Tuesday, February 14, 2017

Αποκριάτικα καπ κεικς

Αποκριές έρχονται, όλο και κάποιο παρτάκι θα ετοιμάσουμε για παιδιά ή μεγάλους. Τα καπ κέικ που έφτιαξα τα ονόμασα αποκριάτικα, λόγω της "τρούφας" που έβαλα. Μου θυμίζει κομφετί (χαρτοπόλεμο) και πολύ μου άρεσαν έτσι στολισμένα! Μπορείτε να τη βρείτε σε κοινό σούπερ μάρκετ (σε γνωστή μεγάλη αλυσίδα) ή σε μαγαζί με είδη ζαχαροπλαστικής. 


Για τα κέικ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή για κέικ σας αρέσει. Εγώ γράφω μία ενδεικτικά. Η ποσότητα της ζάχαρης που αναφέρω για το γλάσο, δεν είναι μετρημένη. Αν δεν σας φτάσει, φτιάχνετε εκ νέου γλάσο. Έτσι κι αλλιώς είναι πάρα πολύ απλό και εύκολο!


Αποκριάτικα καπ κεικς
Υλικά για 12άδα
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
½ κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
¼ κούπας ηλιέλαιο
1 ½ κ. γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού ή ξύσμα
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 ½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ. γ. αλάτι
για τη διακόσμηση
άχνη ζάχαρη
λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού
χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά τα αυγά, το λάδι, το γάλα και τη ζάχαρη, μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα και το ενσωματώνουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε ενώσει με το μπέκιν πάουντερ κοσκινισμένα και το αλάτι και χτυπάμε απλά για λίγο να ενωθούν.
Μοιράζουμε το μίγμα σε 12 θήκες σε ταψί για μάφινς.
Ψήνουμε για 14 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά και τα βγάζουμε.
Αν θέλουμε να διακοσμήσουμε τα κέικ μας, βάζουμε σε μια κούπα άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε κουταλάκι-κουταλάκι νερό ή χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να έχουμε ένα μίγμα πηχτό που δεν τρέχει ιδιαίτερα.
Βάζουμε πάνω σε κάθε cupcake λίγο γλάσο και από πάνω ρίχνουμε αμέσως χρωματιστή τρούφα για να κολλήσει. Αν γλασάρετε πρώτα όλα τα κέικ και μετά ρίξτε την τρούφα, είναι πολύ πιθανό να μην κολλήσει. Πρέπει αν κολλήσει όσο είναι ακόμα υγρό το γλάσο. Η ποσότητα της ζάχαρης είναι ενδεικτική.



6 comments:

  1. Και τελαπόνγκο λοιπόν!!!!!!!!!!!!! Πραγματικά όμως είναι σαν να τους έχεις ρίξει χαρτοπόλεμο επάνω!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα! Είδες πλάκα που έχουν;

      Delete
  2. Δεν έχω πετύχει ποτέ αυτή τη τρούφα..πραγματικά όμως είναι ότι πρέπει για τα αποκριάτικα κεκάκια σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στου πουλιού το γάλα ;)

      Delete
  3. Τι όμορφα κεκάκια! Μου αρέσει ο χαρτοπόλεμος!!

    ReplyDelete