Pages

Monday, June 22, 2015

Παγωτό φράουλα

Τον τελευταίο καιρό, έχω κάνει αρκετές καινούριες συνταγές, μόνο που δεν προλαβαίνω να τις γράψω. Επειδή έτσι όπως το πάω, σε λίγο καιρό τα υλικά που χρησιμοποίησα σε κάποιες θα είναι εκτός εποχής, οπότε βάζω στα γρήγορα τη συνταγή για παγωτό φράουλα που έκανα, όσο ακόμα υπαρχουν φράουλες (προχτές δυσκολεύτηκα να βρω).


Κατά το τέλος Μαΐου που ξεκίνησε η εποχή τους, πήρα κάμποσες. Το να έχεις τόσες πολλές μαζεμένες, ήταν πρόκληση για το νέο μου παιχνίδι και τις φωτογράφησα πριν μαγειρευτούν!


 
Μερικές έγιναν μαρμελάδα, άλλες έγιναν λικέρ (Λικεράκια και σερμπέτια σελ. 122), άλλες γλυκό κουταλιού και κράτησα μερικές για να τις βάλω σε παγωτό.


Θυμάστε την κλασική συνταγή για παγωτό, κρέμα γάλακτος (ή έτοιμη σαντιγύ), γάλα εβαπορέ και ζαχαρούχο; Ε, λοιπόν σ' αυτή τη συνταγή, αντικατέστησα το γάλα εβαπορέ με φράουλες και έκανα ένα φραουλένιο παγωτό. Ήταν λίγο λιγότερο απαλό από αυτό που έχει μέσα και εβαπορέ, αλλά και πάλι ήταν πολύ καλό! Δοκιμάστε το πριν εξαφανιστούν!


Παγωτό φράουλα
(η δόση μπήκε σε ένα μπωλ του ενός λίτρου)
Υλικά
250 γρ. ώριμες και γερές φράουλες πολτοποιημένες (όχι να γίνουν χυμός)
2 κουτιά κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, παγωμένες* (στη συντήρηση)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ. παγωμένο (στη συντήρηση)
προαιρετικά
50 γρ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
2-3 φράουλες ψιλοκομμένες


Εκτέλεση
Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος μέχρι να στέκονται. Για να έχετε ένα απόλυτα πετυχημένο χτύπημα στην κρέμα γάλακτος χωρίς να σας κόψει, δέκα λεπτά πριν την χτυπήσετε, βάλτε την κρέμα και τα χτυπητήρια του μίξερ στην κατάψυξη. Αν υπάρχει δυνατότητα χώρου, βάλτε στην κατάψυξη και το μπωλ μέσα στο οποίο θα χτυπηθεί. Η κρέμα γάλακτος αν είναι ζεστή και παραχτυπηθεί, μπορεί να κόψει.
Τη χτυπάμε μέχρι να στέκεται και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τις πολτοποιημένες φράουλες συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ένταση πια.
Βάζουμε το παγωτό σε πλαστικό ή μεταλλικό μπωλ που κλείνει.
Αν θέλετε έξτρα φραουλένια γεύση, προσθέστε μερικές φράουλες ψιλοκομμένες. Για τους σοκολατομανείς, προσθέστε και σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή γάλακτος. Εγώ προσωπικά το προτιμούσα χωρίς σοκολάτα.
Αφήστε το παγωτό να παγώσει. Δεν χρει'αζεται να το ξαναχτυπήσετε.
Απολαύστε το!

Καλή εβδομάδα!

14 comments:

  1. Αχ το ίδιο παθαίνω κι εγώ... Ήδη κάποιες συνταγές θα περιμένουν την επόμενη Άνοιξη! Φράουλες βρίσκουμε ακόμη και η συνταγή είναι επίκαιρη... Καλοκαίρι δεν βλέπουμε...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολλές φορές την έχω πατήσει!
      Επιτέλους ήρθε και το καλοκαίρι!

      Delete
  2. Ο συνδυασμός του ζαχαρούχου με την κρέμα γάλακτος δίνει πραγματικά πολύ ωραία παγωτά... εύκολα και πλούσια σε υφή!
    Μ' αρέσει η προσθήκη φράουλας και σοκολάτας! Σούπερ ταιριαστός συνδυασμός, που ειδικά σε μορφή παγωτού με ενθουσιάζει!
    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα είπες όλα Ερμιόνη μου!
      φιλακια!

      Delete
  3. Πολύ λαχταριστό το παγωτό σου! Μου αρέσει που δε χρειάζεται πάλι χτύπημα!

    ReplyDelete
  4. Λατρεύω το παγωτό και αυτό φαίνεται λαχταριστό και αφράτο!

    ReplyDelete
  5. Πωπω φοβερο παγωτο!! Εχεις δικιο. Οι φραουλες ειναι στα τελευταια τους και μολις που προλαβαινουμε!! Μου αρεσει πολυ η φωτογραφια με το κουταλι που φτιαχνει την μπαλα παγωτου στο δοχειο σου!!!! Κρατα τη μπαλα και παιρνω το υπολοιπο δοχειο. ΟΚ;;; χαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  6. Το εκανα και ειναι τελειο!το λατρεψα!

    ReplyDelete
  7. Έχω λίγο καιρό να μπω και είδα υπέροχες συνταγές μαζεμένες!! Μας ξελίγωσες καλέ!! Χαχαχα
    Το παγωτάκι το έσωσα και εγώ γιατί το βρίκα πολύ ωραίο κούκλα!

    ReplyDelete