Pages

Friday, June 19, 2015

Σορμπέ βερύκοκο

Το παρακάτω σορμπεδάκι έγινε με φρουκτόζη στα πλαίσια ειδικής διατροφής. Παρόλο που τα υλικά του παραπέμπουν σε σορμπέ, επειδή δεν έβαλα αλκοόλ, η γεύση θυμίζει περισσότερο γρανίτα (έχει αρκετά κρυσταλλάκια).


Αν δεν θέλετε να κάνετε τη συνταγή με φρουκτόζη, ακολουθείστε τις οδηγίες για τις αναλογίες σιροπιού με ζάχαρη εδώ. Επίσης, αν δεν θέλετε να κρυσταλλιάζει το σορμπέ σας, θέλει συχνά "ξύσιμο" με πηρούνι και προσθήκη λίγου αλκοόλ.


Σορμπέ βερύκοκο με φρουκτόζη
Υλικά
1 κούπα χλιαρό νερό
3 κ. σ. φρουκτόζη ή περισσότερη αν θέλετε
4-5 βερύκοκα ώριμα (=1 κούπα πολτοποιημένα βερύκοκα)
προαιρετικά
1 κ. σ. λικέρ βερύκοκο ή άλλο αλκοολούχο ποτό


Εκτέλεση
Σε μια κούπα χλιαρό νερό, διαλύουμε 3 κουταλιές σούπας φρουκτόζη. Βάζουμε το υγρό σε μπωλ. Όσο υγρό έχουμε σε όγκο, τόσο πολτό φρούτου θέλουμε.
Πλένουμε και ξεκουκουτσιάζουμε τα βερύκοκα. Αν θέλουμε τα καθαρίζουμε (εγώ τα έβαλα με τη φλούδα).
Πολτοποιούμε τα φρούτα στο μπλέντερ.
Μετράμε να ελιναι μια κούπα (λίγο περισσότερο δεν πειράζει).
Ενώνουμε τον πολτό με το νερό.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το υλικό σε μεταλλικό σκεύος. Αν βάλετε αλκοόλ (βοηθάει να μην παγώνει το μίγμα πολύ) το βάζετε κι αυτό.
Ελέγχουμε περιοδικά αν παγώνει το μίγμα.
Ξύνουμε με πηρούνι από έξω προς τα μέσα 2-3 φορές μέχρι να παγώσει καλά.
Αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε. 


2 comments:

  1. Πολύ δροσερή, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!!!
    Τα βερύκοκα είναι από τα πιο όμορφα φρούτα του καλοκαιριού!!!
    Καλό σ/κ!!!!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete