Αν θέλετε να αποφύγετε τη ζάχαρη που έχουν τα έτοιμα κέτσαπ, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με έτοιμο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Ολόιδιο δεν θα είναι, αλλά θα είναι χωρίς συντηρητικά και χωρίς ζάχαρη.
Μία ευκολία που έχει επίσης αυτό το κέτσαπ, είναι ότι δεν χρειάζεται να το φτιάξεις το καλοκαίρι απαραίτητα με φρέσκιες ντομάτες. Μπορείς να το φτιάξεις οποιαδήποτε εποχή, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.
Φτιάξτε μικρή ποσότητα γιατί δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Αν το φτιάξετε και το σφραγίσετε σε βάζο, αλλάζουν τα πράγματα μάλλον, αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά γιατί δεν το έκανα. Έκανα μόνο μια μικρή ποσότητα.
Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη
Υλικά
500 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1/4 κ. γ. σκόνη σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο ή 1 κ. γ. σκόνη κρεμμύδι
λίγο αλάτι και πιπέρι
1 κ. σ. ξύδι
1/4 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
στέβια προαιρετικά
Εκτέλεση
Μέσα σε κατσαρολάκι σιγοβράζουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας τα μπαχαρικά για το τέλος. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να έχει πυκνή υφή.
Αν σας ενοχλεί να βρίσκετε τα κομματάκια από το κρεμμύδι, λιώστε το μίγμα με μπλέντερ.
Αν σας φαίνεται ξινό το κέτσαπ σας, προσθέστε σιγά σιγά λίγη στέβια μέχρι να σας ικανοποιεί στη γεύση.
Διατηρήστε στο ψυγείο σε βαζάκι κλεισμένο για σύντομο χρονικό διάστημα.
Μία ευκολία που έχει επίσης αυτό το κέτσαπ, είναι ότι δεν χρειάζεται να το φτιάξεις το καλοκαίρι απαραίτητα με φρέσκιες ντομάτες. Μπορείς να το φτιάξεις οποιαδήποτε εποχή, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.
Φτιάξτε μικρή ποσότητα γιατί δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Αν το φτιάξετε και το σφραγίσετε σε βάζο, αλλάζουν τα πράγματα μάλλον, αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά γιατί δεν το έκανα. Έκανα μόνο μια μικρή ποσότητα.
Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη
Υλικά
500 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1/4 κ. γ. σκόνη σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο ή 1 κ. γ. σκόνη κρεμμύδι
λίγο αλάτι και πιπέρι
1 κ. σ. ξύδι
1/4 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
στέβια προαιρετικά
Εκτέλεση
Μέσα σε κατσαρολάκι σιγοβράζουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας τα μπαχαρικά για το τέλος. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να έχει πυκνή υφή.
Αν σας ενοχλεί να βρίσκετε τα κομματάκια από το κρεμμύδι, λιώστε το μίγμα με μπλέντερ.
Αν σας φαίνεται ξινό το κέτσαπ σας, προσθέστε σιγά σιγά λίγη στέβια μέχρι να σας ικανοποιεί στη γεύση.
Διατηρήστε στο ψυγείο σε βαζάκι κλεισμένο για σύντομο χρονικό διάστημα.
No comments:
Post a Comment