Το γλυκό αυτό, το έμαθα από μία συνάδελφο. Μία συνάδελφος, έδωσε τη συνταγή σε άλλη συνάδελφο, η οποία της άλλαξε τα φώτα και στη συνέχεια την έδωσε σε μένα, που κι εγώ την πείραξα λιγουλάκι και που μετά θα τη δώσω στην....και πάει λέγοντας. Πραγματικά δεν έχω ιδέα από πού είναι αυτή η συνταγή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει πειραχτεί για να γίνει πιο light. Στις παρενθέσεις έχω σημειώσει την αρχική εκδοχή της συνταγής. Εσείς, μπορείτε να την κάνετε όπως θέλετε.
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα
Υλικά για μικρό ταψί (χρησιμοποίησα φόρμα 28 εκ.)
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ (χρησιμοποίησα light)
νερό, όσο χωράει το κουτί του γάλακτος που χρησιμοποιήσαμε
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2-3 κ. σ. ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε περισσότερο, αλλά δεν πιστεύω ότι χρειάζεται, 1 κούπα έλεγε η αρχική συνταγή)
5 κ. σ. κορν φλάουρ
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
2 κ. σ. μαργαρίνη ή βούτυρο (250 γρ. έλεγε η αρχική συνταγή)
(1 φάκελο σαντιγύ)
τρούφα που προτείνω εγώ, αν δεν βάλετε σαντιγύ
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα, το νερό (όχι όλο αλλά κρατάμε λίγο για το κορν φλάουρ), τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το βούτυρο να λιώσουν.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το νερό (ή από το γάλα) που έχουμε φροντίσει να κρατήσουμε.
Μόλις δούμε ότι η σοκολάτα έχει λιώσει, το βάζουμε κι αυτό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά την κρέμα να κρυώσει.
Μετά, σπάμε τα μπισκότα με το χέρι μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Στρώνουμε το υλικό σε μικρό ταψάκι.
Όταν κρυώσει λίγο, βάζουμε λίγη τρούφα.
Εναλλακτικά, όταν κρυώσει εντελώς βάζουμε σαντιγύ.
Tips:
Μοιάζει με τον κορμό/σαλάμι/μωσαϊκό, αλλά έχει μαλακή υφή.
Μπορείτε στο μίγμα να προσθέσετε καρύδια.
Όταν το έκανα, ξέχασα να κρατήσω νερό ή γάλα για το κορν φλάουρ. Το διέλυσα σε λίγο νερό. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν το ξεχάσετε.
Καλή εβδομάδα!
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα
Υλικά για μικρό ταψί (χρησιμοποίησα φόρμα 28 εκ.)
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ (χρησιμοποίησα light)
νερό, όσο χωράει το κουτί του γάλακτος που χρησιμοποιήσαμε
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2-3 κ. σ. ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε περισσότερο, αλλά δεν πιστεύω ότι χρειάζεται, 1 κούπα έλεγε η αρχική συνταγή)
5 κ. σ. κορν φλάουρ
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
2 κ. σ. μαργαρίνη ή βούτυρο (250 γρ. έλεγε η αρχική συνταγή)
(1 φάκελο σαντιγύ)
τρούφα που προτείνω εγώ, αν δεν βάλετε σαντιγύ
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα, το νερό (όχι όλο αλλά κρατάμε λίγο για το κορν φλάουρ), τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το βούτυρο να λιώσουν.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το νερό (ή από το γάλα) που έχουμε φροντίσει να κρατήσουμε.
Μόλις δούμε ότι η σοκολάτα έχει λιώσει, το βάζουμε κι αυτό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά την κρέμα να κρυώσει.
Μετά, σπάμε τα μπισκότα με το χέρι μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Στρώνουμε το υλικό σε μικρό ταψάκι.
Όταν κρυώσει λίγο, βάζουμε λίγη τρούφα.
Εναλλακτικά, όταν κρυώσει εντελώς βάζουμε σαντιγύ.
Tips:
Μοιάζει με τον κορμό/σαλάμι/μωσαϊκό, αλλά έχει μαλακή υφή.
Μπορείτε στο μίγμα να προσθέσετε καρύδια.
Όταν το έκανα, ξέχασα να κρατήσω νερό ή γάλα για το κορν φλάουρ. Το διέλυσα σε λίγο νερό. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν το ξεχάσετε.
Καλή εβδομάδα!
Εύκολο και δροσερό!
ReplyDeleteκαλώς τη Βέρα!
DeleteΛουκούμι το πειραγμένο!
ReplyDeleteΧαχα!
DeleteDeli,και βέβαια προτιμώ τη light εκδοχή από το τέλειο,δροσερό γλυκάκι σου!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελενίτσα κι εγώ!
DeleteΦιλιά!
Aυτά τα γλυκάκια ψυγείου που πάνε από στόμα σε στόμα πολύ μου αρέσουν! Καλημέρα!!!
ReplyDeleteΚι εμένα Λιλάκι!
DeleteΜε ωραίο γλυκάκι μας ξεκινάς την εβδομάδα Κικίτσα!
ReplyDeleteΘα το φτιάξω σίγουρα, η οικογένεια θα το λατρέψει:)
Και η δική μου το λάτρεψε Μαράκι! Εγώ, μόνο κλεφτές κουταλίτσες!
DeleteΕύκολο και σίγουρα απολαυστικό γλυκάκι Κική!
ReplyDeleteΑντί για εβαπορέ που δεν συμπαθώ πολύ, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω γάλα ή κρέμα γάλακτος;
Φιλιά και καλή εβδομάδα!
Ερμιόνη πιστεύω ότι άνετα θα μπορούσε να αντικατασταθεί με φρέσκο γάλα. Έτσι κι αλλιώς, μια κρέμα φτιάχνεις.
Deleteεχω ανοιξει απο χθες αυτη την κολασιμη σελιδα!!!!χαχαχα....
ReplyDeleteειναι ευκολο και θα το δοκιμασω!!!μεγαλος πειρασμος...
Πολλα φιλια και ευχομαι να εχεις μια ομορφη και ξεγνοιαστη εβδομαδα!!!!!
Σας κολάζω κυρία μου; Δεν το κάνω επίτηδες! χαχα!
DeleteΚική μου υπέροχο,μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια!Ενα παρόμοιο έφτιαχνε η μαμά μου μόνο που έβαζε μέσα τρούφα και απο πάνω σαντιγύ!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή εβδομάδα!
Και το συγκεκριμένο πρότεινε σαντιγύ αλλά την παρέλειψα! ;-)
DeleteΤέτοια γλυκά τα λατρεύω. Εύκολα, χωρίς ψήσιμο, με υλικά που υπάρχουν ανά πάσα στιγμή στο σπίτι. Σε λίγο παρατάω το ίντερνετ και το φτιάχνω.
ReplyDeleteΤο έκανες τελικά;
DeleteΤο έκανα. ΄Εβαλα μέσα καρύδια και αντί για τρούφα που δεν είχα το πασπάλισα με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
DeleteΉταν πολύ γευστικό, μου άρεσε πολύ και επειδή είναι τόσο εύκολο θα το ξαναφτιάξω και σκέφτηκα να το βάλω και σε ατομικά μπολάκια. (Το τελευταίο κομμάτι το είχα κρύψει στο βάθος του ψυγείου και το απόλαυσα χθες μόλις έμεινα μόνη μου).
...θα το πειραζα και γω λιγο , αλλα φοβαμαι μην το καταστρεψω! Για πρωτη φορα θα το φτιαξω όπως λες και βλεπουμε!!! Μου φαινεται πολυ ωραίο πάντως!!!
ReplyDeleteΚαλώς τη! Κάνε το έτσι την 1η φορά και μετά πείραξέ το!
DeleteΚική και λάιτ και σοκολατομπισκοτένιο!!! Είναι να περιμένουμε;; Βουτάμε το κουτάλι μέσα στο γλυκάκι, χωρίς τύψεις. Ας είναι καλά η συνάδελφος της συναδέλφου, που πήρε από την άλλη συνάδελφο την συνταγή και την έφερε σε σένα, αλλά και εσύ που μας την έφτιαξες!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα.
Ειρήνη τα έχει τα λιπαρούλια του από τη σοκολάτα, αλλά τα μειώσαμε όσο μπορούσαμε!
DeleteΠολύ όμορφο τό σοκολατένιο σου γλυκό Κική!Κάτι παρόμοιο φτιάχνω αλλά μέ σαντιγύ!Καλή εβδομάδα!Πολλά φιλάκια!!
ReplyDeleteΦιλάκια!
DeleteΜ΄ αρέσουν πολύ αυτού του είδους τα παλαιού τύπου γλυκά ψυγείου!
ReplyDeleteΕχω κι εγώ ένα αντίστοιχο και πραγματικά το αγαπώ.
Ωραία και η light εκδοχή του. Και εμένα για να είμαι ειληκρινής το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, πολύ μου φαίνεται!!
Καλό βράδυ!
Κι εμένα Χρυσαυγή μου φαινόταν πολύ!
DeleteEυκολο κι ωραίο το γλυκάκι σου Κική
ReplyDeleteΔεν με πειράζει αν ειναι light.. όλα τα τρώω ;)
Φιλιά
Χαχα!
Deleteφιλιά!
Κι όμως, αυτά τα γλυκάκια είναι και τα πιο νόστιμα! Πολύ "μαμαδίστικα"...
ReplyDeleteΠολλά φιλιά
Έτσι!
DeleteΓεια σου και απο μένα!
ReplyDeleteΕίδα light γλυκό και ήλθα (όχι ότι δυσκολεύομαι με τα άλλα). Μ άρεσει που τόλμησες να πειράξεις αυτό το κλασσικό γλυκό και έκανες την ελαφριά εκδοχή (και προτιμώ την τρούφα απο πάνω αντί της σαντιγύ).
Καλώς την Τάνια! Να σου βάλω;
DeleteΒάλε βάλε παρακαλώ!
Delete;-)
DeleteΚική είσαι ξελογιάστρα,το ξέρεις?
ReplyDeleteΤο ξέρω η αμαρτωλή! ;-)
DeleteΚαι εγώ το προτιμώ με τρούφα! Η με λυομένη σοκολάτα...
ReplyDeleteΘα έβαζα και κάποιο λικέρ στην κρέμα ή μπράντι...
Με σκανδαλίζεις το ξέρεις? Τώρα όλο σκέφτομαι τι ωραίο που θα είναι...
Κράτα τα σκάνδαλα για κάποιο τραπέζωμα. Εγώ μόνο κλεφτά έφαγα ;-)
DeleteΓεια σου Κική από Αθήνα,
ReplyDeleteΜας αρέσουν αυτά τα γλυκά, γιατί συνήθως είναι και ελαφριά. Να το πηράξω λίγο ακόμη... Θα του έβαζα επάνω και λίγο γλυκάκι του κουταλιού βυσσινο!
Και δεν το πειράζεις; :-)
ReplyDeleteΜμμμμ... Τι τραβάω η έρμη μεσημεριάτικα που βαριέμαι στη δουλειά και είπα να δω λίγο τι καλό μαγειρεύει η Κική... Μου τρέχουν τα σάλια, σχολώντας θα περάσω από το σούπερ μάρκετ να πάρω μπισκότα και κουβερτούρα... Θα το κάνω το απόγευμα, θα βάλω και λίγο κονιάκ μέσα.. Χικ!
ReplyDeleteΤο έκανες τελικά;
DeleteΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙΤΗ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΠΟΛΛΥ ΩΡΑΙΕς ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ.ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΜΩΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΩ Η ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΩ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ?Η ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ?Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ
ReplyDeleteΚαλώς τηνε! Χαίρομαι που με παρακολουθείς!
ReplyDeleteΔεν ξέρω πόσα άτομα θα είστε, αλλά η δόση είναιγια μικρό ταψάκι. Κάνε διπλάσια και βάλε τη στα κλασικά μακρόστενα πυρέξ. Καλή λύση είναι και το σαλάμι (μωσαϊκό) που το φτιάχνεις από τώρα και το βάζεις στην κατάψυξη. Διπλή δόση!
Σκεφτομαι να ψιλοκοψω φραουλες μεσα.Ή μηπως καλυτερα να τις στρωσω φετακια κατω απο την τρουφα;
ReplyDeleteΝιμίζω μέσα είναι μια χαρά!
DeleteΑν βαλω γαλα φρεσκο ποσο να βαλω;
ReplyDeleteΔες ένα κουτί εβαπορέ στην ετικέτα πόση ποσότητα είναι. Πρόσθεσε και το νερό και έχεις την απάντηση. Δεν έχω μπροστά μου κουτί για να σε βοηθήσω.
Delete