Sunday, September 15, 2019

Ωμή σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Μία συνταγή που κάνω συχνά το καλοκαίρι, είναι η σάλτσα ντομάτας χωρίς βράσιμο. Λατρεύω τα ζυμαρικά με λαχανικά και αυτή είναι η πιο γρήγορη, λάιτ και σούπερ σάλτσα που μπορείς να φτιάξεις. Μπορείς να τη βάλεις απευθείας μόλις τη φτιάξεις, ή να την αφήσεις λίγο να μαλακώσουν τα λαχανικά με το αλάτι. Μπορείς να τη φτιάξεις όσο ακόμα υπάρχουν ντομάτες. Το καλοκαίρι, είναι ακόμα εδώ!


Τι θα χρειαστείς:
Ωμή σάλτσα ντομάτας
Υλικά για 2 πιάτα
2-3 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
λίγα φύλλα βασιλικού
(πιπεριά κόκκινη και σκόρδο προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ κόβουμε τη ντομάτα σε καρεδάκια. Μπορούμε να την ξεφλουδίσουμε (αν και δεν το κάνω συχνά λόγω βιασύνης).
Κόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αυτή τη φορά πρόσθεσα και πιπεριά κόκκινη, δε με ενθουσίασε όμως. Σκόρδο δεν πρόσθεσα, αρέσει όμως σε πολλούς.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να βράσουμε τα ζυμαρικά.
Όσο περισσότερο την αφήσεις στην άκρη, τόσο πιο μαλακά θα γίνουν τα λαχανικά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε. Βάζουμε όση σάλτσα θέλουμε. Είναι νόστιμη, υγιεινή, λάιτ, οικονομική και γρήγορη!

Μπορείς να βάλεις τη σάλτσα στο ψυγείο αν σου αρέσουν οι μακαρονάδες τύπου σαλάτας. Εγώ τη χρησιμοποιώ σαν κανονική σάλτσα, οπότε μου αρέσει σε θερμοκρασία δωματίου.


2 comments: