Σήμερα δεν θα σας δώσω συνταγή για την Τσικνοπέμπτη. Θα σας πω ένα tip όμως για να μαλακώσετε τις σκληρές μοσχαρίσιες (συνήθως) μπριζόλες σας και κρεατικά γενικότερα.
Πάρτε ακτινίδια, κόψτε τα λεπτές φέτες και απλώστε τις πάνω στο κρέας. Αφήστε τις για λίγη ώρα. Δεν θα πιστεύετε πόσο μαλακό γίνεται το κρέας. Ο λόγος είναι απλός. Το ακτινίδιο περιέχει ένα ένζυμο, το οποίο διασπά τις πρωτείνες του κρέατος και γι΄αυτό μαλακώνει. Ακόμα πιο απλά, λιώστε ακτινίδιο και περάστε τον πολτό πάνω από το κρέας, ή περάστε το κομμένο ακτινίδιο πάνω από το κρέας. Το tip το είχα διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν θυμάμαι πού! Είναι όμως πολύ γνωστό και αν κάνετε ένα ψαξιματάκι στο google, θα σας βγάλει πάρα πολλά link σχετικά!
Πρόταση για αύριο Τσικνοπέμπτη:
Αν δεν τσικνίσετε στη σχάρα, φτιάξτε χοιρινές μπριζόλες κρασάτες
ή μπριζόλες ψημένες σε χυμό πορτοκαλιού
Στο πρώτο ποστ, διαβάστε επίσης πώς γιόρταζαν την Τσικνοπέμπτη εδώ και στην Πάτρα!
Καλή Τσικνοπέμπτη!
Η τσίκνα μου ήρθε...το μεζέ δε βλέπω!!!
ReplyDeleteDeli,κάπου το πήρε το μάτι μου τώρα τελευταία.Δεν το ήξερα,ωραίο κολπάκι,θα έχουν ωραία γεύση.
ReplyDeleteΦιλιά!
Με το πορτοκάλι προτιμώ.
Θα τσικνίσουμε, θα τσικνίσουμε αλλά τα tips είναι πάντα χρήσιμα!
ReplyDeleteΕπίσης καλή τσικνιπέμτη και ολα τα καλά!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο το τιπ για τις σκληρές μπριζόλες!
Θα το δοκιμάσουμε!
Ωραίο κι έχω ακόμη ακτινίδια που δεν έγιναν τίποτα άλλο και δεν τα τρώμε.
ReplyDeleteΚαλή Τσικνοπέμπτη!!
super tip!
ReplyDeleteΤο εχω διαβάσει και εγώ αυτό το tip αλλά δεν το έχω εφαρμόσει ποτέ, μάλλον θα το αποφασίσω !
ReplyDeleteκαλημέρα και καλή τσικνοπέμπτη να έχουμε
Ωραίο το τιπάκι, θα το εφαρμόσω!
ReplyDeleteΚαλή Τσικνοπέμπτη για αύριο Κικίτσα!
Καλή Τσικνοπέμπτη.
ReplyDeleteΘα το έχω στο νου μου, για την ιδέα σου με τα ακτινίδια.
πολυ ωραια η συμβουλη σου και θα την εφαρμοσω αμεσα!
ReplyDeleteTις μπριτζόλες με το πορτοκάλι θα φτιάξω εγώ, μου εκαναν ενα ""κλικ"", νάσαι καλά kiki μου και για τα tips και για την συνταγή!!!
ReplyDeleteΜαρίνα θα ψήσεις αύριο! ;-)
ReplyDeleteΕλένη θέλουν λίγη ώρα μόνο!
Λίλα πάντα!
Μαρία όχι πολλή ώρα!
Ξανθή, το καλό είναι ότι δεν χαλάνε!
Πόπη ευχαριστώ!
ReplyDeleteΜαρία,
Έλενα,
ευχαριστώ! Επίσης!
Ελλάδα επίσης!
Ειρήνη, για λίγη ωρα μόνο!
Ριρή, με το πορτοκάλι είναι άπαιχτες!
Το ξέρω και εγώ το κολπάκι από παλιά αλλά δεν το έχω αποπειραθεί ακόμα...Σωτήριο όταν έχεις σπαλομπριζόλα ή τελος πάντων σκληρό κρέας!
ReplyDeleteΟι μπριζολίτσες σου σαν να μου κλείνουν το μάτι για αύριο...χιχιι!
Καλά τσικνίσματα Κική μου! Καλά να περάσετε!
Πολύ όμορφες συνταγές, μυρωδιές και τιπ :)
ReplyDeleteΚαλή Τσικνοπέμπτη Κική!!!!
Φιλιά
Καλημέρα
Ωραίο tip, Κική μου!!
ReplyDeleteΠολύ χρήσιμη η συμβουλή σου. Δεν τα καταφέρνω συνήθως με τις μοσχαρίσιες μπριζόλες. Καλή Τσικνοπέμπτη!
ReplyDeleteΈφη ευχαριστώ! Τελικά σήμερα έκανα μπριζόλες με πορτοκάλι! Να περάστε καλά!
ReplyDeleteΓιώργο ευχαριστώ! Επίσης!
Πηνελόπη ευχαριστώ!
Μαράκι, είναι να μην σου τύχει σκληρό κρέας! Ευχαριστώ! Επίσης!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙΚΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!ΕΙΜΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΑΓΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ.ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ POST ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ .ΤΟΝ ΠΟΛΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΤΙΝΙΟ ΤΟΝ ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΜΕΤΑ!;
ReplyDeleteΚαλημέρα! :-)
DeleteΝαι. Τον ξεπλένεις. Και μην το αφήσεις πάρα πολλή ώρα πάνω στις μπριζόλες!
ΚΑΝΑ 20 ΛΕΠΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ε;
ReplyDeleteΆστο λιγότερο μην εξαφανιστούν :-p
DeleteΟΚ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ReplyDeleteΠαρακαλώ!
ReplyDeleteΚαλημέρα!
Σκληρο ειναι το κεφάλι σας κανένα κρέας δεν ειναι σκληρό οι τεχνικές ψησίματος και μαγειρέματος το κάνουν να ειναι σκληρό η μαλακό η οξύτητα μαλακώνει το κρέας αλλα οι τεχνικές παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο
ReplyDelete