Pages

Monday, February 2, 2015

Κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια και γιαούρτι

Στα πλαίσια του "μαγειρεύω για δύο" είχα φυλάξει ένα στήθος κοτόπουλου φιλέτο για να το κάνω μία από τις προσεχείς μέρες. Ξεκίνησα το φαγητό πως θα το κάνω λαδορίγανη, με λεμονάκι κλπ. Πιστέψτε με. Δεν φταίω εγώ. Ήταν αυτά τα μανιταράκια που είχα αγοράσει και με κοιτούσαν στο ψυγείο που με παρέσυραν. Είναι κι αυτό το ντουλάπι πάνω από τη κουζίνα με τα μπαχαρικά, που όταν το ανοίγεις, άλλο ξεκινάς να φτιάξεις και άλλο φτιάχνεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν πεθαίνω για ρίγανη, οπότε δεν ήθελα και πολύ να αλλάξω γνώμη.


Μου αρέσει πολύ να μην έχω απόλυτα αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνω με το κρέας ή λαχανικά που έχω μπροστά μου και ανοίγοντας το ντουλάπι με τα μπαχαρικά να αρχίζουν οι συνθέσεις. Αρώματα και γεύσεις που θα συναντηθούν και θα δέσουν αρμονικά στο τηγάνι για να συμφωνήσουν για την τελική επιτυχία οι γευστικοί μου κάλυκες.

Πολλά λόγια για κάτι τόσο απλό; θα μου πεις. Κι όμως. Η νοστιμιά δεν χρειάζεται απαραίτητα ένα κατεβατό υλικά. Εσείς τι λέτε;


Κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια και γιαούρτι
Υλικά για 2 άτομα
1 ολόκληρο φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια αγαρικά, κομμένα σε φέτες
1 κ. σ. ελαιόλαδο
χυμό μισού λεμονιού
μίγμα μπαχαρικών αντί για αλάτι ή αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγη μουστάρδα σκόνη (στη μύτη του κουταλιού)
1/4 κ. γ. σιναπόσπορους
3 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και γυρίζουμε για λίγα λεπτά το κοτόπουλο, ώστε να ασπρίσει από όλες τις μεριές.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Τα προσθέτουμε αφού ασπρίσει το κοτόπουλο και τα γυρίζουμε κι αυτά για μερικά λεπτά να μαλακώσουν.


Σβήνουμε το φαγητό με το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το μίγμα μπαχαρικών αντί για αλάτι ή αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο για 10-15 λεπτά ακόμα, ενώ προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται.
Όταν γίνει το φαγητό μας, σβήνουμε τη φωτιά και αφού σταματήσει ο βρασμός, προσθέτουμε το γιαούρτι μία-μία κουταλιά, ενώ ανακατεύουμε ενδιάμεσα.
Σερβίρουμε αμέσως με σαλάτα ή όπως επιθυμούμε.

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

8 comments:

  1. Καλό μήνα..........νόστιμο κι εύκολο σαν το κοτοπουλάκι!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Καλό μήνα Κική!!Πολύ νόστιμο καί πρωτότυπο τό πιάτο σου!!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ReplyDelete
  3. Καλό μήνα Κική με νοστιμιά και γλύκα, ωραίο το κοτόπουλο, αξεπέραστη συνταγή!!

    ReplyDelete
  4. Καλό μήνα!!! Ωραίο κοτοπουλάκι και διαιτικ΄!

    ReplyDelete
  5. Ωραίο το κοτόπουλο μουσταρδολεμονάτο, με το γιαούρτι θα είναι επιπλέον και κρεμώδες. Καλύτερη και πιο υγιεινή εναλλακτική της κρέμας γάλακτος!
    Καλό μήνα!

    ReplyDelete
  6. Ωραία συνταγή Κική μου!Και το γιαούρτι θα έδωσε μια σάλτσα υπέροχη!Καλό μήνα^^

    ReplyDelete
  7. Ναιιιιιιιι και κοτοπουλο και μανιταρια και γιαουρτακι με ωραία δεμένη σάλτσα!!!!!
    Καλό ξημέρωμα, καλό μήνα
    Σε φιλώ :)

    ReplyDelete
  8. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Κική... η νοστιμιά, η ομορφιά και άλλα πολλά καλά έχουν τη βάση τους στην απλότητα!
    Πολύ ωραίο πιάτο, εύκολο και από αυτά που δε θέλεις να τελειώσουν.
    Μ' αρέσει πολύ η προσθήκη γιαουρτιού. Δίνει δροσιά στο πιάτο και ωραία υφή.
    Φιλιά

    ReplyDelete