Pages

Monday, August 26, 2013

Ζυμαρικά με λαχανικά εποχής

Το έχω ξαναπεί ότι λατρεύω τις μακαρονάδες ε; Κάθε φορά που θα γράφω για ζυμαρικά θα το λέω ξανά και ξανά. Λατρεύω τα ζυμαρικά. Τελικά μου είναι πολύ πιο δύσκολο να αντισταθώ σε μια μακαρονάδα ΧΩΡΙΣ κρεατικό, παρά σε ένα γλυκό. Σκεφτείτε να έχετε μπροστά σας ένα πιάτο με ζυμαρικά με σολομό, ή μια μακαρονοσαλάτα, ή ένα πιάτο με σπαγγέτι με λάιτ κρέμα και λαχανικά ή με χάβαρα, ή ακόμα την πιο απλή εκδοχή αλλά και πεντανόστιμη, μια μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτα; Μπορείτε να αντισταθείτε; Εγώ όχι! Αντιθέτως, σας χαρίζω τη μερίδα μου αν πρόκειται να είναι με κιμά ή με κρέας. Καλά...Στην αναβροχιά, ακόμα κι εκεί μπορεί να υποκύψω, αλλά πάλι θα προτιμήσω να βάλω λίγη σαλτσούλα, παρά το ίδιο το κρεατικό.


Μια μακαρονάδα που παίζει συχνά στο σπίτι μας αφού όλοι είμαστε μακαρονάδες, είναι αυτή με τα λαχανικά εποχής. Ειδικά το καλοκαίρι που έχουμε τόσα φρέσκα και νόστιμα εποχιακά λαχανικά, αυτή η μακαρονάδα είναι must! Το θετικό της είναι ότι γίνεται πάρα πολύ γρήγορα! Ανάλογα τα λαχανικά που έχετε, μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας αγαπημένο συνδυασμό για τη σάλτσα σας: καρότο, κρεμμύδι, πιπεριές, κολοκύθι, μανιτάρια, ή ό,τι εσείς ποθείτε. Στη σάλτσα αυτή, απουσιάζει κυρίως η ντομάτα. Αν παρόλα αυτά θελήσετε όμως να την προσθέσετε, θα σας πρότεινα να την βάλετε στο τέλος, σχεδόν αμαγείρευτη ή εντελώς φρέσκια.


Ζυμαρικά με λαχανικά εποχής
Υλικά για 3-4 μερίδες
1 κολοκύθι
2 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
1-3 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι ή 1 κύβος λαχανικών
πιπέρι

ή 
2 πιπεριές χρωματιστές
2 καρότα
1 κολοκύθι



ή
μανιτάρια, καλαμπόκι, πράσσα, μπρόκολο, μαϊντανό, σχοινόπρασο κλπ

ζυμαρικά της αρεσκείας σας


Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μακρόστενα κομμάτια.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι (1/2 κούπα πχ.) και βράζουμε για 5-10 λεπτά, ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε. Καλό είναι να κρατάνε λίγο.
Αν έχουμε σκληρά λαχανικά όπως καρότο, μπορούμε να ξεκινήσουμε το σωτάρισμα με αυτά για να μαλακώσουν και να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα.
Τέλος ρίχνουμε αλατοπίπερο ή έναν κύβο και αφήνουμε τα λαχανικά να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (8-10 λεπτά).
Σουρώνουμε και σερβίρουμε με τα λαχανικά. Με ή χωρίς τυρί είναι απλά τέλεια.


Τρώμε χωρίς τύψεις!

Καλή εβδομάδα!

15 comments:

  1. Σιγά μην έχουμε και τύψεις!!
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  2. Υπέροχη και υγιεινή συνταγή-τρώμε χωρίς τύψεις !!!!
    Καλή εβδομάδα !!!!!

    ReplyDelete
  3. Ωραία απλή κατάσταση, μάλιστα!
    Τα υλικά εσύ μπορεί να τα επέλεξες και με βάση το χρώμα γιά τις φωτό, έε;;! Πέτυχαν πάντως! -τα χρώματα εννοώ!

    ReplyDelete
  4. Κι εγώ λατρεύω τις μακαρονάδες! Είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς τον γκουρμεδιάρη!

      Delete
  5. Αυτά είναι τα ωραία!

    ReplyDelete
  6. Από τις πιό αγαπημένες μας μακαρονάδες!!!!
    Καλό ξημέρωμα!!!!!

    ReplyDelete
  7. Ζηλευτή η μακαρονάδα σου Κική μου!!!Σάν μακαρονού πού είμαι,θά τήν δοκιμάσω αύριο!!!Καλή σου μέρα!!!Φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
  8. Τρώμε χωρίς τύψεις;;;; Γιατί;;; Εχει κανείς μας τύψεις;;; Τι λες παιδάκι μου; Αγγελοκρούστηκες;;; χααχαααχαχαχ!! Τέλεια η μακαρονάδα χωρίς πολλές φιοριτούρες, απλή και πεντανόστιμη! :)

    ReplyDelete