Pages

Monday, February 10, 2014

Πέννες με μπρόκολο και λούτζα

Ναι! Πάλι ζυμαρικά! Και ναι πάλι με λαχανικά! Και ναι, στα πλαίσια "μαγειρεύω για δύο". Εύκολο, απλό, γρήγορο, οικονομικό, νόστιμο και light! Θέλετε κάτι περισσότερο από αυτά;



Πέννες με μπρόκολο και λούτζα 
Υλικά 
250 γρ. πέννες
1-2 μικρά φουντάκια μπρόκολο
1-2 κ. σ. ελαιόλαδο
3-4 φέτες λούτζα ψιλοκομμένες
½ κούπα γάλα light
1 κ. γ. κορν φλάουρ
½ κύβο ΒΙΟ λαχανικών

Εκτέλεση
Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρά φουντάκια.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και γυρίζουμε το μπρόκολο για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι (πολύ λίγο) και αφήνουμε να βράσει μαζί με τον κύβο για λίγα λεπτά. Δεν θέλουμε να λιώσει. Μόνο να μαλακώσει.
Όταν μαλακώσει λίγο, ρίχνουμε το γάλα ανακατεμένο με το κορν φλάουρ  και τη λούτζα (ή μπέικον ή γαλοπούλα).
Αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μπρόκολα με τη σάλτσα.
Απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις!

Καλή εβδομάδα!

8 comments:

  1. Πολύ μου αρέσει! Μπρόκολο και ζυμαρικά! Τι καλύτερο;

    ReplyDelete
  2. Μμμμμ,πολύ νόστιμη η συνταγή σου Κική μου!!Ωραίος συνδυασμός γεύσεων!!
    Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  3. Όσο πιο πολύ βλέπω συνδυασμούς λαχανικών μέσα στα πιάτα της καθημερινότητας μας τόσο πιο πολύ χαίρομαι. Ταιριάζει υπέροχα το μπροκολάκι με τα ζυμαρικά! Ευχαρίστως θα το έφτιαχνα!

    ReplyDelete
  4. Νόστιμο φαγάκι!
    Μου αρέσει το μπρόκολο όταν συνδυάζεται με ζυμαρικά και αλλαντικά!

    ReplyDelete
  5. Νόστιμο και εύκολο! Ταιριάζουν πολύ οι πέννες με το μπρόκολο!

    ReplyDelete
  6. Θαυμάσιο και νόστιμο. Πες κι από που είναι η λούτζα να καταλάβω τι γεύση βγάζει.
    Νένα

    ReplyDelete
  7. Η λούτζα φτιάχνεται σε Σύρο, Τήνο, Μύκονο κλπ Νουνού μου ;-)

    ReplyDelete
  8. Σας ευχαριστώ όλες!

    ReplyDelete