Pages

Monday, September 12, 2011

Chocolate and caramel chip soft cookies

Ημέρα αγιασμού σήμερα και επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Να πω ότι χαίρομαι; Ψέμα θα ΄ναι... Θα ήθελα να ξεκινούσε καλύτερα η νέα σχολική χρονιά. Αλλαγές, καλοί συνάδελφοι που έφυγαν, ελλείψεις, υποχρεώσεις, ανάγκες... Πολλές οι σκέψεις για όλα όσα μας απασχολούν κάθε χρόνο. Μέσα σε όλα, κι άλλη μείωση στο μισθό μας. Κάθε μήνα και λιγότερα. Αυτοί που το αποφάσισαν αυτό αλήθεια, πόση μείωση είχαν στο δικό τους μισθό; Με διακατέχει μια πίκρα και απαισιοδοξία η αλήθεια είναι τελευταία. Τέλος πάντων...



Λένε πως εμείς οι εκπαιδευτικοί, έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη δουλειά μας: είμαστε ανάμεσα σε νέα παιδιά, που μας δίνουν ζωή. Και όσο κι αν είναι πολύ κουραστικό σαν επάγγελμα (όσο κι αν νομίζουν όλοι ότι καθόμαστε), η αλήθεια είναι, ότι είναι και ανανεωτικό! Το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε παιδιά συνέχεια, σου δίνει ενέργεια.


Η σημερινή ανάρτηση λοιπόν, αφιερώνεται σ' αυτά τα παιδιά που σήμερα ξεκινάνε σχολείο. Από τα πιο μικρά, έως τα πιο μεγάλα. Και αφού είναι αφιερωμένη σε παιδιά, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, παρά μόνο κάτι που αγαπάνε τα παιδιά. Σοκολατένια μαλακά μπισκότα.




Chocolate and caramel chip soft cookies
Υλικά για 2 δόσεις
½ κούπα ηλιέλαιο
1 αυγό
1/3 κούπας λικέρ (χρησιμοποίησα αχλάδι)
½ κούπα ζάχαρη
3 κ. σ. σκόνη σοκολάτα
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 90%
50 γρ. σταγόνες καραμέλας
50 γρ. τρούφα σοκολάτα ή σταγόνες


Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το αυγό, το λικέρ, τη ζάχαρη, τη σκόνη σοκολάτας και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι ολικής άλεσης, μέχρι να έχουμε ένα μίγμα απαλό, που να πλάθεται.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε 2 ταψιά. Στα μπισκότα, ανεβάζω πάντα τη σχάρα ψηλά, γιατί ο φούρνος μου είναι πιο δυνατός από κάτω.
Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα βάζουμε στο ταψί, όχι πολύ μακριά το ένα από το άλλο και τα πατικώνουμε λίγο.
Ψήνουμε στους 170 για 8 λεπτά. Δεν πρέπει να παραψηθούν, για να παραμείνουν soft cookies.


Tips:
Αλεύρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης μόνο απλό, για όλες τις χρήσεις.
Λικέρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο σας αρέσει και θεωρείτε ότι ταιριάζει.
Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον σκόνη σοκολάτα.

Η παραπάνω φωτό με τα παιδικά χεράκια, είναι τραβηγμένη εδώ και ενάμιση χρόνο, όταν μετά από  πολλά παρακάλια, πήγα κάτι άλλα soft cookies σε μαθητές τότε της 1ης λυκείου. Οι μαθητές μου δεν γνώριζαν τίποτα από τη διαδικτυακή μου δράση (και ούτε ποτέ τη συζητάω μαζί τους), μέχρι που έγινε το μπαμ με το πρώτο βιβλίο. Αφού εμαθαν περί μπλογκ και μαγειρικής, με χιλιοπαρακάλεσαν μία μέρα να τους πάω κάτι και έτσι έγινε. Τώρα τα παιδιά αυτά, ξεκινάνε την 3η λυκείου! Παιδάκια μου, καλή επιτυχία και υπομονή σας εύχομαι αυτή τη χρονιά!

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και σε όλους μας!

28 comments:

  1. Super τα cookies
    Καλή σχολική χρονιά

    ReplyDelete
  2. Καλή σχολική χρονιά ευχομαι, γλυκεια σαν τα μπισκότα σου!!!

    ReplyDelete
  3. Καλή σχολική χρονιά!!!

    ReplyDelete
  4. Να'σαι καλά Κική μου και έψαχνα να δω τι μπισκότα θα έκανα για τη γιορτή μας στις 17!! χιχι καλή χρονιά σε όλα τα μαθητούδια, καλή πρόοδο να έχουν και υπομονή στους εκπαιδευτικούς... έρχονται και χειρότερα δυστυχώς και θα την χρειαστούμε όλοι!!
    Καλημέρα, καλή εβδομάδα ;-)

    ReplyDelete
  5. Καλησπέρα σας!
    Τις σταγόνες καραμέλας πού τις βρίσκουμε; Υπάρχουν σε φακελάκι όπως οι σταγόνες ή οι νιφάδες σοκολάτας που χρησιμοποιούμε στα γλυκά;

    ReplyDelete
  6. Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές,να'μαστε καλά και να μη δούμε χειρότερα απ΄ό,τι σήμερα,τουλάχιστον να σταματήσει εδώ το κακό!
    Καλή αρχή και ευχαριστούμε για τη συνταγή αν βρω τις σταγόνες καραμέλας θα τη δοκιμάσω κι εγώ!

    ReplyDelete
  7. Κική κουράγιο... όπως όλοι. Ξενερωμένοι, απογοητευμένοι, αγανακτισμένοι, σαστισμένοι, πικραμένοι όλοι είμαστε... Πολύ μαρέσαν τα soft cookies! Γιατί επιμένουμε να κάνουμε focus στις γλυκιές πλευρές της ζωής!

    ReplyDelete
  8. Kira daskala mou me siginises ! ego se katalaveno apolita se ola osa eipes !!! kai simfono mazi sou ! kali xronia ,kalo kouragio k ipomoni , kai kala depon gia ton ponokefalo !

    ReplyDelete
  9. Πως να μην ειναι καλη η χρονια με τετοια κουλουρακια στην αρχη?
    Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!

    ReplyDelete
  10. Καλη χρονια να εχεις Κικη, ομορφη ηρεμη και πολυ δημιουργικη.

    ReplyDelete
  11. υπεροχα τα cookies.
    καλη χρονια και οσο για τα αλλα τι να πω..... και εδω μας εχουν αλλαξει τα φωτα με φορους φορους φορους, μολις ψηφιζουν ενα νομοσχεδιο, καπακι το επομενο!!!!

    ReplyDelete
  12. Δεν φτανει που μοιραζεσαι ολα αυτα τα νοστιμα που φτιαχνεις με την Ζαργανα μου......μου την πας και περα δωθε...μου την καλομαθαινεις κ μασουλατε συνεχεια...Θα χασει τη λυγερη της κορμοστασια,το φιδισιο της κορμι κα τι θα κανωωωω?
    (ως παναγιωτακης σε βλεπω δυνατο ανταγωνιστη..)

    φιλακια πολλα Κικι μας

    ReplyDelete
  13. Αστέρι,
    Ριρή,
    Ξανθή,
    ευχαριστώ! Επίσης!

    Angel, έχω να σου προτείνω κι άλλα καλύτερα! ;-)

    Ανώνυμη, τις σταγόνες καραμ'ελας τις βρίσκουμε εκεί που είναι και οι σταγόνες σοκολάτας. Στα είδη για γλυκά.

    Δέσποινα αν δεν βρεις, μπορείς να τις παραλείψεις! Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  14. Αμάν φαίνονται καταπληκτικά,μακάρι να είχα ένα....ταψάκι

    ReplyDelete
  15. Καροτάκι, όλα όσα ειπες νιώθω...!

    Γιαννάκη μου σ' ευχαριστώ πολύ!

    Ελπινικη,
    Δημιουργία,
    Great,
    ευχαριστώ!

    handmade&art την τρέχω, με τρέχει, αλλά μάλλον εγώ θα γίνω σαν φάλαινα!

    Νάντια είναι νόστιμα!

    ReplyDelete
  16. Καλή χρονιά,Deli μου!
    Πόσο θα ήθελα ένα και δυο με το καφέ,που πίνω ακόμη!

    Άστα να πάνε,όλοι στα ίδια βρισκόμαστε,περικοπές και πάλι περικοπές.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  17. Καλη χρονιά Κική και καλό κουράγιο! Μπορεί να μην έχετε βιβλία αλλά έχετε μπισκοτάκια! Μιαμ μιαμ!
    CrazyTourist1

    ReplyDelete
  18. Ελενίστα ευχαριστώωωω! Πότε γυρνάς;;;

    Τρελοτουρίστα! χαχα! Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  19. ΚΙΚΗ ΜΟΥ ΗΡΘΑ! ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΑΜΕ;ΧΑΧΑΧΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΩ! ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ!

    ReplyDelete
  20. Χαχα! Κάνε μια γύρα! Κάτι θα βρεις! ;-)

    ReplyDelete
  21. Καλή αρχή και σιδεροκέφαλη συναδέλφισσα!
    Παρ όλη τη μαυρίλα γύρω μας , αντιστεκόμαστε επιλέγοντας τα τόσα όμορφα γύρω μας.Αλλιώς δεν τη βγάζουμε καθαρή.

    ReplyDelete
  22. Καλή χρονιά στα παιδάκια μας
    !

    ReplyDelete
  23. Μπράβο για τη δουλειά που κάνεις που θέλει τόση δυναμη!!!!
    Μπράβο που έχεις θετική ενέργεια!!!
    Μπράβο για τα τέλεια όπως δείχνουν κουλουράκια!!!
    Τρέχω να τα φτιάξω γιατί τώρα με α παιδιά στο σχολείο είναι ότι πρέπει τέτοιες λύσεις για σνακ.
    Φιλιά, Φανή

    ReplyDelete
  24. Μα τι καλή δασκάλα είσαι εσύ! Τα ταίζεις τα παιδάκια σου, χιχι!!
    Πολύ λάχταριστά φαίνονται τα κουλουράκια! Καλή χρονιά και ας ελπίσουμε τα καλύτερα να είναι μπροστά (λέμε τώρα:)

    ReplyDelete
  25. Με τούτα που μου σερβίρεις πώς να μη φάω; Σήμερα που παραδεχθηκα δημοσίως οτι δε τρώω και παχαίνω το βαλες;
    Αντέχω να βλέπω χωρίς να αγγίζω;
    Πάντως σε παραδέχομαι έχεις το θάρρος της γνώμης σου εκτιμώ βαθύτατα που τα είπες ευθέως του Παναγιωτάκη μου!χαχαχααααααααα

    ReplyDelete
  26. Βίκυ καλή χρονιά!

    Φανή ευχαριστώ! :-)

    Χαρά, μα και οι δύο να παχαίνουμε ΧΩΡΙΣ να τρώμε; Τι αμαρτίες πληρώνουμε;;; :-p

    ReplyDelete
  27. Μαράκι, πρώτα τα αγριεύω καλά καλά, και μετά τα καλοπιάνω! ;-)

    ReplyDelete
  28. Claire καλή χρονιά και σε σένα!

    ReplyDelete