Άλλο ποστ ετοίμαζα και άλλο βάζω. Είπα να συνεχίσω με ένα νηστίσιμο φαγητό και να βάλω αυτό που προετοίμαζα, την επόμενη εβδομάδα. Έτσι κι αλλιώς, 2 χρόνια περιμένει να μπει το άλλο. Ας περιμένει λίγο ακόμα.
Δύο πράγματα έχω να πω γι' αυτό το απλό και παραδοσιακό φαγητό:
α) αν είσαστε από αυτούς που για να κάνουν τα ρεβίθια πιο βραστερά τα μουλιάζετε μαζί με σόδα, να ξέρετε ότι καταστρέφετε έτσι τη βιταμίνη Β1. Αν επίσης αλλάζετε νερά συχνά γενικά στα όσπρια ή τα ξαφρίζετε, μαζί πετάτε και πολλές βιταμίνες!
βου) Το παρακάτω tip με το χτύπημα λαδολέμονου ανήκει στην πεθερά μου που μου πρότεινε να το κάνω και όντως γίνονται νόστιμα και χυλωμένα!
Ρεβίθια σούπα
Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
χυμό 1-2 λεμονιών
1 κ. σ. αλεύρι
λάδι (όσο θα βάζατε)
αλάτι
Εκτέλεση
Φουσκώνουμε σε νερό τα ρεβίθια αποβραδίς.
Την επόμενη μέρα, τα βράζουμε σκέτα σε νερό να τα καλύπτει (χωρίς αλάτι, με το νερό που μούλιασαν -αν δεν θέλετε να πετάξετε και τις βιταμίνες μαζί- και συμπληρώνοντας επιπλέον νερό) για 20-30 λεπτά περίπου σε χύτρα.
Μετά, σε ένα πιάτο χτυπάμε το λεμόνι, αλεύρι και λάδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πάρει μερικές βράσεις.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.
Τέλος, αν και καθυστερημένα, να σας πω ότι η Θεανώ μου χάρισε αυτό
κι εγώ με τη σειρά μου το χαρίζω σε όλες/ους σας! Ευχαριστώ Θεανώ!
Σύντομα απαντώ:
1. Ποιά blogs επισκέπτεσαι συχνά;
Επισκέπτομαι μαγειρικά, φωτογραφικά και δημιουργικά μπλογκς χωρίς απαραίτητα να προλαβαίνω να σχολιάσω πια.
2. Γιατί δημιούργησα το blog μου;
Κατ' αρχήν είμαι από τις πιο παλιές μπλόγκερς, άνοιξα μπλογκ όταν ακόμα τα διαχειριζόμασταν με γλώσσα html και όχι με παραθυράκια όπως εύκολα κάνετε/ουμε τώρα. Ήταν πρόκληση να μπορείς να προσθέσεις gadgets τότε και ακόμα και τώρα μου αρέσει να διαχειρίζομαι το κάθε ποστ από το html και όχι από τη σύνθεση! Δημιούργησα το μπλογκ μου γιατί θέλησα να έχω το δικό μου μαγειρικό μπλογκ, να λέω και να βάζω ό,τι θέλω, χωρίς κανόνες. Μου άρεσε η επικοινωνία που είχα ήδη με άτομα που είχα γνωρίσει και μου άρεσε να ανταλλάσσω ιδέες γύρω από αυτό που μου αρέσει πολύ!
3. Ποιά είναι τα αγαπημένα σου θέματα;
Θέματα μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής φυσικά και ό,τι αφορά στην κουζίνα.
4. Ποια λέξη χρησιμοποιείς πάντα στο blog;
Λοιπόν, οκ, tips, πάμε για τη συνταγή :-)
Δύο πράγματα έχω να πω γι' αυτό το απλό και παραδοσιακό φαγητό:
α) αν είσαστε από αυτούς που για να κάνουν τα ρεβίθια πιο βραστερά τα μουλιάζετε μαζί με σόδα, να ξέρετε ότι καταστρέφετε έτσι τη βιταμίνη Β1. Αν επίσης αλλάζετε νερά συχνά γενικά στα όσπρια ή τα ξαφρίζετε, μαζί πετάτε και πολλές βιταμίνες!
βου) Το παρακάτω tip με το χτύπημα λαδολέμονου ανήκει στην πεθερά μου που μου πρότεινε να το κάνω και όντως γίνονται νόστιμα και χυλωμένα!
Ρεβίθια σούπα
Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
χυμό 1-2 λεμονιών
1 κ. σ. αλεύρι
λάδι (όσο θα βάζατε)
αλάτι
Εκτέλεση
Φουσκώνουμε σε νερό τα ρεβίθια αποβραδίς.
Την επόμενη μέρα, τα βράζουμε σκέτα σε νερό να τα καλύπτει (χωρίς αλάτι, με το νερό που μούλιασαν -αν δεν θέλετε να πετάξετε και τις βιταμίνες μαζί- και συμπληρώνοντας επιπλέον νερό) για 20-30 λεπτά περίπου σε χύτρα.
Μετά, σε ένα πιάτο χτυπάμε το λεμόνι, αλεύρι και λάδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πάρει μερικές βράσεις.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.
Τέλος, αν και καθυστερημένα, να σας πω ότι η Θεανώ μου χάρισε αυτό
Σύντομα απαντώ:
1. Ποιά blogs επισκέπτεσαι συχνά;
Επισκέπτομαι μαγειρικά, φωτογραφικά και δημιουργικά μπλογκς χωρίς απαραίτητα να προλαβαίνω να σχολιάσω πια.
2. Γιατί δημιούργησα το blog μου;
Κατ' αρχήν είμαι από τις πιο παλιές μπλόγκερς, άνοιξα μπλογκ όταν ακόμα τα διαχειριζόμασταν με γλώσσα html και όχι με παραθυράκια όπως εύκολα κάνετε/ουμε τώρα. Ήταν πρόκληση να μπορείς να προσθέσεις gadgets τότε και ακόμα και τώρα μου αρέσει να διαχειρίζομαι το κάθε ποστ από το html και όχι από τη σύνθεση! Δημιούργησα το μπλογκ μου γιατί θέλησα να έχω το δικό μου μαγειρικό μπλογκ, να λέω και να βάζω ό,τι θέλω, χωρίς κανόνες. Μου άρεσε η επικοινωνία που είχα ήδη με άτομα που είχα γνωρίσει και μου άρεσε να ανταλλάσσω ιδέες γύρω από αυτό που μου αρέσει πολύ!
3. Ποιά είναι τα αγαπημένα σου θέματα;
Θέματα μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής φυσικά και ό,τι αφορά στην κουζίνα.
4. Ποια λέξη χρησιμοποιείς πάντα στο blog;
Λοιπόν, οκ, tips, πάμε για τη συνταγή :-)