Από σήμερα στις οθόνες σας το νέο sequel
«
Οι περιπέτειες ενός δαμάσκηνου».
(Ε καλά...πολλών δαμάσκηνων για την ακρίβεια, αλλά δε μου έβγαινε ο τίτλος βρε αδερφέ)!
Πρόκειται για μια τριλογία γεμάτη πάθος, μυστήριο και εκπλήξεις. Ένα έργο γεμάτο δράση. Ένα αφιέρωμα βασισμένο στο «πώς να αξιοποιήσει κανείς τα δαμάσκηνα χωρίς να πετάξει σχεδόν τίποτα» ή αλλιώς «αν είστε τρελοί και κάνετε κουφαμάρες στην κουζίνα σαν εμένα, ακολουθείστε με».
Μέρος Ι
Η συνάντηση: The projectΑυτό το έργο
το έχετε ήδη δει. Τα δαμάσκηνα αντάλλαξαν χέρια ένα μεσημέρι σε σημείο έρημο, όπου πολλά μάτια δε θα έβλεπαν τη συνάντηση. Η ανταλλαγή έγινε.
-Έχεις το πράμα;
-Το έχω!
-Δώσ’ το μου!
-Όχι αν δεν δω πρώτα το αντάλλαγμα.
Το αντάλλαγμα δόθηκε, τα δαμάσκηνα παραδόθηκαν στα χέρια μου. Ήταν θέμα χρόνου να αποφασιστεί η τύχη τους.
Οι διάλογοι σκορπίστηκαν στους πέντε ανέμους. Τίποτα δεν είχε μείνει να μαρτυρά αυτή τη μυστική συνάντηση…
Έπρεπε όλα τα στοιχεία να εξαφανιστούν. Ακόμα κι αυτά τα δαμάσκηνα, έπρεπε να ξεχάσουν τη μυστική αυτή συνάντηση.
Τα δαμάσκηνα βούτηξαν στη δίνη του αλκοόλ. Με τόσο αλκοόλ, μετά από ένα μήνα, δε θα θυμόντουσαν τίποτα πια...
Μέρος ΙΙ
Μαρμελάδα μεθυσμένα δαμάσκηνο: The movieΟ μήνας πέρασε, τα δαμάσκηνα σουρώθηκαν και ένα υπέροχο σε γεύση και άρωμα λικέρ, ήταν πια στο μακρύστομο μπουκάλι.
Στο μυαλό μου είχε ήδη μπει μια ιδέα για το τι θα κάνω τα νόστιμα δαμάσκηνα. Είχα ένα κιλό μεθυσμένα δαμάσκηνα μπροστά μου, μαλακά από την επαφή με το υγρό στοιχείο τόσο καιρό. Δε θα χρειάζονταν παραπάνω από 10 λεπτά για να γίνουν μια μεθυσμένη μαρμελάδα.
Οι πρωταγωνιστές:1 κιλό μεθυσμένα δαμάσκηνα
300 γρ. ζάχαρη
σχεδόν ένα φλυτζάνι νερό
(Τα δαμάσκηνα ήταν ήδη γλυκά από τη ζάχαρη που είχε το λικέρ, οπότε, στo ένα κιλό δαμάσκηνα, αντί να βάλω 500 γρ. ζάχαρη, προτίμησα να βάλω 300).
Οι πρωταγωνιστές έβρασαν μαζί σε ένα μεθυστικό τουρλουμπούκι για 10-15 λεπτά.
Κατόπιν γίναν λιώμα (με το ειδικό εργαλείο λαχανικών ή μίξερ με ρύγχος ή μούλτι). (Καλό είναι να μείνουν κομμάτια μεγάλα μέσα και ουχί να γίνει νιανιά. Τι κέρατο; Πρωταγωνιστές είναι…)
Ο επίλογος: 3 βάζα μαρμελάδα καταπληκτική. Μπορεί η μαρμελάδα να μην έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα έπρεπε να έχει, αφού τα φρούτα πρώτα έγιναν λικέρ, αλλά είναι ιδανική για γλυκά και………………………….
Μέρος ΙΙΙ
Σάλτσα για ψητό: The hardcore movieΠαρακαλείσθε όπως απομακρύνατε τα παιδιά από τις οθόνες σας. Επίσης, οι συντηρητικοί της κουζίνας, καλό θα είναι να σταματήσουν στην ταινία ΙΙ, αφού η ταινία ΙΙΙ είναι με απαγορευμένες σκηνές για συντηρητικά μυαλά. Η διεύθυνση του μπλογκ προειδοποιεί και ουδεμία ευθύνη φέρει για όποιον αποφασίσει να διαβάσει παρακάτω. Εεεεεε να δει την ταινία ήθελα να πω! Καμία ευθύνη δε φέρει για επιφωνήματα του τύπου «Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι», «Ωωωωωωωωωωωωω», γούρλωμα ματιών, επιπλέον κιλά στη ζυγαριά και άλλα τέτοια.
Τρία βάζα μεθυσμένης μαρμελάδας στέκονται μπροστά μου. Το μυαλό μου τρέχει 3 χρόνια πίσω, όταν με μια παρέα φίλων βρισκόμαστε σε μια μπυραρία. Το γκαρσόνι-φίλος, κάνει ό,τι μπορεί για να μας εξυπηρετήσει και να μείνουμε ευχαριστημένοι.
Κάποια στιγμή, μπροστά μας αφήνεται μια πιατέλα με διάφορα είδη λουκάνικων. Οι σιελογόνοι αδένες παίρνουν μπροστά. Μέσα με την πιατέλα, υπάρχει ένα μπωλάκι με μια σκούρα σάλτσα και κομμάτια από…δαμάσκηνο!
2 ζευγάρια μάτια κοιτάζουν επίμονα το μπωλάκι με απορία.
-Τι ‘ν’ τούτο;
-Έλα ντε!
-Σάλτσα είναι!
- Ε το βλέπω ότι είναι σάλτσα, αλλά τι σάλτσα;
Βουτάμε ένα κομμάτι λουκάνικο στο μπωλάκι με τη σάλτσα. Οποία έκπληξις! Τι γευστική απόλαυση είναι αυτή; Τι χάρμα γεύσης! Τι απόλαυση!
-Ντίνα! πρέπει να μάθω πως γίνεται αυτή η σάλτσα ή να επινοήσω μια δική μου!
-Κική, μάθε και όταν μάθεις, πες μου κι εμένα...
Εννοείται, ότι κάθε φορά σχεδόν που πάμε Αθήνα, το μαγαζί είναι στα must και η σαλτσούλα στα ακόμα πιο must.
Με αυτούς τους συνειρμούς στο μυαλό μου και έχοντας κάποια στοιχεία καταγεγραμμένα στα data των γευστικών καλύκων μου, ανοίγω το ντουλάπι και βγάζω το ξύδι μπαλσάμικο από μέσα.
Ανοίγω το βάζο με τη μαρμελάδα και προσθέτω 1-2 κ. σ. μπαλσάμικο.
Η γεύση μο-να-δι-κή. Οι γευστικοί κάλυκες ξαναδουλεύουν στο φουλ!
Η γεύση είναι τόσο μοναδικά υπέροχη, η όξινη μυρωδιά του μπαλσάμικου τρυπάει απαλά τα ρουθούνια μου και…ανοίγω και το 2ο βάζο και επαναλαμβάνω.
Γουρλώσαμε μάτια; Για συνέρθετε!
Πρόταση: συνοδέψτε ψητά φούρνου με μια κουταλιά τέτοιας σάλτσας. Φανταστείτε τα άνοστα και στεγνά κομμάτια της γαλοπούλας, συνοδευμένα με σάλτσα δαμάσκηνο. Φανταστείτε το καμαμπέρ του γιορτινού τραπεζιού στολισμένο με αυτή τη σάλτσα….
Ξαναγουρλώσαμε; Αααααα!!!!
Και τώρα, αφού ξεπεράσαμε το αρχικό σοκ, ας πάμε στον επίλογο.
Το ένα βάζο θα το κρατήσω για μένα. Το άλλο βάζο θα το κρατήσω για τη φίλη μου τη Ντίνα, αφού μαζί έχουμε απολαύσει τα λουκάνικα και τη σάλτσα που λέγαμε. Το τρίτο βλέπουμε! Εσείς, αν δεν έχετε δει και τις τρεις ταινίες, αγοράστε (ή νοικιάστε από το κοντινότερο Ντου Βου Ντου Στορ (DVD Store) μια μαρμελάδα δαμάσκηνο καλή μάρκας. Αραιώστε τη με λίγο νερό και ζεστάνετέ τη σε ένα μεταλλικό σκεύος. Στο τέλος, έτσι όπως είναι ζεστή, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε 1-2 κ. σούπας μπαλσάμικο ή όσο αντέχει το συντηρητικό πνεύμα σας :-)
Παρακολουθείστε την έκπληξη των καλεσμένων σας. Φέρνει μεγάλη απόλαυση αυτό, χεχε!
Τέλος, να κλείσω με ένα ανέκδοτο: εδώ και 3 μέρες κάνω δίαιτα. Γελάσατε; Καλά! Γελάτε εσείς αλλά εγώ τα Χριστούγεννα θα είμαι συλφίς (ξανά). Τη δίαιτα τη θυμάμαι προ Χριστουγέννων, προ Πάσχα και προ καλοκαιριού. Ε, μέχρι τα Χριστούγεννα θα είμαι σε δίαιτα για να χάσω τα 3 κιλάκια του καλοκαιριού.
And they lived happily ever afterTHE END