Thursday, August 22, 2013

Μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη

Οι μελιτζάνες ακόμα πολλές και οι ευκαιρίες για μεζέδες με αυτές, ακόμα περισσότερες! Φτιάξτε μια μελιτζανοσαλάτα διαφορετική αυτή τη φορά, βρείτε ή φτιάξτε καλό ψωμάκι και ανοίξτε μια παγωμένη μπύρα. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεστε, παρα καλή παρέα μόνο!


Μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη 
Υλικά 
3 μεγάλες μελιτζάνες
1-2 σκελίδες σκόρδο
½ κ. γ. αλάτι
1 ½ κ. σ. ξύδι
4-5 κ. σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης ξυδάτη
μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς.
Τρυπάμε τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν μέσα.


Μόλις γίνουν οι μελιτζάνες και κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι παίρνουμε το εσωτερικό της.
Το βάζουμε στο μπλέντερ ή το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.
Λιώνουμε σε μπλέντερ ή σε γουδί το σκόρδο.
Αν το λιώσουμε σε μπλέντερ, προσθέτουμε λίγη μελιτζάνα, για να λιώσει ευκολότερα. Ανακατεύουμε σε μπωλ τη λιωμένη μελιτζάνα, με όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.

Tip: Ένας εύκολο τρόπος για να ξεφλουδίσουμε τις μελιτζάνες, είναι ο εξής: Αντί να τις ξεφλουδίσουμε που είναι πιο μπελάς, τις κόβουμε στη μέση. Με τη βοήθεια ενός πηρουνιού και ενός κουταλιού, κρατάμε αντίσταση με το πηρούνι και μαζεύουμε το υλικό της μελιτζάνας με το κουτάλι. Τόσο απλά και εύκολα!



12 comments:

  1. Πολύ ωραία και εύκολο συνταγή.
    Θα δοκιμαστεί το συντομότερο!

    ReplyDelete
  2. Πεθαίνω για αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα (όχι ότι δεν τις τσακίζω και τις υπόλοιπες,ε ?) χχααχαχαχαχ! Μου αρέσει πολύ με την πιπεριά όμως! Γειά στα χέρια σου Κική! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εμένα μ΄αρέσουν και οι δύο!

      Delete
  3. Καλώς σε βρήκα !!!!!
    Ωραία ιδέα να βάλουμε πιπεριά στη μελιτζανοσαλάτα !!!!!
    Πολύ ενδιαφέρουσες οι συνταγές στο blog σου !!!!
    Νίκη
    nikiad.blogspot.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ! Καλωσήρθες!

      Delete
  4. Γεια σας!
    πολύ ωραίο blog!
    Αυτό το πιάτο πήρε στη Βουλγαρία, και είναι πολύ αγαπητός στο σπίτι!
    Ζητώ συγγνώμη για τη μετάφραση!
    Μαρία

    ReplyDelete
  5. Auto gia tin kali parea ksanapes to. Einai to pio simantiko se opoiodipote geuma, na exeis wraious anthrwpous gyrw soy na to moirazesai.
    Poly wraia melitzanosalata, tha tin dokimasw! Filia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ετσι! Συμφωνούμε!
      Φιλιά!

      Delete
  6. Λατρεύω τήν μελιτζανοσαλάτα Κική!!!
    Τέλεια η συνταγή σου!!!!
    Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ! Επίσης!

      Delete