Έχετε δοκιμάσει γλυκό κουταλιού ακτινίδιο; Αν όχι, σκεφτείτε το. Αν σας αρέσουν τα γλυκά κουταλιού, θα το αγαπήσετε ΚΑΙ αυτό!
Καλό Σαββατοκύριακο! Εμένα με περιμένει μια τσάντα κυδώνια ;-)
Γλυκό κουταλιού ακτινίδιο
Υλικά
800 γρ. ακτινίδια (ζυγισμένα αφού καθαριστούν)
800 γρ. ζάχαρη λευκή
1 και ¾ κούπας νερό
Εκτέλεση
Τα ακτινίδια που θα διαλέξουμε θα πρέπει να είναι γινομένα και γερά, αλλά όχι ιδιαίτερα ώριμα. Τα ώριμα είναι ιδανικά για μαρμελάδα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ακτινίδια.
Τα κόβουμε σε φέτες μισού εκατοστού.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά. Χρονομετράμε αφού πάρει βράση.
Ρίχνουμε τα ακτινίδια. Βράζουμε κι αυτά για 10 λεπτά.
Ξαφρίζουμε και δεν απομακρυνόμαστε γιατί φουσκώνει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί, μέχρι την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το γλυκό για 10 λεπτά.
Φυλάμε σε καθαρά βάζα.
Tip: Σε όλες τις συνταγές για γλυκά κουταλιού, μπορούμε να σβήσουμε το μάτι της κουζίνας νωρίτερα και να βράσουμε τα τελευταία 5 λεπτά, χρησιμοποιώντας την ενέργεια της σβησμένης κουζίνας. Έτσι, εξοικονομούμε ενέργεια.
Καλό σκ!
Καλό Σαββατοκύριακο! Εμένα με περιμένει μια τσάντα κυδώνια ;-)
Γλυκό κουταλιού ακτινίδιο
Υλικά
800 γρ. ακτινίδια (ζυγισμένα αφού καθαριστούν)
800 γρ. ζάχαρη λευκή
1 και ¾ κούπας νερό
Εκτέλεση
Τα ακτινίδια που θα διαλέξουμε θα πρέπει να είναι γινομένα και γερά, αλλά όχι ιδιαίτερα ώριμα. Τα ώριμα είναι ιδανικά για μαρμελάδα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ακτινίδια.
Τα κόβουμε σε φέτες μισού εκατοστού.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά. Χρονομετράμε αφού πάρει βράση.
Ρίχνουμε τα ακτινίδια. Βράζουμε κι αυτά για 10 λεπτά.
Ξαφρίζουμε και δεν απομακρυνόμαστε γιατί φουσκώνει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί, μέχρι την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το γλυκό για 10 λεπτά.
Φυλάμε σε καθαρά βάζα.
Tip: Σε όλες τις συνταγές για γλυκά κουταλιού, μπορούμε να σβήσουμε το μάτι της κουζίνας νωρίτερα και να βράσουμε τα τελευταία 5 λεπτά, χρησιμοποιώντας την ενέργεια της σβησμένης κουζίνας. Έτσι, εξοικονομούμε ενέργεια.
Καλό σκ!
Καλημέρα Κική!
ReplyDeleteΔεν έχω δοκιμάσει ακόμα και για να πω την αλήθεια ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό ότι το ακτινίδιο θα μπορούσε να υπάρξει και ως γλυκό του κουταλιού!
Φαίνεται ωραίο πάντως!
Άντε με το καλό και τα κυδώνια, τα οποία παρεμπιπτόντως είναι το αγαπημένο μου κουταλογλυκάκι!
Ούτε εγώ είχα δοκιμάσει αλλά ήθελα να πειραματιστώ!
DeleteΑχ τα κυδώνια πόσο με παίδεψαν!
Ωραιότατο δείχνει, και ασυνήθιστο ως γλυκό του κουταλιού!
ReplyDeleteΥπόσχομαι να το φτιάξω, αν μου στείλεις γλυκό κυδώνι που το λατρεύω ;-)
Φιλιά!
Αμέ! ;-)
DeleteΩραίο γλυκό,αλλά δέν έφτιαξα ποτέ μου!!!
ReplyDeleteΘά δοκιμάσω τήν συνταγή σου Κική!!!
Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!
Καλή επιτυχία!
DeleteΜαρμελάδα έχω φτιάξει και δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα αλλά επειδή τώρα εμένα με περιμένει ένα καφάσι κυδώνια και μισό φιρίκια θα το αφήσω για αργότερα αυτό, μου αρέσει το χρώμα του.
ReplyDeleteΦιλιά
Και μαρμελάδα αν θυμάμαι καλά τα έχω κάνει!
DeleteΤα κυδώνια μπελλάς!
Καλησπέρα σας και Χριστός Ανέστη! Έχω ακτινίδια 🥝 όχι πολύ σφιχτά αλλά ούτε και πολύ μαλακά! Ήθελα να ρωτήσω αν με τη συνταγή και το βρασμό μαλακώσουν πολύ, που δεν το θέλω! Ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΑληθώς. Τα ακτινίδια θα πρέπει να είναι μαλακα, αλλά όχι παραγινωμενα γιατί τότε θα λιώσουν. Αν λιώσουν, τα κάνεις μαρμελάδα
Delete