Πριν καλά-καλά προλάβει να κατακάτσει η (χρυσό)σκονη των Χριστουγέννων, μπήκαμε σε ρυθμούς αποκριάτικους. Ο στολισμός της πόλης ξεκίνησε, τα πάλκα για τις ομιλίες εδώ στήνονται και πριν προλάβουμε να το καταλάβουμε, θα είναι και οι αποκριές just history... Την επόμενη Πέμπτη είναι Τσικνοπέμπτη και ως γνήσιοι έλληνες θα φάμε τα ψητουροταβλομέσαλα. Εεεεε ήθελα να πω θα τσικνίσουμε! Πέρυσι σας είχα προτείνει τον δελεαστικό σπιτικό γύρο και εξαιτίας του έμεινε στο συρτάρι μια light πρόταση για δύο. Διότι ναι φίλοι μου. Και οι παντρεμένοι (και όχι απαραίτητα παντρεμένοι) χωρίς παιδιά ή με απομακρυσμένα παιδιά έχουν δικαίωμα στην Τσικνοπέμπτη. Και επειδή προσέχουμε την διατροφή μας, φέτος θα σας προτείνω μπριζολίτσες στο τηγάνι, χωρίς τσίκνα μεν, αλλά πολύ νόστιμες!
Μπριζόλες στο τηγάνι με μανιτάρια και σουμάκ για δύο
Υλικά
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
μισό κιλό μανιτάρια αγαρικά
λίγο αλάτι
σουμάκ κατά βούληση
σουμάκ κατά βούληση
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες και τις «ψήνουμε» χωρίς
λάδι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα
και κομμένα σε λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με σουμάκ και λίγο αλάτι και αφήνουμε να
σιγοψηθούν όλα για 10-15 λεπτά. Γυρίζουμε τις μπριζόλες συχνά, ώστε να ψηθούν
καλά μέσα.
Αν δεν χωράει το τηγάνι σας όλα τα μανιτάρια, βάλτε όλα όσα
χωράνε. Όταν γίνει το φαγητό, αποσύρετε σε πιάτο και σωτάρετε τα υπόλοιπα
μανιτάρια. Όταν γίνουν κι αυτά, προσθέστε πάλι τις μπριζόλες με τα μανιτάρια
στο τηγάνι για να ζεσταθούν πάλι.
Σερβίρετε ζεστά.
Tip: το σουμάκ έχει πεντανόστιμη λεμονάτη γεύση. Εγώ βάζω μπόλικο όταν το προσθέτω στα φαγητά. Δοκιμάστε το φαγητό σας και προσθέστε όσο σας αρέσει.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Tip: το σουμάκ έχει πεντανόστιμη λεμονάτη γεύση. Εγώ βάζω μπόλικο όταν το προσθέτω στα φαγητά. Δοκιμάστε το φαγητό σας και προσθέστε όσο σας αρέσει.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Ωραίο φαγάκι! Λαχταριστό!
ReplyDeleteΩραιο φαγητο!!!!
ReplyDeleteΤι ειναι το σουμάκ?!
Είναι μπαχαρικούλι με λεμονάτη γεύση. έχει κόκκινους κόκκους αν μπορείς να το διακρίνεις στη φωτο :-)
Deleteενταξει...τελειο,ειμαι φανατικη "μπριζολου" αχαχα!!!
ReplyDeleteφιλια!!
Πολύ λαχταριστό, και το σουμάκ με την υπόξινη γεύση το απογειώνει!! Τα μανιτάρια πάνε τόσο πολύ με το χοιρινό!!!
ReplyDeleteΚαλό Σ/Κ!!
Πολύ λαχταριστή πρόταση Κική μου! Φιλιά πολλά!
ReplyDeleteΣούπερ οι μπριζολίτσες!!
ReplyDeleteΤο σουμάκ είναι από τα αγαπημένα μου μπαχαρικά!!
Μπριζολίτσες!!!!! Το σούμακ το λατρεύω! Τέλειος συνδυασμός και με τα μανιτάρια για ένα πιάτο όλο γεύση!Φιλιά Κική μου!
ReplyDeleteXωρίς τσίκνα μια χαρά Κική μου ;)
ReplyDeleteΠολύ ωραίες μπριζολίτσες... το σουμάκ θα το δοκιμάσω σε επόμενη φορά να αλλάξουμε τις γεύσεις μας.
Φιλιά :)