Πολλές φορές. θες να φας κάτι γλυκό, αλλά δε θες να χαλάσεις τη δίαιτά σου. Ή απλά θες να συνοδεύσεις τον καφέ σου πάλι με ένα γλυκάκι, αλλά χωρίς τύψεις. Άλλοι πάλι θα το ήθελαν για πρωινό. Διαβητικοί, διαιτούντες, όλοι έχουμε δικαίωμα στο γλυκό.
Σε έναν διαβητικό, δεν παίζει ρόλο μόνο η απουσία ζάχαρης μέσα σε μια συνταγή. Πρέπει αυτό που θα φάει να μπορεί να το μεταβολίσει άνετα, χωρίς να ανεβάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα απότομα. Μιλάω χωρίς να είμαι ειδικός, αλλά από την εμπειρία που έχω. Έτσι, αν μέσα σε μια συνταγή υπάρχει σίκαλη ή αλεύρι ολικής ή βρώμη αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σίγουρα είναι καλύτερο.
Οι παρακάτω τηγανίτες σερβιρίστηκαν με μανταρίνια και μέλι. Αν επιτρέπεται στη διατροφή σας το μέλι ή η αγάβη κλπ, μπορείτε να το προσθέσετε. Είναι όμως το ίδιο νόστιμες, αν τις φάτε σκέτες ή με ένα φρουτάκι, όπως το μανταρίνι ή πορτοκάλι. Αν είναι καλοκαίρι, δοκιμάστε τις με νεκταρίνια, ροδάκινα κλπ.
Τηγανίτες χωρίς ζάχαρη
Υλικά (βγαίνουν 6-8 ανάλογα το μέγεθος)
Σε έναν διαβητικό, δεν παίζει ρόλο μόνο η απουσία ζάχαρης μέσα σε μια συνταγή. Πρέπει αυτό που θα φάει να μπορεί να το μεταβολίσει άνετα, χωρίς να ανεβάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα απότομα. Μιλάω χωρίς να είμαι ειδικός, αλλά από την εμπειρία που έχω. Έτσι, αν μέσα σε μια συνταγή υπάρχει σίκαλη ή αλεύρι ολικής ή βρώμη αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σίγουρα είναι καλύτερο.
Οι παρακάτω τηγανίτες σερβιρίστηκαν με μανταρίνια και μέλι. Αν επιτρέπεται στη διατροφή σας το μέλι ή η αγάβη κλπ, μπορείτε να το προσθέσετε. Είναι όμως το ίδιο νόστιμες, αν τις φάτε σκέτες ή με ένα φρουτάκι, όπως το μανταρίνι ή πορτοκάλι. Αν είναι καλοκαίρι, δοκιμάστε τις με νεκταρίνια, ροδάκινα κλπ.
Τηγανίτες χωρίς ζάχαρη
Υλικά (βγαίνουν 6-8 ανάλογα το μέγεθος)
100 γρ. βρώμη
1 κ. γ. μπέκιν
1 αυγό
70 γρ. γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κ. σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
½ κ. γ. στέβια (1 προς 1)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη βρώμη στο μπλέντερ να γίνει σκόνη.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ξαναχτυπάμε.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Απλώς το
αλείφουμε με ένα λεπτό στρώμα λαδιού.
Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε κουταλιές.
Αφήνουμε να ψηθούν από κάθε πλευρά για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε με φρούτα, μέλι, σκέτες κλπ.
Ωραίος συνδυασμός Κική.
ReplyDeleteΥγιεινός αλλά με το μελι και το μανταρίνι πρέπει να είναι πολύ νόστιμο ;)
Ήταν πραγματικά πολύ νόστιμες!
Delete