Monday, March 17, 2014

Σαλάτα με ψάρι

Ένα ταξίδι αστραπή στην Αθήνα και πάλι πίσω. Εκπροσωπήσαμε το σχολείο μας στις εκδηλώσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου στη φετεινή βράβευση μαθητών για τη γαλλοφωνία, όχι σαν διαγωνιζόμενοι αυτή τη φορά, αλλά σαν "κομμάτι" της διοργάνωσης. Περάσαμε όμορφα (παρόλο που πήγα άρρωστη...) και τώρα πάλι πίσω στην καθημερινότητά μας.

Την επόμενη εβδομάδα είναι η 25η Μαρτίου που παραδοσιακά τρώμε ψάρι. Αν σας μείνει ψάρι για την επόμενη μέρα, μπορείτε να το κάνετε σαλάτα, ή γιατί όχι να μην την κάνετε και ανήμερα;


Σαλάτα με ψάρι 
Υλικά 
2 βακαλάοι ακέφαλοι βρασμένοι και ξεκοκαλισμένοι
1 μεγάλο καρότο πολύ ψιλοκομμένο
μισό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
1 κ. γ. μαύρο σουσάμι
1 κ. γ. ροζ γλυκό πιπέρι
χυμό μισού μικρού λεμονιού
αλάτι αν δεν είναι αλατισμένοι οι βακαλάοι
4-5 κ. σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά


Εκτέλεση 
Οι βακαλάοι που χρησιμοποίησα ήταν βρασμένοι και αλατισμένοι από προηγούμενο μαγείρεμα. Αν ξεκινήσετε από την αρχή το μαγείρεμά τους, καθαρίστε, πλύνετε, απολεπίστε και βράστε σε αλατισμένο νερό για δέκα λεπτά τους βακαλάους.
Ξεκοκαλίζουμε τους βακαλάους και τους αφήνουμε σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε το καρότο, αγγούρι, σουσάμι και πιπέρια.
Κρατάμε λίγο σουσάμι για το στόλισμα.
Περιχύνουμε το μίγμα με χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 3 κ. σ. μαγιονέζα και ανακατεύουμε πάλι. Η μαγιονέζα δεν είναι πολλή για το μίγμα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη.
Αφού ανακατέψουμε καλά, καλύπτουμε τη σαλάτα με ένα λεπτό στρώμα από μαγιονέζα (οι υπόλοιπες 2 κ. σ.).
Στολίζουμε με λίγο μαύρο σουσάμι και απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις.

Αν κάποιο από τα υλικά σας ξενίζει ή δεν σας αρέσει, απλά δεν το βάζετε!
Καλή εβδομάδα!

9 comments:

  1. Τέλεια η σαλάτα. Θα την δοκιμάσω σίγουρα.
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ReplyDelete
  2. Πολύ ωραία σαλάτα! Χαίρομαι που περάσατε όμορφα! Περαστικούλια:)

    ReplyDelete
  3. Σούπερ η σαλάτα! Μερικές φορές θες μια τέτοια συνταγή και δεν σου έρχεται! Θα τη φυλάξω και θα τη κάνω με τη πρώτη ευκαιρία!Καλή εβδομάδα!!!

    ReplyDelete
  4. Υπέροχη σαλάτα, ελαφριά στη γεύση, δροσερή. Θα δοκιμαστεί. Καλή εβδομάδα Κική!

    ReplyDelete
  5. Ήθελα μια τέτοια συνταγή! Την είχα δοκιμάσει κάπου -κάποια παρόμοια υποθέτω- , δεν την ζήτησα, και τώρα όσες έχω δοκιμάσει δεν με ικανοποιούν...

    ReplyDelete
  6. Υπέροχη η σαλάτα σου Κική!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  7. Γεια σου Κικίτσα, πολύ νόστιμη η ψαροσαλάτα σου!!! Εύχομαι να αισθάνεσαι καλά τώρα, σου εύχομαι καλή εβδομάδα, φιλάκια :)

    ReplyDelete
  8. Μου αρέσουν αυτά τα μαγιονεζοειδή πολύ!!!! Να πω πληροφοριακά επειδή αυτή την εποχή οι μπακαλιάροι πια είναι λίγοι και ακριβοί μπορούμε να πάρουμε λούτσους, ίδια γεύση, λίγα κόκκαλα και φτηνότεροι!!!!

    ReplyDelete
  9. Ευχαριστώ για τα σχόλια!

    ReplyDelete