Monday, February 12, 2018

Τυρομπαλάκια

Η περίοδος των Αποκριών, είναι περίοδος που καταναλώνουμε φαγητά και γλυκά με γάλα και τυρί.
Ένα τυρένιο μεζεδάκι σας προτείνω για τα πάρτυ σας ή τις συναντήσεις με φίλους που δεν λείπουν αυτό τον καιρό.




Τα τυρομπαλάκια σας δεν σφίγγουν απόλυτα, παρόλο που θα τα βάλετε στο ψυγείο προκειμένου να τα πλάσετε. Είναι ευχάριστα στην υφή και μπορείτε να φάτε αμέτρητα ακριβώς επειδή είναι ανάλαφρα.


Τυρομπαλάκια
Υλικά
300 γρ. ανθότυρο
250 γρ. φέτα
150 γρ. τυρί κρέμα
¼ κ. γ. πάπρικα γλυκιά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο πιπέρι λευκό


Εκτέλεση
Λιώνουμε τη φέτα και το ανθότυρο με πηρούνι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο (το μίγμα δεν σφίγγει πάρα πολύ).
Με κουταλάκι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και πλάθουμε μπαλάκια. 
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα μαζί με μπατονέτες.

Δεν τις καρφώνουμε αμέσως γιατί μαλακώνουν, αλλά τις αφήνουμε στο πιάτο για να μπορεί να καρφώσει όποιος θέλει να πάρει.


2 comments:

  1. Τέλεια είναι. Και μου αρέσει που έβαλες τις μπατονετες ;)
    για ευκολο τσίμπημα ;)

    ReplyDelete