Η παρακάτω συνταγή, είναι συνταγή που μαγείρεψε ο γιος μου γιατί δεν προλάβαινα εγώ. Την έκανε συχνά ως φοιτητής και ομολογώ ότι ήταν θεονόστιμη.
Χοιρινή σπάλα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Υλικά για 3-4 μερίδες
800 γρ. σπάλα χοιρινή (είναι το μέρος για τηγανιά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγα μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4 ή φέτες
Λίγη κρέμα γάλακτος λάιτ
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
1/4 κούπας κρασί λευκό
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας (ακόμα καλύτερα ζητάμε στον χασάπη να το κόψει)
Σε αντοκολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας, από όλες τις μεριές για λίγα λεπτά. Αν το κρέας σας δεν είναι στεγνό, μπορεί να βγάλει υγρά και να βράζει αντί να σωτάρεται. Αν συμβεί αυτό, πετάξτε το υγρό που βγάζει και σωτάρετε. Προς το τέλος του σωταρίσματος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
Αφού σωταριστούν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει το κρέας για λίγο ακόμα.
Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και λίγη κρέμα γάλακτος.
Σερβίρουμε με ρύζι ή σκέτο με σαλάτα και ψωμί.
No comments:
Post a Comment