Τα Χριστούγεννα φάγαμε στη φίλη μου αυτά τα καροτάκια. Τα είχε σερβίρει στο κέντρο μιας πιατέλας γεμάτη με άγριο ρύζι και ήταν καταπληκτικά. Από τότε τα έχω φτιάξει πολλές φορές και αρέσουν και στα παιδιά. Εκείνο που πρόσθεσα εγώ, ήταν το τζίντζερ, που πάει πολύ ωραία με πορτοκάλι. Τα καροτάκια είναι ό,τι πρέπει για νηστίσιμο πιάτο, παρόλο που δεν είναι παραδοσιακό. Θα τα βρείτε στα ράφια με τα κατεψυγμένα. Γίνονται πάρα πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμα! Η ποσότητα που δίνω για τα καροτάκια, είναι στο περίπου. Δεν τα ζυγίζω, ούτε τα μετράω. Υπολογίστε ένα μπωλάκι σαν αυτό της φωτογραφίας για τα υλικά που λέω.
Βάζοντας κι αυτή την ανάρτηση, θα σας ευχηθώ καλές Αποκριές. Εύχομαι να έχουμε καλό καιρό, αν και χλωμό το κόβω, μα πάνω απ' όλα να περάσουμε καλά και να επανέρθουμε όλοι υγιείς και χαρούμενοι!
Καροτάκια γλασέ με τζίντζερ και πορτοκάλι
Υλικά
1,5 κούπα καρότα baby
λίγο νερό
χυμό μισού-ενός πορτοκαλιού
1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη ή ξανθή
λίγο τζίντζερ σκόνη στη μύτη του κουταλιού
λίγο αλάτι αν θέλετε
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα καροτάκια ή τα βάζουμε απευθείας σε κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό.
Βράζουμε για 5-10 λεπτά τα καρότα μέχρι να τρυπιούνται, αλλά όχι να λιώσουν. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι. Πρέπει να μείνουν χωρίς νερό στο τέλος, για να ρίξουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Όταν βράσουν (να κρατάνε), ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε το τζίντζερ και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σεβίρουμε.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με ρύζι ή σαν σαλάτα συνοδευτικά στο γεύμα μας.
Καλά να περάσετε!
Βάζοντας κι αυτή την ανάρτηση, θα σας ευχηθώ καλές Αποκριές. Εύχομαι να έχουμε καλό καιρό, αν και χλωμό το κόβω, μα πάνω απ' όλα να περάσουμε καλά και να επανέρθουμε όλοι υγιείς και χαρούμενοι!
Καροτάκια γλασέ με τζίντζερ και πορτοκάλι
Υλικά
1,5 κούπα καρότα baby
λίγο νερό
χυμό μισού-ενός πορτοκαλιού
1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη ή ξανθή
λίγο τζίντζερ σκόνη στη μύτη του κουταλιού
λίγο αλάτι αν θέλετε
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα καροτάκια ή τα βάζουμε απευθείας σε κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό.
Βράζουμε για 5-10 λεπτά τα καρότα μέχρι να τρυπιούνται, αλλά όχι να λιώσουν. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι. Πρέπει να μείνουν χωρίς νερό στο τέλος, για να ρίξουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Όταν βράσουν (να κρατάνε), ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε το τζίντζερ και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σεβίρουμε.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με ρύζι ή σαν σαλάτα συνοδευτικά στο γεύμα μας.
Καλά να περάσετε!
Όλο γλύκα και άρωμα!
ReplyDeleteΚαλά να περάσετε :)
Γλυκόξινα και αρωματικά!! Πολύ μ' αρέσουν!!!
ReplyDeleteΚαλό τριήμερο!!!
Καλό Τριήμερο!!
ReplyDeleteΠολύ νόστιμη συνταγή Κική!!Καλές Αποκριές!!Καλό τριήμερο!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Φιλιά!
DeleteΤα καροτάκια αυτά πέρα από γλυκά και νόστιμα είναι και πολύ καλά παρουσιάσιμα σε ένα τραπέζι! Σου λείπει λίγο ντεκόρ? Τσουπ νάτα σε λίγα λεπτά! Καλό τριήμερο να έχεις^^
ReplyDeleteΈτσι!
DeleteΕυχαριστώ!
Kαλό τριήμερο!
ReplyDeleteΑν θέλετε, περάστε από εδώ να παραλάβετε ένα βραβειάκι:
http://xrroma.blogspot.gr/2014/02/and-oscar-goes-to.html
Ευχαριστώ!
DeleteΚαλό μήνα με υγεία και χαρά να έχεις .Καλά κούλουμα.
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
Delete