Wednesday, December 12, 2018

Στικάκια σοκολάτας για ρόφημα


Ένα νόστιμο δωράκι που μπορείτε να χαρίσετε αυτές τις γιορτές, πρώτα στον εαυτό σας και μετά στους άλλους, είναι σοκολάτα σε στικάκι για ρόφημα. 


Μπορείτε να τη φτιάξετε πάρα πολύ απλά, να γράψτε μηνυματάκια για τους παραλήπτες, να τη συσκευάσετε όμορφα και να τη χαρίσετε.


 Όσο πιο μεγάλα είναι τα καλούπια που θα βάλετε τη σοκολάτα (παγοθήκες, θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια κλπ), τόσο πιο σοκολατένιο θα είναι το ρόφημά σας. Αν το στικάκι σας βγάλει μικρή δόση σοκολάτας, προτρέψτε τους παραλήπτες να τη βουτήξουν σε μικρή κούπα γάλα.





Στικάκια σοκολάτας για ρόφημα
Υλικά
Σοκολάτα κουβερτούρα
Σοκολάτα γάλακτος
Ξυλάκια παγωτού
Τρούφα, καραμελάκια, Μαρσμάλοους κλπ
παγοθήκες
Προαιρετικά:
βανίλια
κανέλλα
λάδι*


Εκτέλεση
Χρειαζόμαστε 2 μέρη  σοκολάτα κουβερτούρα και 1 μέρος σοκολάτα γάλακτος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σοκολάτα με στέβια.
Λιώνουμε σε μπεν μερί ή σε φούρνο μικροκυμάτων τις σοκολάτες.
Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε παγοθήκες και πασπαλίζουμε με τρούφα, μαρσμάλοους κλπ. Εδώ να πω ότι έκανα τα στικάκια και σε λαδωμένες και σε μη λαδωμένες φόρμες. Η δική μου φόρμα ήταν σκληρό διάφανο πλαστικό. Βγήκαν το ίδιο εύκολα με ή χωρίς λάδι. Μάλιστα προτίμησα χωρίς, γιατί με το λάδι άφηνε ασπρίλες. Αν φοβάστε ότι θα σας κολλήσουν, περάστε ελαφρώς με λάδι τις θήκες που θα βάλετε τη σοκολάτα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν έτσι ώστε να στέκονται τα ξυλάκια.
Βάζουμε τα ξυλάκι και αφήνουμε να σκληρύνει πάλι η σοκολάτα εντός ή εκτός ψυγείου.
Όταν θέλουμε, βουτάμε το ξυλάκι μας σε κούπα με καυτό γάλα και αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα.

Αν το κάνετε με σοκολάτα με στέβια, αντί για τρούφα κλπ, μπορείτε να πασπαλίσετε με κανέλλα. Για τους πιο τολμηρούς, με λίγο πιπέρι ή τζίντζερ.


No comments:

Post a Comment