Pages

Thursday, November 3, 2016

Μαρμελάδα μήλο-κανέλλα με φρουκτόζη

Στα πλαίσια ειδικής διατροφής έφτιαξα μαρμελάδα μήλο-κανέλλα με φρουκτόζη. Η κανελλίτσα ταιριάζει τέλεια με το μήλο, αλλά αν δεν σας αρέσει, απλά μην τη βάλετε.


Αν θέλετε να βάλετε κανονική ζάχαρη, θα πρότεινα να βάλετε τη μισή από το βάρος των φρούτων ή και λίγη ακόμα. Είναι εξίσου τέλεια!


Μαρμελάδα μήλο-κανέλλα με φρουκτόζη
Υλικά
1200 γρ. καθαρισμένα μήλα (υπολογίστε ότι χρειάζεστε παραπάνω)
350 γρ. φρουκτόζη
½ κούπα νερό
προαιρετικά:
1 κ. γ. κανέλλα
μια πρέζα γαρίφαλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα.
Τα κόβουμε σε τέταρτα και καθαρίζουμε και εσωτερικά.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω τη φρουκτόζη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 10-15 λεπτά.
Τα λιώνουμε με μπλέντερ χειρός (ή σε μπλεντεράκι λίγα-λίγα) και τα αφήνουμε πάλι στη φωτιά για 5-10 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί πιτσιλάει και καίει πολύ!
Προσθέτουμε την κανέλλα και τα άλλα μπαχαρικά, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά.

Μόλις μισοκρυώσει, φυλάμε σε βάζα και σφραγίζουμε ή φυλάμε όταν κρυώσει σε βάζα στο ψυγείο.


4 comments:

  1. Κική έχω κι εγώ ένα κουτί φρουκτόζη εδώ και καιρό στο ντουλάπι και σκεφτόμουν να το χρησιμοποιήσω, να μην το χρησιμοποιήσω για μαρμελάδα!! Βλέπω όμως ωραία σου έγινε εσένα, μάλλον θα δοκιμάσω να δω!!
    Φιλιά πολλά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειναι το ίδιο νόστιμες με φρουκτόζη, όπως και μεζάχαρη. Δοκίμασε!

      Delete
  2. Μυρωδάτη, μυρωδατη η μαρμελάδα σου Κική μου, καλοφαγωτη.

    ReplyDelete