Friday, June 12, 2015

Μαρμελάδα κεράσι με φρουκτόζη

Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε μαρμελάδα με φρουκτόζη; Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια κανονική μαρμελάδα.
Η φρουκτόζη έχει ίδια θερμιδική αξία με την κρυσταλλική ζάχαρη, αλλά διπλάσια σχεδόν γλυκαντική δράση, άρα βάζουμε πολύ λιγότερη. Αν για κάποιο λόγο αποφεύγετε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, ίσως η φρουκτόζη είναι μια λύση για να χαρείτε κάποια γλυκίσματα.

Αν φτιάξετε μαρμελάδα με φρουκτόζη, μην κάνετε μεγάλη ποσότητα, γιατί δεν ξέρω την αντοχή της στον χρόνο.



Μαρμελάδα κεράσι με φρουκτόζη
Υλικά για ένα μεγάλο βάζο
850 γρ. κεράσια ζυγισμένα αφού καθαρίστηκαν
200 γρ. φρουκτόζη

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα πασπαλίζουμε με τη φρουκτόζη.
Τα πατάμε λίγο με την πρέσα λαχανικών και τα βάζουμε να βράσουν
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, ενώ πατάμε τα φρούτα με την πρέσα για να λιώσουν όσο θέλουμε. Εναλλακτικά, τα λιώνουμε με μπλέντερ.
Φυλάμε τη μαρμελάδα σε καθαρά βάζα.

1 comment:

  1. Κερασάκια ούτε καλά καλά έχω φάει φέτος Κική μου πόσο μάλιστα να τα φτιάξω μαρμελαδίτσα!! Θα κλέψω λίγη από την δική σου χιχιχι

    ReplyDelete