έχει τύχει να δοκιμάσετε ένα τύπο γερμανικού χριστουγεννιάτικου μπισκότου (ας πούμε) φουλ στο αμύγδαλο και διακοσμημένο με μαρέγκα; Αν σας αρέσουν τα γλυκά με αμύγδαλα και με μαρέγκα, θα τα λατρέψετε. 


Δεν είναι μπισκότο ακριβώς. Θα μπορούσα να πω ότι είναι ...αμυγδαλωτά. Γεμάτα με άρωμα και γεύση κανέλλας, γεμάτα μυρωδιά Χριστουγέννων, με μια τραγανή κρούστα μαρέγκας από πάνω. Έχουν ένα κακό. Δε μπορείς να σταματήσεις μόνο σε ένα...Παρόλα αυτά, σας προτείνω να τα φτιάξετε!


Γερμανικά αστεράκια κανέλλας
Υλικά
400 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
3 κουταλάκια κανέλλα
3 ασπράδια αυγού (μέγεθος Μ)
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλια
1 κουταλιά φρεσκοστυμένος χυμός λεμονιού
Κουπάτ αστεριού
Λίγη άχνη ζάχαρη για να δουλέψεις τα κουλουράκια

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την κανέλλα με το τριμμένο αμύγδαλο
Χτυπάμε τα δύο (2) ασπράδια μαζί με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα .
Σιγά-σιγά, ρίχνουμε στη μαρέγκα 100 γρ. άχνη και τη βανίλια.


Αφού γίνει ένας ωραίος αφρός,  ρίχνουμε το μίγμα με τα αμύγδαλα, στη μαρέγκα, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ με κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει


Απλώνουμε μεγάλη μεμβράνη και απλώνουμε από πάνω στη μισή το μίγμα.

Κλείνουμε από πάνω με τη μεμβράνη και ανοίγουμε φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
Βγάζουμε την επάνω μεμβράνη και κόβουμε με κουπ πατ, αστεράκια. Για ευκολία και για να μην κολλάει το κουπ πατ μας στη ζύμη, το βουτάμε σε ένα μπωλάκι με άχνη ζάχαρη. Κόψτε με το κουπ πατ όσο πιο κοντά μπορείτε τα αστεράκια. Όση ζύμη μείνει, ξανα-ζυμώστε τη και ξανα-ανοίξτε τη με τον πλάστη και τη μεμβράνη.


Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 με αέρα (ή 150 χωρίς αέρα).
Βάζουμε τα αστεράκια πάνω στο ταψί.


Χτυπάμε το ένα (1) ασπράδι που έμεινε πάλι σε μαρέγκα.
Προσθέτουμε την άχνη και το λεμόνι.
Με ένα πινελάκι ή κουταλάκι ή ό,τι σας βολεύει, απλώνουμε αυτό το μίγμα πάνω στα αστεράκια.


Τα ψήνουμε για 15 λεπτά. Πρέπει η μαρέγκα να παραμείνει λευκή (γι’ αυτό και η χαμηλή θερμοκρασία).
Αφήνουμε να κρυώσουν και … ξεκινάμε την επίθεση! Χαχα!




2 comments:

  1. Και αμύγδαλο και μαρέγκα! Τέλεια!
    Καλά Χριστούγεννα Κικίτσα, με υγεία και χαρά :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πρέπει να τα δοκιμάσεις! Καλές γιορτές!

      Delete