Από τον περασμένο Δεκέμβρη, ένα νέο μαγαζί γεμάτο γεύσεις και αρώματα άνοιξε τις πόρτες του στη Ζάκυνθο. Η χαρά μου χαρά εμένα, που για εξειδικευμένα μπαχαρικά ή υλικά, έφτανε η χάρη μου στην Αθήνα, ή στην Πάτρα. Χρειάστηκε να περάσει λίγος καιρός πριν πάω να το επισκευτώ, αλλά από τότε, είμαι τακτικά εκεί μέσα. Μικρός και μαζεμένος ο χώρος, αλλά γεμάτος θετική διάθεση, καλά υλικά και καλές τιμές. Τι άλλο θέλουμε;
Πάνω εκεί που δυσκολευόμουν να βρω υλικά περίεργα (εγώ τα λέω περίεργα, γιατί πολύ απλά δεν τα φέρνουν εδώ), τώρα είναι δυο βήματα μακριά μου!
Οι γεύσεις κι αρώματα, βρίσκονται μες στο κέντρο της Ζακύνθου, στη Φωσκόλου 23, τηλ.: 26951-012.91.
Μπορεί ο χώρος να μην είναι τεράστιος, αλλά έχει μια μεγάλη ποικιλία αγαθών, όπως βλέπετε και στις φωτό: Μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, βότανα, τσάι, αποξηραμένα φρούτα, γλυκά κουταλιού, διάφορα είδη μανιταριών αποξηραμένα ή διατηρημένα σε λάδι, φυτικά σαπούνια και καλλυντικά, χυμούς, ελαιόλαδο, τοπικά προϊόντα αλλά και πρώτες ύλες (βούτυρο κακάο, βούτυρο καριτέ κλπ), όλα περιποιημένα και κλεισμένα σε προθήκες ή σακουλάκια.
Το καλύτερο είναι ότι πλέον μπορώ να βρω πράγματα που δεν έβρισκα, όπως αποξηραμένα bluberries, raspberries, cranberries, κεράσια, αλλά και κόκκινες φακές, έγχρωμα φασόλια Μακεδονίας (σε καλύτερη τιμή από το σμ), και προϊόντα διάσημα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Το ακόμα πιο καλό, είναι ότι αν κάτι δεν το έχει, το ζητάς και το φέρνει! Εύχομαι να έχει δουλειά και να εκτιμηθεί, τις δύσκολες εποχές που περνάμε!
Και ερχόμαστε στην προσφορά του καταστήματος. Για τους αναγνώστες της μικρής κουζίνας, το μαγαζί Γεύσεις και αρώματα, προσφέρει 2 δωράκια. Ένα μίνι τρίφτη για να τρίβετε το μοσχοκάρυδό σας (σε μέγεθος σπιρτόκουτου είναι) και ένα μίγμα μπαχαρικών για ψωμί.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε στην εξής ερώτηση:
Αφήστε την απάντησή σας εδώ στα σχόλια (όχι στο facebook) και μπείτε στην κλήρωση που θα γίνει ηλεκτρονικά για τα δωράκια. Αφήστε μόνο μια απάντηση και όχι ανώνυμα σχόλια παρακαλώ. Αφήστε τυπικά έστω ένα όνομα μέσα στο σχόλιο, ακόμα κι αν δεν έχετε λογαριασμό μπλόγκερ!
Το κουίζ (που δεν είναι κουίζ) θα τρέχει μέχρι την Παρασκευή το βράδυ τα μεσάνυχτα. Μετά, μαζί με τα φαντάσματα, θα βγει και ο νικητής!
Καλές δουλειές Σία και Φανούλα!
Πάνω εκεί που δυσκολευόμουν να βρω υλικά περίεργα (εγώ τα λέω περίεργα, γιατί πολύ απλά δεν τα φέρνουν εδώ), τώρα είναι δυο βήματα μακριά μου!
Οι γεύσεις κι αρώματα, βρίσκονται μες στο κέντρο της Ζακύνθου, στη Φωσκόλου 23, τηλ.: 26951-012.91.
Μπορεί ο χώρος να μην είναι τεράστιος, αλλά έχει μια μεγάλη ποικιλία αγαθών, όπως βλέπετε και στις φωτό: Μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, βότανα, τσάι, αποξηραμένα φρούτα, γλυκά κουταλιού, διάφορα είδη μανιταριών αποξηραμένα ή διατηρημένα σε λάδι, φυτικά σαπούνια και καλλυντικά, χυμούς, ελαιόλαδο, τοπικά προϊόντα αλλά και πρώτες ύλες (βούτυρο κακάο, βούτυρο καριτέ κλπ), όλα περιποιημένα και κλεισμένα σε προθήκες ή σακουλάκια.
Το καλύτερο είναι ότι πλέον μπορώ να βρω πράγματα που δεν έβρισκα, όπως αποξηραμένα bluberries, raspberries, cranberries, κεράσια, αλλά και κόκκινες φακές, έγχρωμα φασόλια Μακεδονίας (σε καλύτερη τιμή από το σμ), και προϊόντα διάσημα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Το ακόμα πιο καλό, είναι ότι αν κάτι δεν το έχει, το ζητάς και το φέρνει! Εύχομαι να έχει δουλειά και να εκτιμηθεί, τις δύσκολες εποχές που περνάμε!
Και ερχόμαστε στην προσφορά του καταστήματος. Για τους αναγνώστες της μικρής κουζίνας, το μαγαζί Γεύσεις και αρώματα, προσφέρει 2 δωράκια. Ένα μίνι τρίφτη για να τρίβετε το μοσχοκάρυδό σας (σε μέγεθος σπιρτόκουτου είναι) και ένα μίγμα μπαχαρικών για ψωμί.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε στην εξής ερώτηση:
Πού σας αρέσει να προσθέτετε μοσχοκάρυδο;
Αφήστε την απάντησή σας εδώ στα σχόλια (όχι στο facebook) και μπείτε στην κλήρωση που θα γίνει ηλεκτρονικά για τα δωράκια. Αφήστε μόνο μια απάντηση και όχι ανώνυμα σχόλια παρακαλώ. Αφήστε τυπικά έστω ένα όνομα μέσα στο σχόλιο, ακόμα κι αν δεν έχετε λογαριασμό μπλόγκερ!
Το κουίζ (που δεν είναι κουίζ) θα τρέχει μέχρι την Παρασκευή το βράδυ τα μεσάνυχτα. Μετά, μαζί με τα φαντάσματα, θα βγει και ο νικητής!
Καλές δουλειές Σία και Φανούλα!
στο σαραγλι!!!! μμιαμ...
ReplyDeleteΜπράβο, αξιόλογο μαγαζί, κρίμα που είμαι τόσο μακριά.Καλές δουλειές να έχει..
ReplyDeleteΜου αρέσουν οι διαγωνισμοί και το...μοσχοκάρυδο!
ReplyDeleteΤο βάζω σε μακαρόνια ογκρατέν, σε muffins καρότου, στον πουρέ πατάτας και στην πρασσόπιτα!
Καλό απόγευμα Κική.
Το λατρεύω στη μπεσαμέλ!!!!!!Κ εμένα μου αρέσουν αυτά τα μαγαζάκια.. Σαν παράδεισος είναι!!!
ReplyDeleteΔίνει τέλειο άρωμα στη μπεσαμέλ και στο πουρέ!!!!Καλές δουλειές τα καλύτερα εύχομαι!!!!
ReplyDeleteτο βαζω μονο στο στιφαδο !!!!!!!καλες δουλειες !!!!!!!!!
ReplyDeleteΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΈΙΕΣ.ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΟΥ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΥ,ΣΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΡΥΓΑΝΙΑ(ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΥΚΩΤΙΑ ΤΑ ΚΟΨΑΜΕ ΛΟΓΩ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ)
ReplyDeleteΠολύ προσεγμένο μαγαζάκι! Καλές δουλειές εύχομαι!
ReplyDeleteΤο μοσχοκάρυδο είναι από τα αγαπημένα μου μπαχαρικά, το χρησιμοποιώ κυρίως σε μπεσαμέλ, πουρέ και διάφορα σουφλέ!
Φιλιά!
Υπέροχο μαγαζί!!!Καλές δουλειές εύχομαι!!!Το μοσχοκάρυδο είναι από τα πιο αγαπημένα μου μπαχαρικά!Το χρησιμοποιώ πολύ στις πατάτες ογκρατέν, στη μπεσαμέλ, σε όλα τα κοκκινιστά κρέατα, σε όλα τα γλυκά του ταψιού εκτός απο το γαλακτομπούρεκο, στη φανουρόπιτα και στις γεμιστές δίπλες.
ReplyDeleteπολυ ομορφο μαγαζι, ευχομαι καλες δουλειες,
ReplyDeleteεγω μοσχοκαρυδο χρησιμοποιω κυριως στη μπεσαμελ, στον πουρε, σε τυροπιτες, και μερικες φορες σε καποια γλυκα.....
καλη τυχη σ ολους..:)
Ωραίο μαγαζί!!! Το μοσχοκάρυδο το χρησιμοποιώ στην μπεσαμέλ, στο σουφλέ και στον καφέ φίλτρου...
ReplyDeleteΚαλές δουλείες!!!! Σε πουρέ πατάτας.
ReplyDeleteDeli,μας καλομαθαίνεις εσύ και το γλυκό μαγαζάκι μπαχαρικών-καλές δουλειές να έχει πάντα!
ReplyDeleteΜμμ,μ΄αρέσει το μορσχοκάρυδο για μπεσαμέλ,πουρέ και την πίτα με καταίφι,α και στο σαραγλί,κάθε Χριστούγεννα το φτιάχω και το είδα,για να το θυμηθώ.
Φιλιά!
Kiki, καλορίζικο το κατάστημα των μπαχαρικών, μακάρι να πάει καλά. Ελπίζω τώρα το καλοκαίρι με τον τουρισμό, να δουλέψει καλά. Είμαι σίγουρη ότι είσαι ήδη τακτική πελάτισσα!
ReplyDeleteΤο μοσχοκάρυδο είναι από τα αγαπημένα μπαχαρικά. Το βάζω στα κέικ, στο παντεσπάνι, σε κάποια γλυκά που φτιάχνουμε στο νησί από το οποίο κατάγομαι, στη μπεσαμέλ και σε παρόμοιες κρέμες φαγητού, στα σουφλέ, στα σιροπιαστά γλυκά. Ταιριάζει ωραία και σε αρωματικό τσάι.
Καλό σου βράδυ.
Καλές δουλειές!
ReplyDeleteΕγώ και ο γιός μου, δοκιμάζουμε έστω και μία φορά τα πάντα! Το μοσχοκάρυδο είναι ένα από τα μπαχαρικά που εκτός από τη μπεσαμέλ, δεν έχω βρει κάποιο άλλο φαγητό ή γλυκό που να μου αρέσει ιδιαίτερα. Δεν του έχω βρει ζευγάρι, όπως παραδείγματος χάρη ρυζόγαλο με κανέλα, κοτόπουλο με κάρυ.
Καλορίζικο το γουστόζικο αυτό μαγαζάκι!!!! Μόνο στη μπεσαμέλ το βάζω εγώ, φυσικά και απαραιτήτως... παίρνω όμως ιδέες και από τους υπόλοιπους για περαιτέρω χρήση!!!! χιχι
ReplyDeleteΚΙΚΗ ΜΟΥ ΤΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΔΕΟΝΤΩΣ ...
ReplyDeleteΕΓΩ ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ!ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!
Πουθενά, χαχα, δε μου αρέσει:))
ReplyDeleteΩραίο το μαγαζί Κικίτσα, μακάρι να κάνει χρυσές δουλειές!
Σωστός θησαυρός αυτό το μαγαζί...και εγω από Κεφαλλονιά το καλοκαίρι μπορώ να πεταχτώ να απολάυσω και τη Ζάκυνθο...
ReplyDeleteσε κοκκινιστό και σε στιφάδο
ReplyDeleteΚαλές δουλειές! Τρελαίνομαι για τέτοιου είδους μαγαζιά!
Εγω (εκτός κλήρωσης) θα ευχηθώ μαζί σου ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ στο μαγαζάκι που έλειπε απο τη Ζάκυνθο! (κι ας μην έχω πάει ακόμα...για να δεις...)
ReplyDeleteΚαλή επιτυχία στις συμμετοχές!
Το χρησιμοποιώ κυρίως στην μπεσαμέλ, στον πουρέ πατάτας και στο σπανακόρυζο.
ReplyDeleteΕννοείται στη μπεσαμέλ!!
ReplyDeleteΕγώ θα έβαζα μοσχοκάρυδο σε όλα τα γλυκά που "σηκώνουν" κανέλα, γαρύφαλλο και τζίντζερ. Από μηλόπιτες, τσουρεκάκια με σταφίδες ή muffins αρωματικά . Δεν μπαίνω στην κλήρωση, απλώς μπαίνω στην παρέα και στέλνω την καλημέρα μου στη Ζάκυνθο και "χρυσές δουλειές" στο συμπαθέστατο αυτό μαγαζάκι.
ReplyDeleteπολυ ομορφος χωρος, γεματο γευσεις και αρωματα οπως και το ονομα του
ReplyDeleteτωρα για το μοσχοκαρυδο.... και που δεν το βαζω
στον πουρε, στις μπεσαμελ, στα ογκρατεν, στο χουγκιαρ μπεγιαρντι, στα μελομακαρονα, στις μηλοπιτες και.... σιγουρα το χρησιμοποιο και αλλου αλλα τωρα δεν μου ερχεται!!!
καλες δουλειες !στην μπεσαμελ στα ογκραντεν evvagr@gmail.com
ReplyDelete..τι μου θυμίζεις τώρα..το μαγαζί στην Άθυτο που μας ξετρέλλανε..κάτι τέτοια μέρη σε κάνουν και καταλαβαίνεις τι όμορφη είναι η ζωή όταν...
ReplyDelete'Οσο για το μοσχοκάρυδο..στην μπεσαμέλ αν έφτιαχνα παστίτσιο μαζί του..οπότε..εγώ είμαι off για τον διαγωνισμό..καλό σας βράδυ και να πάνε όλα πρίμα στο μαγαζάκι εύχομαι ολόψυχα.
ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ Σ' ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΠ'ΤΗ ΜΥΤΗ!!
ReplyDeleteΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ "ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ" !!!
ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΙΚΗΗΗ !!!
Πολύ ωραία μαγαζί Κική. Σας μικρό παιδί σε παιχνιδάδικο σε φαντάζομαι εκεί :)
ReplyDeleteΜακάρι να έχουν καλές δουλειές.
Το μοσχοκάρυδο το βάζω σε μπεσαμελ, ογκρατεν και γενικά όπου έχει κρέμα γάλακτος νομίζω ταιριάζει πολύ.
Φιλιά
Κυρίως στην μπεσαμέλ!! Εύχομαι καλές δουλειές!
ReplyDeleteΈφτιαξε η μαμά μου πουρέ πρόσφατα και έβαλε μοσχοκάρυδο και ήταν...μμμμ. Εμένα μου αρέσει να φτιάχνω βέλγικα μπισκότα speculoos με πολλά μπαχαρικά, όμως πάντα η γεύση του μοσχοκάρυδου επικρατεί. Καλές δουλειές κι από μένα!
ReplyDeleteΦαίνεται πολύ όμορφο κατάστημα!!!
ReplyDeleteΌντως πολύ καλή πληροφορία,μακάρι να μιμηθούν την κίνηση σε άλλα νησιά,που επίσης χρειάζονται συχνά "υλικά από την Αθήνα".
Μοσχοκάρυδο σε πουρέ λαχανικών/πατάτας, στη μπεσαμέλ,στο κρέας...σε χριστουγεννιάτικα μπισκότα με πιπερόριζα...αυτά! :)))))))))))
Πολύ όμορφο μαγαζί!!! Καλές δουλειές να'χουν!!! Είναι από τα μαγαζια που τα λέω "παράδεισος" γιατί μπαίνω μέσα και χάνομαι με τις ώρες και νιώθω τόσο όμορφα, θέλω να τα δω όλα, κάθε ράφι, κάθε πραγματάκι...Και μετά αρχίζω να φαντάζομαι τι μπορώ να φτιάξω με το ένα ή με το άλλο υλικό....
ReplyDeleteΤο λατρεύω το μοσχοκάρυδο!!! Από το φόβο μου μήπως δε βρω στο Βέλγιο πήρα μαζί μου τρία βάζα!!!! Το χρησιμοποιώ πολύ σε τάρτες και πίτες (στο φύλλο αλλά και στην γέμιση), στην μπεσαμέλ, στα ογκρατέν αλλά και στον πουρέ.
stin karydopita ,sta kokkima kreata kai stin mpesamel. polu omorfo katastima! yiouliz@yahoo.gr
ReplyDeleteΜοσχοκάρυδο βάζω στις τάρτες σοκολάτας και σε σοκολατάκια, στα κέηκ, σε φανουρόπιτα, στην μπεσαμέλ, στο ψωμί, στα ογκρατέν με πατάτα και πατατοσαλάτες, στα κοκκινιστά και στον κιμά (είτε κοκκινιστό, είτε για μπιφτέκια) και τώρα τελευταία και στα βρασμένα μακαρόνια!
ReplyDeleteΤρελαίνομαι για αυτά τα μαγαζιά. Μπορώ να είμαι με τις ώρες και να χαζεύω. Μοσχοκάρυδο??? Το έμαθα από τον σύζυγο. Το χρησιμοποιώ στα τυροπιτάκια, στις πατάτες σουφλέ, στις μπεσαμέλ και στα μακαρόνια.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Γιώτα
Στη μπεσαμελ,τον πουρέ και σε κάποιες σάλτσες. Χθές είδα στην τηλεόραση ότι ταιριάζει πολύ με το σπανάκι!Θα το δοκομάσω.
ReplyDeleteΒιργινία Κ.
Έχω περάσει 100 φορές από δω και μόλις τώρα διαπίστωσα ότι δεν έχω δηλώσει τις προτιμήσεις μου!
ReplyDeleteΛοιπόν μοσχοκάρυδο στην μπεσαμέλ, στον πουρέ και σε κάποιες συνταγές μπισκότων-βουτημάτων.
Στην μπεσαμέλ για το παστίτσιο.
ReplyDeleteΣτις σως που έχουν βάση την μπεσαμέλ, στα λαχανάκια Βρυξελών (εσύ φταις) και σε μπισκότα-κέικ με μπαχαρικά!
ReplyDeleteΚαλες δουλειες στο μαγαζι για να βρισκει η Κικον μου ο,τι χρειαζεται και για να πιανει τοπο το ρημα που ξοδευτηκε να φτιαχτει ετσι ωραια το μαγαζι!
ReplyDeleteΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΟΡΙΖΟ μπαινει και το βαζω. Εννοειται κι οπου υπαρχει γαλα (κρεμες γενικοτερα).
Καλες δουλειες.
Νενα Μιρμιρογλου
Υπάρχει ένα βραβείο στο blog μου για σένα αλλά περισσότερο πέρνα για μια γνωριμία.
ReplyDeleteΕυχαριστώ όλες και όλους που παίξατε! Στα περισσότερα που αναφέρατε χρησιμοποιώ κι εγώ το μοσχοκάρυδο. Εντυπωσιάστηκα με τον καφέ φίλτρου της Νίτσας!
ReplyDelete