Ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, την πιο φωτεινή και απαστράπτουσα γιορτή του χρόνου, ξεκινάω να βάζω σιγά-σιγά μερικές γιορτινές συνταγές. Ξεκινάω μάλιστα με μια συνταγή light, αφού αν την κάνετε ανήμερα τα Χριστούγεννα, ή ακόμα καλύτερα το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, καλό θα είναι να είναι κάτι ελαφρύ.
Το ψαρονέφρι, είναι ένα πεντανόστιμο κομμάτι του χοιρινού, που μαγειρεύεται πολύ γρήγορα. Αυτό, είναι άλλο ένα πλεονέκτημα για να μην είστε γιορτινές μέρες κλεισμένες όλη μέρα στην κουζίνα.
Χρησιμοποίησα ένα ψαρονέφρι που ήταν μικρό και έβγαλε 3-4 μερίδες. Εσείς, κανονίστε τις μερίδες που χρειάζεστε.
Το ψαρονέφρι, είναι ένα πεντανόστιμο κομμάτι του χοιρινού, που μαγειρεύεται πολύ γρήγορα. Αυτό, είναι άλλο ένα πλεονέκτημα για να μην είστε γιορτινές μέρες κλεισμένες όλη μέρα στην κουζίνα.
Χρησιμοποίησα ένα ψαρονέφρι που ήταν μικρό και έβγαλε 3-4 μερίδες. Εσείς, κανονίστε τις μερίδες που χρειάζεστε.
Ψαρονέφρι με λαχανικά στο αντικολλητικό τηγάνι
Υλικά
1 ψαρονέφρι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
μανιτάρια όσα θέλετε, φρέσκα ή κονσέρβα (προτίμησα φρέσκα)
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό κρασί
3-4 κ. σ. γιαούρτι ελαφρύ
αλάτι
πιπέρι
κόκκινη γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκ. περίπου. Με το χέρι μας
ή με γουδοχέρι, χτυπάμε τις φέτες να λεπτύνουν.
Κόβουμε τα λαχανικά να είναι έτοιμα.
Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε με το ελαιόλαδο το ψαρονέφρι και
από τις 2 πλευρές.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, αφήνουμε να σωταρισθούν όλα λίγο
ανακατεύοντας και σβήνουμε το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να
μαλακώσει το κρέας. Δεν χρειάζεται πολύ χρόνος.
Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, περιμένουμε λίγο
να πέσει η θερμοκρασία καιβάζουμε μέσα το γιαούρτι.
Κουν’αμε να πάει παντού, πασπαλίζουμε με πάπρικα και
σερβίρουμε αμέσως.
Μην αφήστε το τηγάνι στη φωτιά γιατί θα κόψει το γιαούρτι.
Σερβιρίστηκε με γλυκοπατάτες ψητές.
Ωραία φαγάκι Κική.
ReplyDeleteΚι έχω καιρο να κάνω ψαρονέφρι, καλά που μου το θύμησες ;)
Φιλιααα