Tuesday, March 20, 2018

Μάφινς με καρύδια και σιρόπι σφένδαμου

Η Νέλλη...

Τη Νέλλη, τη γνώρισα στο chat room του τότε πασίγνωστου hungry. Επίδοξοι μάγειρες, φίλοι της κουζίνας, εκπατρισμένοι έλληνες και ελληνίδες που έψαχναν μια ελληνική γωνιά να μιλήσουν. Αυτό ήταν το chat room του hungry. Κι εκεί, γνώρισα τη Νέλλη. Μια χημεία που έδεσε από την αρχή. Χωρίς λόγο και αιτία. Μια σπουδαία μαγείρισσα, φίλη αλλά και ένας σπουδαίος άνθρωπος.

Όσες συνταγές έχω εδώ στο μπλογκ γερμανικές, είναι όλες δικές της. Από τη δική της δεύτερη πατρίδα.

Σήμερα ποστάρω μια συνταγή που ποτέ δεν ανέβασα, επειδή δεν ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι αναλογεί η σωστή συνταγή στη σωστή φωτογραφία. Σήμερα όμως θα τη βάλω. Χωρίς να αλλάξω τίποτα, χωρίς να την τσεκάρω αν είναι απόλυτα σωστή. Πάντα της είχα εμπιστοσύνη.

Το σημερινό ποστ, είναι αποχαιρετισμός στη Νέλλη, που έφυγε νωρίς πριν λίγες μέρες, άδικα και πρόωρα, όπως συχνά αυτή η άτιμη αρρώστια κάνει σε όσους διαλέγει. Δεν θα πω περισσότερα...

Είμαι σίγουρη, ότι εκεί πάνω, θα έχουν την καλύτερη μαγείρισσα και την πιο ανοιχτή καρδιά. Καλό ταξίδι αγαπημένη...


Maple syrup-Walnut Muffin
Υλικά
2 φλυτζάνια αλεύρι
2 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη
1 και ½ κ.γ. baking powder
¼ κ.γ.αλάτι
1 φλυτζάνι κοπανισμένα καρύδια
½ φλυτζάνι ξινόγαλο
½ φλυτζάνι σιρόπι σφένδαμου
1/3 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο (κρυωμένο όμως)
1 αυγό
1 βανίλια

Εκτέλεση
Αλεύρι, ζάχαρη baking,αλας και καρύδια τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ξινόγαλα, σφενδαμοσιροπι, βούτυρο, αυγό και βανίλια σε άλλη σουπιερίτσα και αυτά ανακάτωμα.
Και δένουμε τις 2 μάζες καλά.
Ξανά μανά φαρμάκια φόρμες...
Προθέρμανση φούρνου στους 200°
15-20΄ ψήσιμο