Monday, June 16, 2014

Φιλέτα γλώσσας ψητά με κρούστα και ντιπ γιαουρτιού-πάπρικας

Τον τελευταίο καιρό έχει πέσει ψαροφαγία. Μου αρέσουν τα ψάρια αλλά σιχαίνομαι το καθάρισμα. Μην τα ξαναλέω ε; :-p Οπότε μια χαρά είναι τα φιλέτα γλώσσας και ό,τι άλλο δεν με παιδεύει. Η γλώσσα είναι ένα ψάρι που αρέσει στα παιδιά. Δεν έχει περίεργη γεύση, τα φιλέτα δεν έχουν κόκκαλα, οπότε το αγαπάνε. Αν το φτιάξετε και με κάποιο τρόπο που να είναι νόστιμο, το λατρεύουν. Προσέξτε μόνο επειδή κρατάνε πολύ νερό. Στεγνώστε τις καλά για να μην βράσουν αντί να ψηθούν/τηγανιστούν.


Φιλέτα γλώσσας ψητά με κρούστα και ντιπ γιαουρτιού-πάπρικας
Υλικά για 2 άτομα
4 φιλέτα γλώσσας (οκ, αν είστε φαγανούλια, 6 φιλέτα)
2 κ. σ. αλεύρι χωριάτικο (ή έστω απλό, θα σας συγχωρήσω)
3 κ. σ. φρυγανιά σικάλεως τριμμένη
1/2 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
1/8 κ. γ. λεμονοπίπερο (ή σκέτο πιπέρι)
για το ντιπ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
λίγο αλάτι
1 κ. γ. κόκκους κόκκινου γλυκού πιπεριού
(αν βάλετε 6 φιλέτα, προσθέστε 1 επιπλέον κ. σ. φρυγανιά και 1 αλεύρι)


Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα (αν είναι κατεψυγμένα) και αφήνουμε τα να στραγγίξουν καλά.
Πριν τα βάλουμε στο γκριλ, τα πατάμε με διπλό χαρτί κουζίνας, να απορροφήσει τα περιττά υγρά (οι γλώσσες κρατάνε πολύ νερό).
Σε πιάτο ανακατεύουμε φρυγανιά, αλεύρι, πάπρικα, λεμονοπίπερο και αλάτι.
Περνάμε τα φιλέτα από το μίγμα φρυγανιάς. Πατάμε καλά να κολλήσει το μίγμα και να καλύψει παντού τις γλώσσες.
Κάνουμε το ίδιο για όλα τα φιλέτα.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε δυνατό γκριλ με αέρα.
Ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προετοιμάζουμε το ντιπ ανακατεύοντας τα υλικά του. 
Σερβίρουμε με σαλάτα και το ντιπ.

Καλή εβδομάδα!

10 comments:

  1. Πολύ μου αρέσει το σημερινό σου ψαράκι Κικη !

    ReplyDelete
  2. Αυτό το ψαράκι μέχρι και εγώ θα το έτρωγα :)

    ReplyDelete
  3. Ωραία συνταγή Κική!!Καί δέν θέλη καί τηγάνι!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!

    ReplyDelete
  4. Δημιουργία χαίρομαι!

    Μαράκι είμαι σίγουρη!

    Ντίμη γι΄αυτό κι εγώ τα έκανα έτσι. Γιατί δεν θέλω εγώ τηγάνι! χαχα!

    ReplyDelete
  5. Δεν έχεις ιδέα πόσο καιρό ψάχνω για νόστιμη συνταγή με ψητό φιλέτο γλώσσας!! Με σώζεις!!

    ReplyDelete
  6. Μου αρέσει η γλώσσα γιατί δεν έχει κόκκαλα.
    Πολύ όμορφη συνταγή
    Καλό βράδυ

    ReplyDelete
  7. Το καθάρισμα είναι ένα πρόβλημα με τα ψάρια. Η γλώσσα λύνει αυτό το θέμα^^ Η συνταγή σου είναι νόστιμη και ολοκληρωμένη! Σε ευχαριστούμε Κικίτσα!

    ReplyDelete
  8. Κορ'ιτσια ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  9. Καλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω αν το συγκεκριμένο πανάρισμα, αντί να χρησιμοποιήσω φιλέτο γλώσσα, γίνεται με φιλέτο μπακαλιάρου;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι! Γιατί όχι; να είναι λεπτά μόνο, για να ψηθούν μέσα.

      Delete