Όσες φορές είχα επιδιώξει να φτιάξω τηγανιά, δεν ήμουν ικανοποιημένη. Το κρέας μου φαινόταν σκληρό και γενικά δεν ήταν αυτό που περίμενα. Τελευταία φτιάχνω συχνά, αλλά την κάνω αλλιώς. Κατ' αρχήν, την κόβω μικρά κομμάτια. Κατά δεύτερον, επειδή το μάτι της κουζίνας μου δεν είναι αρκετά δυνατό, την τηγανίζω τμηματικά, έτσι ώστε να μη βράσει το κρέας, αλλά να σωταριστεί σωστά όλο. Αν και η δική σας κουζίνα δεν έχει δυνατό μάτι, δοκιμάστε το. Λίγο-λίγο κρέας κάθε φορά, για να γίνει σωστά η δουλειά.
Τα κρεμμύδια, προσθέτουν γλύκα στο φαγητό. Μπορείτε εναλλακτικά, να βάλετε πράσα.
Χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια
υλικά για 2-3 μερίδες
700-800 γρ χοιρινή τηγανιά (αν βρείτε μαριναρισμένη, ακόμα καλύτερα)
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
αλάτι
πιπέρι
2-3 κόκκους πιπεριού
1-2 κόκκους μπαχάρι
λίγο κρασί και λίγο λεμόνι για το σβήσιμο
ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές).
Αφού ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το ένα τρίτο από το κρέας.
Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε το κρέας σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τηγανιστεί όλο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ενδιάμεσα λίγο λάδι ακόμα.
Αφού τελειώσουμε με το κρέας, στο άδειο τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια (και λάδι αν χρειάζεται). Μη σας απασχολεί που δεν θα είναι πεντακάθαρο από το κρέας. Τα σωτάρουμε λίγο να μαλακώσουν (για 4-5 λεπτά).
Προσθέτουμε στα κρεμμύδια το κρέας. Το γυρίζουμε κι αυτό μαζί με τα κρεμμύδια να ανακατευτούν καλά.
Σβήνουμε με λίγο κρασί και λίγο χυμό λεμονιού.
Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ενώ προτιμάμε να βάλουμε το αλάτι κατά το τελείωμα.
Τα κρεμμύδια μισολιώνουν και κάνουν μια φανταστική σαλτσούλα.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ή ρύζι ή ότι θέλουμε!
No comments:
Post a Comment