Wednesday, August 9, 2017

Κορμός σοκολάτας

Συνταγή για κορμό σοκολάτας ή μωσαϊκό ή σαλάμι, έχω ξαναβάλει. Αν θέλετε να φτιάξετε την κλασική συνταγή ΧΩΡΙΣ ωμά αυγά, διαβάστε εδώ.


Στην κλασική συνταγή έκανα μια μικρή παραλλαγή. Πιο πλούσια γεύση, ακόμα πιο εθιστική. Εγώ πρόσθεσα μόνο 1 κουταλιά από τα παρακάτω έξτρα υλικά. Προτείνω να προσθέσετε 2 και 3 για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση. Θυμηθείτε ότι μπορεί να χρειαστούν παραπάνω μπισκότα αν βάλετε πολύ περισσότερο βούτυρο ή πραλίνα.


Το φυστικοβούτυρο του δίνει μια γεύση που αναρωτιέσαι τι ξηρό καρπό έχει. Αν έχετε αλλεργία στα φυστίκια, μην το προσθέσετε.


Κορμός σοκολάτας
Υλικά για 2 κορμούς
250 γρ. μαργαρίνη σοφτ
1 πακέτο (225 γρ.) συν 4-5 μπισκότα ακόμα τύπου πτι μπερ
200-250 γρ. άχνη ζάχαρη ή όση θέλετε
2-3 κ. σ. κακάο ή όσο θέλετε
λίγο λικέρ ή μπράντυ (έβαλα λικέρ βύσσινο)
1-2 κ. σ. φυστικοβούτυρο
1-2 κ. σ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση
Με μίξερ χτυπάμε για 1-2 λεπτά το βούτυρο.
Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και την πραλίνα, χτυπάμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε την άχνη σιγά-σιγά, το ποτό και το κακάο.
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη, όχι σε μπλέντερ).
Με σπάτουλα ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο μίγμα.
Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια χαρτί ψησίματος.
Μοιράζουμε το υλικό στα 2 κομμάτια.
Διαμορφώνουμε σε ρολό, τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.


Το παραπάνω κράτησε ένα 24ωρο. Προειδοποιώ :p

1 comment:

  1. 24ωρο; Καλά δεν τρώτε σ'αυτό το σπίτι; Χαχα. Εμένα ούτε 24ωρο δε θα κράταγε!

    ReplyDelete