Tuesday, September 19, 2017

Τσάτνευ μανιταριών

Το κοριτσάκι μου μαγείρεψε ένα πολύ ωραίο τσάτνευ με μανιτάρια. Το έγκλημα έγινε δις μάλιστα όσο ήταν εδώ, γιατί ήταν πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε τα! Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο!


Τσάτνευ μανιταριών
Υλικά για μια μικρή μερίδα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
400 γρ. μανιτάρια αγαρικά
1 κ. σ. κρέμα μπαλσάμικο
1 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. κόκκινο γλυκό κρασί
λίγο αλάτι και πιπέρι
2-3 κ. σ. βούτυρο αγελαδινό


Εκτέλεση
Πλένουμε ή σκουπίζουμε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σωτάρουμε με το βούτυρο τα μανιτάρια με το σκόρδο σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθεί και να μοιάζει με σιρόπι.
Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το κρασί και το μπαλσάμικο και περιμένουμε να γλασάρουν.


Σερβίρουμε με κρεατικό ή με φρυγανισμένα ψωμάκια ή όπως θέλουμε!

1 comment:

  1. Χρυσοχέρα η κορούλα σου. Κλασικός και αγαπημένος τρόπος να τρώμε τα μανιτάρια

    ReplyDelete