Thursday, March 17, 2016

Λαχανόρυζο

Καλή Σαρακοστή σε όλους! Ελπίζω να περάσατε τέλεια τις προηγούμενες μέρες, παρόλο που ο καιρός δεν βοήθησε και πολύ.

Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός αλήθεια...Μόλις πριν λίγο καιρό ξεστολίζαμε και τώρα βαδίζουμε ολοταχώς για το Πάσχα... Σαρακοστή λοιπόν και πολλοί είναι αυτοί που θα νηστέψουν. Καλή δύναμη τους εύχομαι!


Σας έχω πει πόσο αγαπώ τις συνταγές με ελάχιστα υλικά ε; Είναι γρήγορες, απλές, οικονομικές, ευέλικτες, ό,τι πρέπει δηλαδή για την εργαζόμενη (και μη) γυναίκα.

Το λαχανόρυζο είναι μια καλή λύση για όσους δεν λατρεύουν το σπανάκι. Εδώ να σας πω ένα αστείο. Όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μου παιδί, εκεί κατά τον έκτο μήνα μου ήρθε να φτιάξω λαχανόρυζο. Τι το ήθελα η έγκυος;;; Νόμισα πως θα γεννήσω εκείνη τη μέρα από τη βαρυστομαχιά! Λαχανόρυζο έκανα χρόνια να ξαναφάω μετά από αυτό.  Προσοχή λοιπόν στα ευαίσθητα στομαχάκια. Αυτή τη φορά πάντως, δεν μας πείραξε καθόλου!

Λαχανόρυζο
για 3-4 μερίδες
περίπου 1 κιλό λάχανο
(1 κρεμμύδι ξερό, 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια)
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
ελαιόλαδο
1 κ. γ. πάστα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο στα 4.
Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και σκληρά μέρη.
Χοντροκόβουμε το λάχανο (σαν χοντροκομμένη σαλάτα) και το βάζουμε με νερό που το καλύπτει σχεδόν, να βράσει για δέκα λεπτά. Παράλληλα, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε μετά το δεκάλεπτο και το ρύζι για βράζουμε άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

Tip: εξαιτίας των ευαίσθητων στομαχιών μας, δεν πρόσθεσα κρεμμύδια που κανονικά του πάνε. Αν θέλετε να βάλετε κρεμμύδια, θα τα ψιλοκόψετε και θα τα σωτάρετε λίγο στην αρχή με το λάδι. Στη συνέχεια θα προσθέσετε το λάχανο και τα υπόλοιπα υλικά. 

3 comments:

  1. Καλη σαρακοστη!
    Αγαπημενο φαγητο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  2. Aρέσει πολύ στη κόρη μου το λαχανόρυζο.
    Γλυκαίνει το λάχανο έτσι και με μπόλικο λεμονάκι είναι μούρλια.

    ReplyDelete
  3. Όμορφο φαγάκι και ταιριάζει πολύ με φέτα ή γιαούρτι.

    ReplyDelete