Friday, June 3, 2016

Τι να πάρω από την Κέρκυρα; Τι να δοκιμάσω;

Πριν λίγες μέρες όπως σας έλεγα, βρέθηκα στην Κέρκυρα με το χορευτικό συγκρότημα στο οποίο είμαι μέλος. Το περίμενα πώς και πώς για να πω την αλήθεια, γιατί είχα να πάω αρκετά χρόνια και η Κέρκυρα, είναι ένας από τους προορισμούς που μου αρέσουν. Επιπλέον, έχω αποκτήσει φίλους εκεί μέσω του blogging :-)

Για μας τους επτανήσιους, οι γεύσεις είναι λίγο πολύ γνωστές για το τι μπορείς να γευθείς εκεί, αφού, είτε έχουμε πάει, είτε μαγειρεύουμε κάποια πράγματα παρόμοια. Για όσους όμως δεν έχετε ξαναπάει, σας προτείνω μερικά πράγματα που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δοκιμάσετε ή να πάρετε μαζί σας φεύγοντας.

Τις περισσότερες μέρες τρώγαμε στην ταβέρνα Πέργκολα. Είναι κατάκεντρα και έχει καλό παραδοσιακό φαγητό. Το πρώτο βράδυ δοκιμάσαμε  διάφορους μεζέδες. Ένα καυτερό μοσχάρι και μπεκρή μεζέ.
Για επιδόρπιο, έφερε μήλο, βρασμένο σε γρενανδίνη. Σούπερ και ελαφρύ γλυκάκι! Ο μπεκρή μεζές που έφαγα, εξαιρετικός.




Την επόμενη μας μαγείρεψαν παραδοσιακά. Σοφρίτο και παστιτσάδα. Πάρα πολύ καλά ΚΑΙ τα δύο. Επιπλέον, δοκίμασα τσιγαρέλια. Χόρτα ΚΑΥΤΕΡΑ σε κόκκινη σάλτσα. Για τους λάτρεις των καυτερών!





Τι άλλο θα πρέπει να δοκιμάσεις στην Κέρκυρα; Φυσικά τσιτσιμπύρα! Το αγαπημένο μου αναψυκτικό! Μην παρασύρεσαι από το δεύτερο συνθετικό της λέξης! Η τσιτσιμπύρα δεν είναι μπύρα και δεν έχει αλκοόλ! Αν δεν πιεις τσιτσιμπύρα στην Κέρκυρα, δεν θα στο συγχωρήσω ;-) Άλλωστε, υπάρχει καλύτερο από μια τσιτσιμπύρα με θέα το Ποντικονήσι;


Να και κάτι που ίσως δεν ήξερες (όπως κι εγώ). Η Κέρκυρα παράγει μπύρα. Όλο και περισσότερα μέρη στην Ελλάδα, ξεκινάνε μικρές παραγωγές μπύρας. Η ελληνική μπύρα είναι καταπληκτική. Στηρίξτε τη! Εδώ, στο background η μπυρίτσα, στο μπαράκι Nuevo, πίσω από το Λιστόν. Δίπλα του, το μπαράκι Ζοζεφίν. Πολύ καλά και τα δύο!


Και πάμε στο γλυκό, σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας: το κουμ κουάτ. Κάποτε, αν πήγαινες ως τουρίστας στην Κέρκυρα, θα το έβλεπες παντού σαν γλυκό κουταλιού, γλασέ και λικέρ.


Σήμερα, οι Κερκυραίοι έχουν προχωρήσει την παράδοσή τους και το έχουν προσθέσει και σε άλλα προϊόντα. Χαλβάς με κουμ κουάτ, λουκούμια, βανίλια, μουστάρδα, ακόμα και παγωτό με κουμ κουάτ!



Επίσης, κάτι που δοκίμασα μόλις σήμερα: κουμ κουάτ τυλιγμένο στη σοκολάτα! ΑΠΑΙΧΤΟ. Το καλύτερο που έφαγα απ' όλα!

Εκτός από το λικέρ κουμ κουάτ, το λιμοντσέλο κυκλοφορεί πολύ στην αγορά. Εκείνο όμως που αξίζει να δοκιμάσετε, είναι το περγαμοντσέλο! Λικέρ από περγαμόντα, τα οποία τιμούν στην Κέρκυρα!

Μην παραλείψετε να ψάξετε για τα μπαχαρικά που βάζουν στην παστιτσάδα. Μην πάρετε έτοιμα μίγματα και μην εμπιστευτείτε κανέναν, παρά μόνο έναν ντόπιο, που θα σας στείλει πιθανότατα σε...φαρμακείο για να πάρετε τα πολύτιμα και μυστικά σπετσερικά (μπαχαρικά) της παστιτσάδας. :-)



Τέλος, αν είστε τυχεροί και πάτε στην Κέρκυρα την εποχή της αγριοφράουλας (Μάιο), αναζητήστε τη στα μανάβικα. Ένας από τους παραγωγούς είναι η οικογένεια της φίλης μου της Έλλης Τσαγκαροπούλου. Άκρως αρωματική. Παρεμπιπτόντως, και εδώ στη Ζάκυνθο έχουμε αυτές τις φράουλες. Αν δεν έχετε δοκιμάσει τέτοιες φράουλες, τότε απλά δεν ξέρετε τη γεύση και το άρωμα της αληθινής φράουλας! Ψάξτε τη επίσης σε παγωτό, στο ζαχαροπλαστείο Παπαγιώργης, το πιο παλιό ζαχαροπλαστείο. Καταπληκτικό παγωτό και γλυκά!


Καλό Σαββατοκύριακο!


1 comment:

  1. Τελειο Κικη! Κλεινουμε για το Σεπτεμβριο για Κερκυρα!!!!!

    ReplyDelete