Μέρες γεμάτες για όλους υποθέτω, τέτοιες μέρες που είναι. Οπότε πάω κατευθείαν σε συνταγή, για όποιον αναζητάει νηστίσιμα κουλουράκια για τη Μεγάλη Εβδομάδα που έρχεται! Όσοι τα δοκιμάσατε στο μπαζάρ, αυτά ήταν!
Νηστίσιμα και μαλακά κουλουράκια κανέλλας
Υλικά
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
¼ κούπας λικέρ κανέλλας (ή τεντούρα ή άλλο ποτό)
¾ κούπας νερό
2 κ. σ. κανέλλα
2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως 90% *
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν 1 ακόμα σιγά-σιγά
1 κ. γ. μπέκιν
1 κ. γ. σόδα
Εκτέλεση
Σε μπωλ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη και την
κανέλλα και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το αλεύρι ολικής ανακατεμένο με το μπέκιν και τη
σόδα. Αν δεν έχετε αλεύρι ολικής 90%, μπορείτε να κοσκινίσετε αυτό που υπάρχει στα σμ ή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για ζύμωμα.
Συνεχίζουμε με τις 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και
ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά μία ακόμα κούπα ή όσο χρειάζεται για
να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος μικρού καρυδιού και
το πλάθουμε σε κουλουράκι. Η ζύμη, επειδή δεν έχει αυγά και βούτυρο, είναι πολύ
πιθανό να σπάει καθώς την ανοίγετε σε κορδόνι, γι’ αυτό, μην φτιάχνετε μεγάλα
κουλούρια.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί, αραιά το ένα από το
άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 βαθμούς
για 12-14 λεπτά . Αν θέλουμε τα κουλουράκια μας πιο σκληρά (το πόσο σκληρά
είναι φαίνονται αφού κρυώσουν), τα ψήνουμε 2-3 λεπτά παραπάνω.
Είναι πάρα πολύ νόστιμα και ιδανικά για βούτες σε καφέ, επειδή είναι μαλακά και αφράτα.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Λατρεύω τις βούτες στο καφέ μου, ειδικά με τέτοια κουλούρια κανέλας! Μπήκαν στη λίστα μου για άμεση κατανάλωση!!
ReplyDeleteΚι εγώ! ;-)
DeleteΤέτοια κουλουράκια δεν είναι να τα αφήνεις!! Μοσχοβόλισε η κανέλα από την Ζάκυνθο ως τον Πειραιά, Κική! Από τα καλύτερα για να συνοδεύσουν τον καφέ μας!!
ReplyDeleteΕλπίζω το φετινό σας παζάρι να πήγε πολύ καλά! Και του χρόνου!
Καλό Σαββατοκύριακο.
Πήγε πολύ καλά! :-)
DeleteΕγω άνετα θα τα βουτούσα στο χυμό πορτοκάλι ή στη ζεστή μου σοκολάτα :)
ReplyDeletemononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr
Σε πορτοκάλι; Προχω! Όταν ήμασταν πιτσιρίκια, βουτούσαμε σε νερό!!! :-)
DeleteEίναι αυτά που εξαφάνησε προχτές στο μπαζάρ ο μικρός και δεν προλάβαμε ούτε ψίχουλο? Μπαίνω αύριο πρωί στην κουζίνα!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
ReplyDeleteΩ ναι! Αυτά! ;-)
DeleteΤρελαίνομαι για κουλουράκια και ιδιαίτερα όταν είναι με κανέλα!!
ReplyDeleteΘα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!!
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
Φιλάκια
Νεφέλη
Ευχαριστώ!
DeleteΕίπες κανέλα και τεντούρα....τελειώσαμε! Πάει για φτιάξιμο probably tomorrow.....Kisses...Καλή Ανάσταση αν και θα τα ξαναπούμε!
ReplyDeleteΧαχα! Φιλιά!
DeleteΕίναι αυτά που δοκιμάσαμε σπίτι σου με τον καφέ;;;ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ και μαλακούλια,τόσο...όσο...μπαίνουν στα θα...
ReplyDeleteΚαλό ξημέρωμα!
Ναι, αυτά! :-)
DeleteΥπεροχα υλικα!!!!Και λικερ κανελας!!!
ReplyDeleteφιλια!!
Φιλάκια!
DeleteΛατρεμένα τα κουλουράκια κανέλας. Σε συνδυασμό με ελληνικό καφέ μιλάμε για το υπέρτατο πρωινό!
ReplyDeleteΝηστίσιμα και μαλακά; Πραγματικά μου κίνησες την περιέργεια!
Φιλιά!
Με ελληνικό καφέ, alla the money!
DeleteΜου αρέσουν πολύ τά κουλουράκια μέ κανέλα Κική!!Καί νά είναι μαλακά!!Θά τήν δοκιμάσω τήν συνταγή σου!Καλή Κυριακή τών Βαίων!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Delete