Monday, January 15, 2018

Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι

Μπορείς με 3-4 υλικά να φτιάξεις ένα πιάτο που να είναι νόστιμο; Φυσικά και μπορείς.
Δε λέω. Καλές είναι οι συνταγές που έχουν ένα κάρο υλικά, νόστιμες, δελεαστικές για να τις δοκιμάσεις, αλλά όχι για να τις φτιάξεις. Οκ. Όταν έχεις χρόνο το σκ, ίσως. Αλλά στην καθημερινότητα, που θες κάτι απλό, γρήγορο, χορταστικό ΚΑΙ ελαφρύ, οι συνταγές με λίγα υλικά είναι ιδανικές. Τις λατρεύω. 


Λατρεύω επίσης τα μανιτάρια. Με όποιο τρόπο κι αν μαγειρευτούν. 


Στο μάτι μου έπεσε μια συνταγή για μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και τυριά. Είχε τουλάχιστον 3 διαφορετικά τυριά μέσα, πράγμα απαγορευτικό για μένα μετά τα Χριστούγεννα. Κράτησα μόνο το σπανάκι, για να δω αν θα μου αρέσουν Αντί για κάποιο παχυντικό τυρί, συνόδευσα τα μανιτάρια με κατίκι. Μπορείτε εσείς να τα ψήσετε με λίγη φέτα από πάνω, ή με κάποιο πικάντικο κίτρινο τυρί. Ακόμα και ο άντρας μου που δεν είναι πολύ φίλος των μανιταριών, τα αγάπησε.


Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι
Υλικά για 13 μέτρια μανιτάρια αγαρικά (συσκευασία του μισού κιλού)
100 γρ. σπανάκι (ζυγισμένο αφού καθαριστεί) ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια.
Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα ψιλοκόβουμε.


Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι.
Ψιλοκόβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι.
Μαραίνουμε τα παραπάνω 3 υλικά με το λάδι για 5-10 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι.


Αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190 βαθμούς με αέρα.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση.



Τα ψήνουμε για 12-14 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τρώγονται ευχάριστα ζεστά και κρύα.
Σερβιρίστηκαν με κατίκι Δομοκού.

Tip 1. Μπορείτε να λαδώσετε εξωτερικά ελαφρώς τα μανιτάρια με τα χέρια σας, για να μην στεγνώσουν με το ψήσιμο.

Tip 2. Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο τυρί της αρεσκείας σας μέσα ή πάνω από τη γέμιση αν δεν σας πειράζει να μην είναι light.


1 comment:

  1. Ωραιότατα και light!!
    Το κατίκι σωστή επιλογή ;)

    ReplyDelete