Σπανακόρυζο με πράσα και καρότα
Υλικά για 2 μερίδες
350 γρ. καθαρισμένο σπανάκι (ομολογώ ότι χρησιμοποίησα έτοιμο)
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κ. γ. πάστα ντομάτας ή φρέσκια
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ, ρύζι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο ή ένα κύβο λαχανικών
Εκτέλεση
Μέσα σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα πράσα, καρότα, κρεμμύδια και ανακατεύουμε να σωταριστούν και να μαλακώσουν για λίγα λεπτά (4-5).
Αφού μαραθούν λίγο, προσθέτουμε και το σπανάκι, το οποίο σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε νερό να καλύπτει τα λαχανικά, την πάστα, τον κύβο ή αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, νερό όποτε χρειάζεται και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει (περίπου 15 λεπτά).
Σερβίρουμε!
Τα πράσα, κρεμμύδια και καρότα, προσθέτουν έξτρα γλύκα στο φαγητό. Είναι πάρα πολύ νόστιμο και αξίζει να το δοκιμάσετε!
No comments:
Post a Comment