Monday, August 11, 2014

Κοτόπουλο σουβλάκι με αρωματικό κους κους


Πιάτο εύκολο, γρήγορο και αρωματικό πάλι, αφού είναι καλοκαίρι και κανένας δεν θέλει να μένει στην κουζίνα πολλή ώρα! Ο βασιλικός το καλοκαίρι είναι must με το ωραίο άρωμά του και γεύση! Χρησιμοποιήστε τον στο φαγητό και σερβίρετε αμέσως για να μην μαυρίσει.


Κοτόπουλο σουβλάκι με αρωματικό κους κους

Υλικά για 2 άτομα
100 γρ. κους κους
120 γρ. καυτό νερό
½ χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού, πλυμένα, στεγνωμένα και ψιλοκομμένα
2 κ. σ. μαύρη σταφίδα
1 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
4 σουβλάκια κοτόπουλο


Για τα σουβλάκια:
Ψήνουμε τα σουβλάκια σε γκριλ με αέρα (ή χωρίς) για 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα. Καλύψτε τα ξυλαράκια τους πίσω με αλουμινόχαρτα για να μην καούν με το ψήσιμο. Αν θέλετε αλατίζετε.


Για το κους κους
Μέχρι να ψηθούν τα σουβλάκια, ετοιμάζουμε το κους κους.
Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το κους κους με λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το καυτό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να φουσκώσει. Ανακατεύουμε περιοδικά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Φτιάξτε το κους κους λίγο πριν το σερβίρετε γιατί ο βασιλικός μαυρίζει αν μείνει ώρα πολλή ψιλοκομμένος.

Καλή εβδομάδα!

3 comments:

  1. Ακρως καλοκαιρινό φαγητό Κική!Θά δοκιμάσω τό κούς,κούς,φαίνεται πολύ νόστιμο!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  2. Φαίνεται πεντανόστιμο και εύκολο!!! Σίγουρα θα το φτιάξω σύντομα!!
    Καλή βδομάδα
    Φιλιά

    ReplyDelete
  3. Ντιμη, Στελλα, ευχαριστώ!

    ReplyDelete