Θυμάστε το λικέρ μανταρίνι; Όσες το ξεκινήσατε, τώρα θα είναι σχεδόν έτοιμο. Έλεγα να βάλω αυτό το ποστ λίγο αργότερα, αλλά είδα ότι μερικές βιάστηκαν να σουρώσουν το λικέρ και πέταξαν τα μανταρίνια (βλέπε Ρένα, χεχε!). Για να σας προλάβω λοιπόν, το βάζω τώρα.
Δοκιμάστε το λικέρ σας. Αν σας φαίνεται βαρύ, αραιώστε το με λίγο νερό. Αν έχετε υπομονή, περιμένετε μερικές μέρες αφού προσθέσετε νερό. Αν σας αρέσει έτσι, στην υγειά σας!
Τώρα που θα το σουρώσετε, ΜΗΝ πετάξετε τα μανταρίνια. Θα φτιάξουμε με αυτά τρουφάκια μανταρίνι. Βέβαια, μπορούμε να τα φτιάξουμε, ακόμα κι αν δεν έχουμε κάνει το λικέρ. Αν δεν κάνατε το λικέρ, προμηθευτείτε μανταρινάκια ακέρωτα (τα βιολογικά θα σας βολέψουν) και ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή. Αν έχετε κάνει το λικέρ, ανατρέξτε στα Tips.
Τα τρουφάκια μας είναι νηστίσιμα, ιδανικά για την Καθαρή Δευτέρα αλλά και για τη Μεγάλη Σαρακοστή που ξεκινάει και όσο να 'ναι, μια υπογλυκαιμία θα την έχουμε! Ας δούμε πως θα τα φτιάξουμε.
Μανταρινότρουφες
250 γρ άχνη ζάχαρη
φλούδα από 4 μανταρίνια* γνωστής και καλής οικογενείας από σπίτι (ακέρωτα, αράντιστα)
1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα (χωρίς φλούδι δηλαδή)
2 κουτ. σούπας λικέρ μανταρίνι ή κονιάκ
Ζάχαρη κρυσταλλική
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα αφού τα βράσουμε 2-3 λεπτά, or else παίρνουμε έτοιμα ξεφλουδισμένα. Αν τα βράσουμε/ξεφλουδίσουμε εμείς, φροντίζουμε να στεγνώσουν καλά πριν τα λιώσουμε.
Λιώνουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα.
Βράζουμε 2 φορές τις μανταρινόφλουδες για λίγο για να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν, πετώντας κάθε φορά το νερό.*
Πολτοποιούμε κι αυτές στο μούλτι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Ίσως σας φανεί στεγνή η ζύμη και νομίσετε ότι δε μπορείτε να τα πλάσετε. Μη βιαστείτε να προσθέσετε ποτό. Πατικώστε με το κουτάλι σας τη ζύμη και αφήστε τη λίγη ώρα, να βγάλουν τα αμύγδαλα τα έλαιά τους, έτσι ώστε να υγρανθεί το υλικό. Αν μετά από λίγη ώρα εξακολουθεί να σας δυσκολεύει στο πλάσιμο, προσθέστε λίγο λικέρ μανταρίνι ή κονιάκ. Πλάθουμε λίγα-λίγα, παίρνοντας πολύ μικρή ποσότητα στο χέρι μας και σφίγγοντάς το στη γροθιά μας για να ενωθεί το υλικό και να μην διαλύεται. Τα κυλάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και αν θέλετε και σε άχνη. Αν κολλάει το μίγμα στα χέρια μας, βρέχουμε τα χέρια μας με κονιάκ, λικέρ, ή έστω νερό ανά 3-4 τρούφες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξεραίνονται εύκολα γι αυτό τα σκεπάζουμε με μεμβράνη ή ακόμα καλύτερα…τα τρώμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε :-) Επειδή ξεραίνονται εύκολα, εγώ τα κυλάω μόνο σε κρυσταλλική ζάχαρη.
Και τώρα το tip (αγαπημένη μου συνήθεια).
Το κλου της συγκεκριμένης συνταγής είναι το εξής: Οι φλούδες στις δικές μου τρούφες δεν είναι βρασμένες αλλά είναι οι φλούδες από τα μανταρίνια που χρησιμοποίησα για να φτιάξω το λικέρ. Δηλαδή, έφτιαξα το λικέρ μου (το οποίο γίνεται και σε σύντομο χρόνο 25-30 μέρες), και όταν ήταν έτοιμο πήρα τις φλούδες οι οποίες λόγω του μουλιάσματος είχαν μαλακώσει και ξεπικρίσει. Τις πολτοποίησα και συνέχισα χωρίς βρασίματα-ξεπικρίσματα.
Αν χρησιμοποιήσετε τις φλούδες από το λικέρ, προσέξτε την ποσότητα λικέρ που θα βάλετε γιατί αλλιώς θα τραγουδάτε μετά. Πολύ πιθανό να τραγουδάτε το "Μωρή κοντούλα λεμονιά" γιατί από το πολύ λικέρ που θα έχετε πιει κατά λάθος, θα έχετε μπερδέψει τα εσπεριδοειδή και τα τραγούδια! Εξάλλου δεν έχω κανένα πρόχειρο τραγούδι στο ρεπερτόριό μου που να λέει για μανταρινιά. Αν έχετε εσείς, πείτε μου να το προσθέσουμε στην play list after the τρούφες!
Οι τρούφες στη μέση της φωτό δεν είναι μανταρινότρουφες εννοείται :-)))
Τώρα αν σας πω να μην πετάξετε ούτε τα μανταρίνια αλλά να τα βάλετε σε κανένα κρεατάκι στο τέλος του μαγειρέματος, θα με χαρακτηρίσουν extreme! Εγώ θα το κάνω πάντως and put the blame on me babe!
Have a nice μανταρινοweek!
Δοκιμάστε το λικέρ σας. Αν σας φαίνεται βαρύ, αραιώστε το με λίγο νερό. Αν έχετε υπομονή, περιμένετε μερικές μέρες αφού προσθέσετε νερό. Αν σας αρέσει έτσι, στην υγειά σας!
Τώρα που θα το σουρώσετε, ΜΗΝ πετάξετε τα μανταρίνια. Θα φτιάξουμε με αυτά τρουφάκια μανταρίνι. Βέβαια, μπορούμε να τα φτιάξουμε, ακόμα κι αν δεν έχουμε κάνει το λικέρ. Αν δεν κάνατε το λικέρ, προμηθευτείτε μανταρινάκια ακέρωτα (τα βιολογικά θα σας βολέψουν) και ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή. Αν έχετε κάνει το λικέρ, ανατρέξτε στα Tips.
Τα τρουφάκια μας είναι νηστίσιμα, ιδανικά για την Καθαρή Δευτέρα αλλά και για τη Μεγάλη Σαρακοστή που ξεκινάει και όσο να 'ναι, μια υπογλυκαιμία θα την έχουμε! Ας δούμε πως θα τα φτιάξουμε.
Μανταρινότρουφες
250 γρ άχνη ζάχαρη
φλούδα από 4 μανταρίνια* γνωστής και καλής οικογενείας από σπίτι (ακέρωτα, αράντιστα)
1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα (χωρίς φλούδι δηλαδή)
2 κουτ. σούπας λικέρ μανταρίνι ή κονιάκ
Ζάχαρη κρυσταλλική
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα αφού τα βράσουμε 2-3 λεπτά, or else παίρνουμε έτοιμα ξεφλουδισμένα. Αν τα βράσουμε/ξεφλουδίσουμε εμείς, φροντίζουμε να στεγνώσουν καλά πριν τα λιώσουμε.
Λιώνουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα.
Βράζουμε 2 φορές τις μανταρινόφλουδες για λίγο για να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν, πετώντας κάθε φορά το νερό.*
Πολτοποιούμε κι αυτές στο μούλτι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Ίσως σας φανεί στεγνή η ζύμη και νομίσετε ότι δε μπορείτε να τα πλάσετε. Μη βιαστείτε να προσθέσετε ποτό. Πατικώστε με το κουτάλι σας τη ζύμη και αφήστε τη λίγη ώρα, να βγάλουν τα αμύγδαλα τα έλαιά τους, έτσι ώστε να υγρανθεί το υλικό. Αν μετά από λίγη ώρα εξακολουθεί να σας δυσκολεύει στο πλάσιμο, προσθέστε λίγο λικέρ μανταρίνι ή κονιάκ. Πλάθουμε λίγα-λίγα, παίρνοντας πολύ μικρή ποσότητα στο χέρι μας και σφίγγοντάς το στη γροθιά μας για να ενωθεί το υλικό και να μην διαλύεται. Τα κυλάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και αν θέλετε και σε άχνη. Αν κολλάει το μίγμα στα χέρια μας, βρέχουμε τα χέρια μας με κονιάκ, λικέρ, ή έστω νερό ανά 3-4 τρούφες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξεραίνονται εύκολα γι αυτό τα σκεπάζουμε με μεμβράνη ή ακόμα καλύτερα…τα τρώμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε :-) Επειδή ξεραίνονται εύκολα, εγώ τα κυλάω μόνο σε κρυσταλλική ζάχαρη.
Και τώρα το tip (αγαπημένη μου συνήθεια).
Το κλου της συγκεκριμένης συνταγής είναι το εξής: Οι φλούδες στις δικές μου τρούφες δεν είναι βρασμένες αλλά είναι οι φλούδες από τα μανταρίνια που χρησιμοποίησα για να φτιάξω το λικέρ. Δηλαδή, έφτιαξα το λικέρ μου (το οποίο γίνεται και σε σύντομο χρόνο 25-30 μέρες), και όταν ήταν έτοιμο πήρα τις φλούδες οι οποίες λόγω του μουλιάσματος είχαν μαλακώσει και ξεπικρίσει. Τις πολτοποίησα και συνέχισα χωρίς βρασίματα-ξεπικρίσματα.
Αν χρησιμοποιήσετε τις φλούδες από το λικέρ, προσέξτε την ποσότητα λικέρ που θα βάλετε γιατί αλλιώς θα τραγουδάτε μετά. Πολύ πιθανό να τραγουδάτε το "Μωρή κοντούλα λεμονιά" γιατί από το πολύ λικέρ που θα έχετε πιει κατά λάθος, θα έχετε μπερδέψει τα εσπεριδοειδή και τα τραγούδια! Εξάλλου δεν έχω κανένα πρόχειρο τραγούδι στο ρεπερτόριό μου που να λέει για μανταρινιά. Αν έχετε εσείς, πείτε μου να το προσθέσουμε στην play list after the τρούφες!
Οι τρούφες στη μέση της φωτό δεν είναι μανταρινότρουφες εννοείται :-)))
Τώρα αν σας πω να μην πετάξετε ούτε τα μανταρίνια αλλά να τα βάλετε σε κανένα κρεατάκι στο τέλος του μαγειρέματος, θα με χαρακτηρίσουν extreme! Εγώ θα το κάνω πάντως and put the blame on me babe!
Have a nice μανταρινοweek!
αααα αυτή είναι εύκολη συνταγή!! Θα την κάνω, με φρέσκο μανταρίνι βέβαια. Καλημέρα!!
ReplyDeleteΆνοιξα μανταρίνι
ReplyDeleteκαι σε θυμήθηκα
πολλές φορές σε ξέχασα
μα δε σ' αρνήθηκα.
Με τα τρουφάκια μανταρινιού αυτό τραγουδάω (σιγόντο στον Λουδοβίκο των Ανωγείων)! Όχι γιατί οι φλούδες έχουν οινόπνευμα, μα γιατί από εσένα τα έμαθα και τα κάνω!
Κική, μπορώ να ονομάσω αυτο σου το ποστ Κορυφαίο;
ReplyDeleteγια μενα που δεν τρώω κρεατικά και τη μιση ποικιλία λαχανικών
(τιμώντας καθημερινα τα ζυμαρικά)
και λατρεύω τα μανταρινια, ειναι ό,τι καλυτερο!!
ακομα το λικερ μου δεν εγινε, αλλά θα ακολουθησω πιστά τα περιγραφομενα και ιδιαιτέρως τα τιπς.
και το δευτερο για το τέλος του μαγειρέματος.
(μαλλον σε καποια σάλτσα δικής μου εμπνευσεως για τα μακαρονια που λεγαμε, θα τα προσθέσω)
φιλιά και καλη Κυριακη!
Deli,πάνε τώρα τα μανταρινάκια από το λικέρ.
ReplyDeleteΠολύ ωραία τα τρουφάκια-θα είναι και αρωματικά!
Αλήθεια να βάλω νεράκι στο λικέρ;Έγινε αρκετά δυνατό-πόσο να βάλω και πόσες μέρες να το αφήσω να γίνει;
Φιλιά!
Λαχανάκι μου να την κάνεις! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει! Καλή επιτυχία!
ReplyDeleteΑγγελική μόλις πλούτισα το ρεπερτόριό μου! Χαχα! Δεν το ήξερα το άσμα! Τα φτιάχνεις τα ατιμούλικα; Είδες τι πειρασμός είναι; Κανείς δεν σταματάει σε ένα!
Μαριλένα ευχαριστωωωώ! Καλά... να δω μανταρίνια μεθυσμένα σε μακαρόνια...και τι στον κόσμο! χαχα! Και μετά λέω για τις δικές μου ιδέες extreme? Μαριλένα! Άπαιχτη!
Ελένη , αν δεν σου αρέσει τόσο δυνατό, πρόσθεσε σιγά σιγά νερό μέχρι να δεις πότε σε ικανοποιεί η γεύση. Βάζε λίγο κάθε φορά. Βάλε 100 γρ. αρχικά (σχεδόν 1 φλυτζάνι), ανακάτεψε, αστο 2-3 μέρες, δοκίμασε. Αν πάλι δεν σου αρέσει, κάνε το ξανά, μέχρι να δεις πόσο ελαφρύ το θέλεις.
Προσπάθησα να το φτιάξω όπως το γράφετε αλλά το μείγμα έχει γίνει πολύ αραιό και δεν πλάθεται!! Μπορείτε να με βοηθήσετε;;; Ευχαριστώ πολύ ❤️
DeleteΠροσθέστε περισσότερο αμύγδαλο ή καλύτερα λίγη τριμμένη φρυγανιά για να μαζέψει τα υγρά. Κική
DeleteΤελικά, θα το ανοίξεις εκείνο το ρημάδι το ρεστοράν/καφετέρια/ζαχαροπλαστείο που λέγαμε; Γιατί αυτή η εικονική πραγματικότητα δεν έχει λύσει ακόμα το πρόβλημα της αίσθησης της γεύσης...
ReplyDeleteΦιλιά!
Λικέρ δεν έκανα,άμα βρω μανταρίνια από καλή οικογένεια με γαλλικά και πιάνο,θα την κάνω την συνταγή μέσα στην Σαρακοστή,αν και δεν νηστεύουμε,κάνουμε λίγο κράτει γενικώς.
ReplyDeleteΝα προσθέσω στην συλλογή των ασματων για μανταρίνια το "Οδός Αρστοτέλους",που στο ρεφρέν λέει:
Σάββατο κι απόβραδο και ασετιλίνη
Στην Αριστοτέλους που γυρνάς
Έβγαζα απ'τις τσέπες μου φλούδες μανταρίνι
Σου 'ριχνα στα μάτια να πονάς.
Με την φωνή της Χ.Αλεξίου βεβαίως.
Φιλάκια
Ευχαριστώ,Deli!
ReplyDeleteΕμένα πάλι γιατί μου φαίνεται κομματάκι μπελαλίδικο?? Μάλλον γιατί δεν αγαπώ τα μανταρίνια!!Μπράβο Κική, καταπληκτικά πρωτότυπες ιδέες!!
ReplyDeleteκαλη Κυριακή και καλη σου εβδομάδα.
ReplyDeleteτσεκ στο email σου.
φιλιά καρυστινά
Τα έχω φτιάξει όταν τα είχες πρωτοβάλει, και τα έχω ξαναφτιάξει πολλές φορές.
ReplyDeleteΤα συνιστώ ανεπιφύλακτα, είναι σούπερ ντούπερ αυτά τα τρουφάκια!!!
Ναι, ναι Κικη μου, τρουφακια για την υπογλυκαιμια που μας πιανει εικοσιτεσσερις ωρες το εικοσιτετραωρο.
ReplyDeleteΕίναι υπέροχα και απο εμφανιση και απο γεύση !!! υπέροχο των αρωμα των μανταρινιών!! προλαβα Κικίτσα ή τα πήραν όλα???
ReplyDeleteΒρε τι έπαθα η βιαστική. Ας είναι όμως θα τα φτιάξω με τον άλλο τρόπο. Πάντως το λικεράκι το καλοπίνουμε:)) Ήδη έβαλα το πρωί και φτιάχνω και λικέρ πορτοκάλι. Κική τι λες πορτοκαλοτρουφάκια γίνονται? για να θυμηθώ να κρατήσω τις φλούδες αυτή τη φορά.
ReplyDeleteεννοείται πως θα κάνω κι εγώ μανταρινοκατάσταση!:)
ReplyDeleteα, ξέχασα και το τραγούδι για το πλέυ λιστ: "είχα μες τις τσέπες μου τρούφες μανταρίνι, σου ριχνα στο στόμα μην πεινάς" οκ?:)
ReplyDeleteΔιονύση , εγώ σου λέω: στείλε μου δ/νση! Δε με ακούς! Κάποτε αυτά τα τρουφάκια ταξίδεψαν μέχρι τη Γερμανία για να τα γευτεί η Νέλλη!!!
ReplyDeleteΛίλα , ούτε εγώ νηστεύω πάντα μες στη Σαρακοστή. Τα τελευταία χρόνια δεν νηστεύω, αλλά καλά είναι να έχουμε μια συνταγή νηστίσιμη. Καλέ πως μου διέφυγε αυτό το τραγούδι;;; Μπράβο βρε Λίλα που μου το θύμησες!
Ελένη , πάντα στη διάθεσή σας κυρία μου!
Αγνή , σου φάνηκες μπελαλίδικο; Ε, είναι μια σταλίτσα μόνο! :-)))
Ευχαριστώ!
Venceremos είσαι σούπερ! Ευχαριστώ!!!
Έλενα , μανταρινοπόρωση!
Μαρία , πάντα κρατάω μερικά για τους αργοπορημένους φίλους! ;-)
Ρένα και μ' έκανες κι εμένα να βιαστώ να τη βάλω! Χαχα! Δεν πειράζει! Με τα πορτοκάλια: έβαλες τα πορτοκάλια ολόκληρα; Αν ναι μάλλον θα γίνεται αν και τα πορτοκάλια σε σχέση με τα μανταρίνια έχουν πιο πολύ άσπρο στη φλούδα τους που πικρίζει. Εγώ έκανα λικέρ με διαφορετικό τρόπο και ίσως τις αξιοποιήσω.
Χαααααααααααρτ! Στο πρώτο σχόλιο απογοητεύτηκα. Περιμενα πώς και πώς να φανείς για να δω τι θα πεις. Χαλάλι σου γιατί με αποζημίωσε το δεύτερο σχόλιο!!! Χαχαχα! Έλα να κάνουμε τζερτζελεεεεεεεεεεεεέ!!!
οκ, πείτε μου αμέσως, πόσα λικεροτρουφάκια έχετε φάει;;; :)))
ReplyDeleteΕχμμμμμμμμμμ...μούμπλε ντούμπλε....
ReplyDelete.......
..
...........
.......
Μετράω....
χικ!:))
ReplyDeleteΘα πάρω μανταρινόοοοοοτρουυυυυυυυυυυυφάαααααααα το μωρό μουυυυυυυυυ! Θα πάααρωω μανταρινότρουφαααααααααααααααα!!!
ReplyDelete(α ρε σαντιγύ τι χάνεις!!!)
Άλλος τρώει, άλλος μεθάει!
"τρούφα τρούφα τα κιλά μου τα μετράω και πονωωωώ" (αυτό μπαίνει στο πλέι λιστ)
ReplyDeleteΌχι δε τα έβαλα ολόκληρα. Τις φλούδες έβαλα. Έτσι έλεγε η συνταγή για λικέρ πορτοκάλι κι αν κατάλαβα καλά φλούδες μπαίνουν και στα τρουφάκια. Σωστά?
ReplyDeleteΜου βάλατε άλλη μια έμμονη λιχουδο-ιδέα, τι πραγμα είναι τούτο ντέλι? Δείξτε λίγο έλεος...
ReplyDeleteΓλυκιά εβδομάδα να χουμε :)
Heart , η λίστα εμπλουτίζεται!!!
ReplyDeleteΡένα , σωστά. Απλά η φλούδα του πορτοκαλιού, είναι πιο πικρή σε σχέση με του μανταρινιού. Αν έχεις βάλει πολύ άσπρο καθώς τα έκοβες, δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει.
Ισιδώρα , believe me! Είναι μια λιχουδιά που πιο μυρωδάτη και πιο έλεγκαντ, δεν υπάρχει άλλη. Μικρός πειρασμός! Κοίτα! Μια σταλιά μπουκίτσα. Μόνο που δεν μένεις στη μία κανείς! :-)))
αααα, μανταρινοτρουφάκια!
ReplyDeleteΣημ1 : Αν σας φανεί βαρύ το λικέρ, ρίχτε κι αλλο οινόπνευμα να το επιβαρύνετε!
Σημ2: Διαμαρτύρομαι ντελί γιατι δε με μελετάς αρκούντως και έχεις την απαίτηση να φάει η heart τρούφες λικεράτες χωρίς να τις έχεις βάλει ζκατάψυξ!
Δεν έβαλα λικερ μανταρίνι εφέτο. Λέω να δοκιμάσω με τις λεμονόφλουδες... Τι λες; Λεμονοτρουφάκια!
ReplyDeleteΘα το δοκιμάσω και θα σας πω εντυπώσεις! Πάντως η μαρμελάδα έγινε και το πρώτο βαζάκι άδειασε ήδη!
Φιλιά!
CrazyTourist1
Μάγισσα , αυτό δεν θα είναι λικέρ ντ'ιαρ. Θα είναι βόμβα μολότωφ... Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι επίτηδες τα κάνετε λετσι τα λικέρ ;-)
ReplyDeleteΖγκατάψυξ; Νόμιζα ότι μόνο τα μαστιχοειδή βάζει ζγκατάψυξ!
Τρελοτουρίστα , το σκέφτομαι κι εγώ να δοκιμάσω με λεμονόφλουδες που μεθάνε σε οινόπνευμα αυτή τη στιγμή. Για να δούμε τι θα βγει... Έκανες μαρμελάς με τη συνταγή που είχα δώσει; Χαίρομαι!
Αμε, έκαμνα μαρμελάδα με τη συνταγή σου καθώς και κεικ λεμόνι με λεμονάτο γλάσο, μους λεμόνι και το λικεράκι που ωριμάζει! ;) Θα τα παραθέσω εντός των ημερών στο ιστολόγιο!
ReplyDeleteΠροσθέτουμε και τρουφάκια στη λίστα!
CrazyTourist1
κόρες, χαίρομαι που με προσέχετε και ενθυμούστε τις διατροφικές μου συνήθειες, i'm flattered:) (εξαιτίας σας κική οι crazy tourists έχουν κάνει τα άπαντα του λεμονιού, παίρνετε κόσμο στο λαιμό σας:Ρ)
ReplyDeleteΤρελοτουρίστα , εσείς πήρατε λεμονοφόρα!!! Χαχα!
ReplyDeleteΧαρτ , τι να κάνωμεν dear Heart? Αφού είμαστε τραβηχτικές και κάνουμε ωραία πράγματα! Πταίμε;
ουχί, ουχί! εμάς μας τρώει ο ποπός μας:ΡΡΡ
ReplyDeleteΑ...είπα! :-)))
ReplyDeleteΑυτό είναι ζωγραφική όχι συνταγή!
ReplyDeleteΝουνού, πειραΣματική ζωγραφική! Χαχα!
ReplyDeleteΧθες βράδυ που δοκίμασα το λικέρ, σκεφτόμουν τη συνταγή σου.
ReplyDeleteΒουρρρρρ....για τρουφάκια, λοιπόν
και ύστερα....
΄Ενα τραγούδι θα σας πω ....απά στο μανταρίνι...
;-))))
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Γλαρένια , απάνω του! Εμένα τρέχουν τα σάλια μου που κοιτάζω τη φωτο! Χαχα!
ReplyDeleteΚΙΚΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ.ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΡΟΥΛΑΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ReplyDeleteΘα σου αρέσουν σίγουρα! Να τη χαίρεσαι!
Delete