Δεν ξέρω αν θα αποφασίσετε να κάνετε αυτά τα cookies, αλλά αν το αποφασίσετε και είστε φαν των εργολάβων, θα σας αρέσουν πολύ! Η συνταγή έγινε στα πλαίσια δοκιμών με τα λικέρ μου σε περίοδο νηστείας και προέκυψαν μπισκοτάκια πάρα πολύ νόστιμα, που τελικά θύμιζαν τους εργολάβους που λατρεύω.
Αλεύρι 90% αν δεν μπορείτε να προμηθευτείτε, μπορείτε να το έχετε αν κοσκινίσετε αλεύρι ολικής άλεσης.
Νηστίσιμα cookies αμυγδάλου
Υλικά για 2 ταψιά
½ κούπα σουμάδα
½ κούπα λικέρ κρέμας αμυγδάλου (Λικεράκια και σερμπέτια σελ. 66)
½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
8 κ. σ. αμύγδαλο τριμμένο και καβουρντισμένο
2 κούπες αλεύρι ολικής 90 %
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γ. σόδα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε τα υγρά υλικά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Βάζουμε λίγο από το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
Παίρνουμε μικρό κομμάτι ζύμης, το πλάθουμε σε μπαλάκι σε μέγεθος μικρού καρυδιού και το πατικώνουμε.
Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια στο ταψί, αραιά το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά σε ψηλό ράφι του φούρνου.
Θυμίζουν εργολάβους!
Αλεύρι 90% αν δεν μπορείτε να προμηθευτείτε, μπορείτε να το έχετε αν κοσκινίσετε αλεύρι ολικής άλεσης.
Νηστίσιμα cookies αμυγδάλου
Υλικά για 2 ταψιά
½ κούπα σουμάδα
½ κούπα λικέρ κρέμας αμυγδάλου (Λικεράκια και σερμπέτια σελ. 66)
½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
8 κ. σ. αμύγδαλο τριμμένο και καβουρντισμένο
2 κούπες αλεύρι ολικής 90 %
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γ. σόδα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε τα υγρά υλικά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Βάζουμε λίγο από το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
Παίρνουμε μικρό κομμάτι ζύμης, το πλάθουμε σε μπαλάκι σε μέγεθος μικρού καρυδιού και το πατικώνουμε.
Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια στο ταψί, αραιά το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά σε ψηλό ράφι του φούρνου.
Θυμίζουν εργολάβους!
Εργολάβους ε; Μου αρέσουν πολύ! Υπέροχα θα είναι!
ReplyDeleteΤα μπισκοτάκια θα γίνονται τέλεια! Φαντάζομαι τι ωραίο άρωμα θα δίνει η σουμάδα και το λικέρ. Εργολάβοι και χωρίς αβγό μάλιστα δεν είναι καθόλου κακή ιδέα!
ReplyDeleteΚαι είναι πανεύκολα να τα φτιάξει κανείς! Ευχαριστώ Κική!
ReplyDeleteΓια τις φωτογραφίες δεν έχω λόγια!!!!!
Και είναι πανεύκολα να τα φτιάξει κανείς! Ευχαριστώ Κική!
ReplyDeleteΓια τις φωτογραφίες δεν έχω λόγια!!!!!
Πρέπει να είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!
ReplyDeleteΣουμάδα... πω πω!!! Τι τέλεια!!
Μου αρέσει το αμύγδαλο και οι εργολάβοι.
Τα λάτρεψα λοιπόν!
Υπέροχα μπισκότα, φαίνονται τέλεια, μου αρέσει το αλεύρι ολικής,και τα ωραία λικεράκια
ReplyDeleteπου δεν έχω!
Το αμύγδαλο πρέπει να τα απογειώνουν σε γεύση!
Καλό σου βράδυ!
Το αμύγδαλο είναι πολύ φίνο υλικό και δίνει φοβερή γεύση σε κέικ, μπισκότα και γλυκά γενικότερα!
ReplyDeleteΠρέπει να είναι και πάρα πολύ αρωματικά με τη σουμάδα και το λικέρ!
Φιλιά
Πραγματικά πολύ ωραία πρόταση για cookies. Κική.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ και καλή Κυριακή.
Αχ, πρέπει να βρω σουμάδααααα!!! Θα βρώ!
ReplyDelete