Ο καιρός ακόμα θυμίζει καλοκαιράκι (αν και είδα βροχές και καταιγίδες μες στο σκ - ενημερώνω για να μη λέτε πως θα φταίει που το είπα :-p), οπότε ένα γλυκό ψυγείου, ακόμα δεν μας φαίνεται παράξενο για την εποχή! Νόστιμο και δροσερό, ιδανικό για τους λάτρεις των μπισκότων τύπου oreo cookies.
Κορμός ψυγείου με oreo cookies
Υλικά
για το παντεσπάνι
5 αυγά
5 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. κακάο σκόνη κοσκινισμένο
για τη γέμιση
1 φάκελο σαντιγύ (αντί για σκόνη σαντιγύ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά με λίγη άχνη ζάχαρη)
200 ml γάλα για τη σαντιγύ (ή όσο λέει το κουτί)
2-3 μπισκότα τύπου oreo τριμμένα στο μπλέντερ
4 μπισκότα τύπου oreo κομμένα σε χοντρά κομματάκια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση.
Χτυπάμε τη σκόνη σαντιγύ με το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη ζάχαρη) σε σφιχτή σαντιγύ.
Προσθέτουμε με κουτάλι τα τριμμένα μπισκότα. Τα χοντροκομμένα μπισκότα μπορούμε να τα προσθέσουμε τώρα ή να τα σκορπίσουμε πάνω στη σαντιγύ αφού την απλώσουμε στο παντεσπάνι. Φυλάμε τη σαντιγύ στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το παντεσπάνι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε πάνω κάτω αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά.
Στρώνουμε το ρηχό ταψί φούρνου με λαδόκολλα, την οποία βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Στρώνουμε μια καθαρή πετσέτα.
Πιάνουμε από τις άκρες τη λαδόκολλα με το παντεσπάνι και την αναποδογυρίζουμε πάνω στην πετσέτα.
Αφαιρούμε προσεχτικά τη λαδόκολλα.
Τυλίγουμε το παντεσπάνι ΜΑΖΙ με την πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, ξετυλίγουμε και απλώνουμε τη γέμιση. Μην το παρακάνετε με τη γέμιση στις άκρες, γιατί με το τύλιγμα θα βγαίνει έξω.
Τυλίγουμε προσεχτικά το παντεσπάνι, το μεταφέρουμε σε καθαρή λαδόκολλα, το τυλίγουμε στη λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες να σφίξει.
Tip: αν σας αρέσουν αυτού του τύπου τα μπισκότα, μπορείτε να ... ενισχύσετε τη γέμιση με περισσότερα τριμμένα ή μη!
Κορμός ψυγείου με oreo cookies
Υλικά
για το παντεσπάνι
5 αυγά
5 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. κακάο σκόνη κοσκινισμένο
για τη γέμιση
1 φάκελο σαντιγύ (αντί για σκόνη σαντιγύ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά με λίγη άχνη ζάχαρη)
200 ml γάλα για τη σαντιγύ (ή όσο λέει το κουτί)
2-3 μπισκότα τύπου oreo τριμμένα στο μπλέντερ
4 μπισκότα τύπου oreo κομμένα σε χοντρά κομματάκια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση.
Χτυπάμε τη σκόνη σαντιγύ με το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη ζάχαρη) σε σφιχτή σαντιγύ.
Προσθέτουμε με κουτάλι τα τριμμένα μπισκότα. Τα χοντροκομμένα μπισκότα μπορούμε να τα προσθέσουμε τώρα ή να τα σκορπίσουμε πάνω στη σαντιγύ αφού την απλώσουμε στο παντεσπάνι. Φυλάμε τη σαντιγύ στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το παντεσπάνι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε πάνω κάτω αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά.
Στρώνουμε το ρηχό ταψί φούρνου με λαδόκολλα, την οποία βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Στρώνουμε μια καθαρή πετσέτα.
Πιάνουμε από τις άκρες τη λαδόκολλα με το παντεσπάνι και την αναποδογυρίζουμε πάνω στην πετσέτα.
Αφαιρούμε προσεχτικά τη λαδόκολλα.
Τυλίγουμε το παντεσπάνι ΜΑΖΙ με την πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, ξετυλίγουμε και απλώνουμε τη γέμιση. Μην το παρακάνετε με τη γέμιση στις άκρες, γιατί με το τύλιγμα θα βγαίνει έξω.
Τυλίγουμε προσεχτικά το παντεσπάνι, το μεταφέρουμε σε καθαρή λαδόκολλα, το τυλίγουμε στη λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες να σφίξει.
Tip: αν σας αρέσουν αυτού του τύπου τα μπισκότα, μπορείτε να ... ενισχύσετε τη γέμιση με περισσότερα τριμμένα ή μη!
Σίγουρα θα αρέσει στο γιο μου που τρωει oreo.
ReplyDeleteEνα δροσερό γλυκάκι πάντα είναι ευπρόσδεκτο.
Φιλιά :)
Και ο δικός μου γιος το τίμησε :-)
DeleteΤα απλά και ωραία, κερδίζουν!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο Κική μου γεια στα χέρια σου.
ReplyDeleteΦιλιά!!!!
Ευχαριστώ!
DeleteΑν και δεν μου αρέσει η πληροφορία για το βροχερό σ/κ, ο κορμός δείχνει υπέροχος και σίγουρα θα δοκιμαστεί μόλις βρω λίγο χρόνο. Μπράβο Κική!
ReplyDeleteΕδώ η βροχή ήρθε ήδη!
DeleteΤέτοια εύκολα, νόστιμα και γρήγορα γλυκάκια είναι πάντα ευπρόσδεκτα ανεξαρτήτως καιρού!
ReplyDeleteΚαλημέρα Κική μου!
Καλή εβδομάδα!
DeleteΝομίζω ότι το γλυκό αυτό είναι παντός καιρού.
ReplyDeleteΦιλιά
Συμφωνώ!
DeleteΚική, αυτός ο κορμός ψυγείου, είναι ένα γλυκάκι για όλες τις ώρες και τις εποχές. Θα το έτρωγα μια χαρά και τον χειμώνα. Χωρίς πολύ "παίδεμα". Μόνο που θα χρειαστεί να το "ενισχύσω" όπως λες και εσύ, με περισσότερα μπισκότα, αφού κάποια ψυχή εδώ, τα τρώει με τα πακέτα!! Καλοφάγωτο το γλυκάκι.
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι.
Ενίσχυσέ το! Θα αρέσει!
DeleteΑΑΑ Πολύ ωραία ιδέα!!!
ReplyDeleteΕυχαριστω!
DeleteΠολύ ωραίος ο κορμός και μ'αρεσει η γέμιση με τα μπισκότα (περνάω φάση κορμών και έψαχνα μια εναλλακτική γέμιση της σοκολατένιας που κάνω)
ReplyDeleteΜένει να το δοκιμάσεις :-)
DeleteΤέλειο Κική μου, εγώ δεν τα τρώω αυτά τα cookies αλλα το γλυκό είναι χάρμα οφθαλμών!
ReplyDeleteΜπορείς να το φτιάξεις σκέτο!
DeleteΠολύ όμορφη η συνταγή σου ΚικηΚαλό βράδυ!!!
ReplyDeleteΑ χα! Μου αρέσουν όσες συνταγές περιέχουν αυτά τα μπισκοτάκια, σκέτα δεν τα πολυτρώω (περίεργο, ε? :), αλλά μέσα σε άλλα γλυκά θέλω να τα δοκιμάζω!
ReplyDeleteΆψογος ο κορμός και η ιδέα - γέμιση καταγράφεται!
Μωρε και σκέτα τα τσακίζω αλλά έχε χάρη! χαχα!
DeleteΕξαιρετικό!!!!!!!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο και πολύ απλό! Εγώ σε έναν κορμό που έφτιαχνα βασανιζόμουν να κάνω ξεχωριστή μαρέγκα τα ασπράδια ξεχωριστά τα αυγά με την ζάχαρη κλπ κλπ Εδώ βλέπω τσακ μπαμ επιτυχία!!
ReplyDeleteΕυχαριστώωωω
Έχω κάνει κι εγώ παντεσπάνια έτσι Αγγελική, αλλά πίστεψέ με έτσι γίνεται μια χαρά!
DeleteΤο βλέπω! Κική μου γιαυτό λέω ευχαριστώ! Στα εύκολα λέμε ναι, αρκεί να είναι με υπογραφή επιτυχίας:))
Delete;-)
DeleteΠως το έχασα παιδί μου εγώ αυτό????? Ευτυχώε που μπήκα να βρω συνταγή για το μενού αυτής της εβδομάδας!!
ReplyDeleteΈλα ντε! χαχα!
DeleteΠεριττό να πω πως όλο το σκ βρέχει εδώ στα βόρεια
ReplyDeleteαλλά ειλικρινά δεν θα μας χαλούσε ένα τέτοιο γλύκισμα!!
Κι εδώ ψύχρανε!
DeleteΚαλησπέρα Κική...είχα και 'γω μελιτζάνες ξεχασμένες στο ψυγείο και έφτιαξα την μελιτζανοσαλάτα σου και έγινε πολύ καλή.
ReplyDeleteΦιλιά
Χαίρομαι!
DeleteΚική μου εγώ... φάτε μάτια ψάρια...! Ξέρεις γιατί! Σου στέλνω φιλάκια και εγώ και ο μπεμπάκος και σε ευχαριστούμε και απο δω για τα υπέροχα δωράκια που μας έστειλες!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΞέρω ξέρω! Να μου τον φιλήσεις!
DeleteΈφτιαξα τον κορμό το Σάββατο. Η γέμιση τέλεια. Στο παντεσπάνι δεν αναφέρεις όμως καθόλου αλεύρι και έβαλα εγώ από μόνη μου 2/3 της κούπας και δεν έγινε πολύ ωραίο. Τι να έκανα λάθος.
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ
Δεν έχει αλεύρι το παστεσπάνι! Μόνο τις 2 κ. σ. κακάο αντί για αλεύρι. Αυτό έφταιξε και δεν έγινε καλό!
ReplyDeleteMmmm πεντανοστιμο!
ReplyDeleteΚαλώς τη!
Delete