Wednesday, April 13, 2011

Menu Με νου! Ένα νέο εστιατόριο στην πόλη άνοιξε!

Αν με ρωτήσετε σε ποιο μαγαζί θα πρέπει να πάτε να φάτε όταν έρθετε στη Ζάκυνθο, θα σας πω ευχαρίστως. Όπως επίσης θα σας πω, πού να ΜΗΝ φάτε. Στο μπλογκ δεν γράφω ποτέ αρνητική κριτική για εστιατόριο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα το κάνω αν μου ζητήσουν οδηγίες για το νησί, πράγμα που συμβαίνει συχνά, ιδιαίτερα το καλοκαίρι ή τις περιόδους μίνι διακοπών, όπως τις Αποκριές ή το Πάσχα.

Θετικές κριτικές έχω γράψει για εστιατόρια ή ταβέρνες, αλλά αν δεν μου αρέσει πραγματικά το φαγητό εκεί που θα φάω, θα προτιμήσω να μην πω τίποτα...

Στα πλαίσια των δοκιμών λοιπόν, την Κυριακή πήγαμε σε ένα νέο εστιατόριο που άνοιξε στη χώρα. Το μαγαζί του Σάκη και Μάκη Κόμη, δύο αδερφών με εμπειρία πάνω στην εστίαση που όπως δείχνει θα ξεχωρίσει. Τις τελευταίες μέρες το νησί επικρατεί ηλιοφάνεια και καλοκαιρία, λές και είναι Ιούνιος. Έτσι την Κυριακή, φάγαμε στο Με νου, στην παραλιακή οδό, κοντά στην Αχαϊκή τράπεζα, με θέα τη θάλασσα.

Ο Μάκης μας έφερε αρχικά ταρτάκια με πατέ ελιάς και κόκκινης πιπεριάς για κέρασμα. Το μαγαζί πρωτοτυπεί. Δεν κερνάει στο τέλος γλυκό, αλλά στην αρχή αλμυρό. Ντιπάκα, ταρτάκια, ή ό,τι έχει ετοιμάσει ο σεφ.



Από το μενού, διαλέξαμε μια γαλλική σαλάτα με χαλούμι και αχλάδι η οποία ήταν τέλεια!

Το ψωμάκι χωριάτικο, όπως οφείλει να είναι στη Ζάκυνθο σε κάθε μαγαζί!

Ο γιος μου προτίμησε για κύριο γεύμα μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας-μελιού...

Και ο άντρας μου φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα γαρίδας.

Εγώ, λόγω διατροφής, ζήτησα να συνοδευτεί η μπριζόλα μου με ψητά λαχανικά και όχι με πατατούλες τηγανητές (οι οποίες είναι φρέσκιες και ουχί φωτοτυπίες που λέει και η διαφήμιση).

Όλα ήταν νοστιμότατα. Ήπιαμε ένα αναψυκτικό και νερό και για όλα αυτά πληρώσαμε 38 ευρώ. Τώρα, αφού σκουπίστε τα σάλια (ακόμα και τα δικά μου τρέχουν καθώς γράφω), ελάτε να σας ξεναγήσω και μέσα στο μαγαζί, που έχει στυλ.

Τέλος, να σας πω ότι μπορει εμεις να μην φάγαμε νηστίσιμα φαγητά, αλλα τη Μεγάλη Εβδομάδα το μενού του Με νου θα αλλάξει ριζικά, και θα έχει πάρα πολλές νηστίσιμες συνταγές. Με νου με φαντασία, ποιότητα και καλές τιμές για όλους λοιπόν!

Καλές δουλειές παιδιά!


11 comments:

  1. Ένα θα σου πω γιατί νευριάζω όταν έρχονται οι ξένοι και διαμαρτύρονται για τις τιμές της Ελλάδας: ψητό κοτόπουλο με τρεις κροκέτες πατάτας 19 ευρώ! Ζητήσαμε να βγάλει τις κροκέτες και να βάλει ψητά λαχανικά...Τα έφερε σε άλλο πιάτο χώρια και τα χρέωσε 9 ευρώ! Σύνολο: 28 ευρώ για να φάει ένας άνθρωπος!!!! Και οι μερίδες...μεριδίτσες!!!
    Είπες τίποτα;;;

    ReplyDelete
  2. Οι τιμές τέλειες και το φαΐ πλούσιο! Καλές δουλειές να έχουν!

    Μου άρεσε πολύ η ιδέα με τις ταρτούλες για ορεκτικό (είμαστε κάπως ανόρεχτοι βλέπεις...)

    ReplyDelete
  3. Deli,πολύ ωραίο μενού,καλές τιμές και το περιβάλλον λιτό και καλαίσθητο.
    Πού να το βρούμε εδώ;
    Φιλιά!

    Καλές δουλειές!

    ReplyDelete
  4. Καλές δουλειές εύχομαι στα παιδιά, που θα τις έχουν σίγουρα αν διατηρήσουν την καλή ποιότητα της κουζίνας τους, αλλά και τις καλές τιμές, πράγμα επίσης σημαντικό στις μέρες μας!
    Φιλιά Κικίτσα!

    ReplyDelete
  5. Μου άρεσε η γαλλική σαλάτα!
    Σαφώς, το χαλούμι είναι γνήσιο γαλλικό τυρί ΠΟΠ!

    ReplyDelete
  6. Μαρινα, άχνα δεν βγάζω! Άχνα!

    Αγγελική, ναι! Τα ταρτάκια μας εμπόδιζαν να μας ανοίξει η όρεξη! χαχα!

    Ελένη μη νομίζεις. Κι εδώ υπάρχουν πάαααααρα πολλά μαγαζιά, αλλά δεν έχουν πάντα σταθερή ποιότητα!

    Έλενα, σίγουρα θα πάνε καλά! Αξίζει!

    Βρε Κωνσταντίνε!!! Γαλλική τη λέει επειδή έχει γαλλικό μαρούλι!!! Χαχα! Δεν υποφέρεσαι!!!

    ReplyDelete
  7. na eiste panta kala na synestiazeste sta kalitera me ton syzygo na mas upodikniete ta estiatoria gourmand oxi mono tou Zante alla kai tou kosmou olou!

    ReplyDelete
  8. Αγγελική περιγράφεις με λεπτομέρεια την πραγματικότητα που ισχύει για το εστιατόριο Μενού. και τα υπόλοιπα πιάτα του σε διαβεβαιώ ειναι υπέροχα. Όσο για τις τιμές δεν παίζονται !!!!!!!!! Το Σέρβις εκπληκτικό και το περιβάλλον κάτι εντελώς καινούριο για τα δεδομένα της Ζακύνθου. Σίγουρα θα ξαναπάω και ήδη το έχω συστήσει σέ όλους τους γνωστούς και φίλους... Μπράβο και σε εσένα Κική που έχεις αντικειμενική άποψη και προβάλεις απο εδώ αξιόλογες προσπάθειες νέων ανθρώπων !!!
    Καλές δουλειές στα παιδιά και καλή όρεξη σε όσους δεν πήγαν ακόμη !!!

    Κατερίνα

    ReplyDelete
  9. Χαίρομαι που το λες κι εσυ, γιατί πραγματικά ποτέ δεν θα έγραφα κάποια καλή κριτική για εστιατόριο χωρίς να το πιστεύω! :-)

    ReplyDelete
  10. Ενώ τα φαγητά ήταν αρκετά καλά και οι μερίδες ικανοποιητικές έχω να αναφέρω τα εξής:
    1) Οι σερβιτόροι ήταν λες και τους σκότωσες τη μάνα
    2) Έπρεπε να τους το πω εγώ για να κόψουν την απόδειξη (με μούτρα λες και τους ζήταγα κάτι παράλογο) και το σημαντικότερο
    3) Ήταν απίστευτος τεκές αφού όλοι κάπνιζαν σε κλειστό χώρο. Στην παρατήρησή μου (είχα πάει με μικρό παιδί) μου είπαν ότι έτσι είναι εδώ (εκεί φαίνεται ισχύουν άλλοι νόμοι).

    ReplyDelete
  11. Όσες φορές πήγα εγώ ή φίλι, δεν μας επέτρεψαν να καπνίσουμε. Μάλιστα, την τελευταία φορά ήταν καλοκαίρι, με ορθάνοιχτα τα παράθυρα και πάλι δεν καπνίσαμε.

    ReplyDelete