Ένα γλυκό που έχω φτιάξει δεκάδες φορές. Ένα γλυκό που θα το λατρέψεις. Ένα γλυκό που δε μένει ούτε ψίχουλο όταν το κάνω. Ένα γλυκό που ζητούσαν συνέχεια τα παιδιά μου. Ένα γλυκό που σε κάνει να τσακώνεσαι για το τελευταίο κομμάτι! Μια δοκιμή μόνο θα σας πείσει.
Μπράουνι με φουντούκια
Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ
3 αυγά χωρισμένοι κρόκοι και ασπράδια
3/4 δοσομετρικης κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. μπέκιν
3/4 δοσομετρικης κούπας ζάχαρη
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
5 κ. σ. βούτυρο (μαργαρίνη ή βούτυρο)
3/4 δοσομετρικης κούπας φουντούκια χοντροκοπανισμένα
1 ποτηράκι του κρασιού μπράντι (μπορείτε να βάλετε λιγότερο όπως επίσης μπορείτε να βάλετε μισό μισό με λικέρ. Παρόλο που είναι πολύ σε ποσότητα, του πάει τρελά).
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρέξ.
Ξεχωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήνουμε να έρθει σε χαμηλή θερμοκρασία.
Κοπανάμε τα φουντούκια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά, να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέκιν.
Το μείγμα θα δυσκολεύεται να ανακατευτεί, οπότε προσθέτουμε το ποτό και τη σοκολάτα.
Προσθέτουμε και τα φουντούκια.
Με σπάτουλα ενσωματώνουμε τα ασπράδια, απαλά από κάτω προς τα πάνω
Βάζουμε το υλικό στο πυρέξ και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αν βυθίσετε ένα μαχαίρι θα πρέπει να βγαίνει ελαφρώς υγρό αλλά όχι εντελώς άψητο Συνήθως στο 20λεπτο είναι εντάξει Το μπράουνι θέλει να είναι υγρό.
Κόψτε το αφού κρυώσει. Η επιφάνεια θα σπάει εύκολα.
Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό!
Αν δεν σας αρέσουν τα φουντούκια, μπορείτε να βάλετε καρύδια ή ακόμα και τίποτα. Είναι σοκολατένιο, είναι υγρό, είναι αυτό που γεμίζει το στόμα σοκολάτα.
Μην το παραψήσετε και ξεραθεί. Μην το ξεχάσετε στον φούρνο!
Μπράουνι με φουντούκια
Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ
3 αυγά χωρισμένοι κρόκοι και ασπράδια
3/4 δοσομετρικης κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. μπέκιν
3/4 δοσομετρικης κούπας ζάχαρη
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
5 κ. σ. βούτυρο (μαργαρίνη ή βούτυρο)
3/4 δοσομετρικης κούπας φουντούκια χοντροκοπανισμένα
1 ποτηράκι του κρασιού μπράντι (μπορείτε να βάλετε λιγότερο όπως επίσης μπορείτε να βάλετε μισό μισό με λικέρ. Παρόλο που είναι πολύ σε ποσότητα, του πάει τρελά).
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρέξ.
Ξεχωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήνουμε να έρθει σε χαμηλή θερμοκρασία.
Κοπανάμε τα φουντούκια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά, να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέκιν.
Το μείγμα θα δυσκολεύεται να ανακατευτεί, οπότε προσθέτουμε το ποτό και τη σοκολάτα.
Προσθέτουμε και τα φουντούκια.
Με σπάτουλα ενσωματώνουμε τα ασπράδια, απαλά από κάτω προς τα πάνω
Βάζουμε το υλικό στο πυρέξ και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αν βυθίσετε ένα μαχαίρι θα πρέπει να βγαίνει ελαφρώς υγρό αλλά όχι εντελώς άψητο Συνήθως στο 20λεπτο είναι εντάξει Το μπράουνι θέλει να είναι υγρό.
Κόψτε το αφού κρυώσει. Η επιφάνεια θα σπάει εύκολα.
Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό!
Από αυτά τα γλυκά που σε "παρηγορούν" με την σοκολατένια θαλπωρή τους!
ReplyDelete